Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 122-pа тема

• 174 081
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря за сърдечното посрещане!  Hug

Миши 74, ох, картофките и кетчупа... с нетърпение чакам края на седмицата, за да им дойде реда и при мен.

Батето със сопата, много хубави кюфтенца!

Венета, страхотни локумки! Никога не съм правила, но току-виж се реша, само трябва да потърся от нашенския локум тук, че на турския не съм му много фен.

Моят обяд за следващите два дни - ориз със спанак и грах на фурна. Лесно, вкусно и най-важното - бързо приготвено.

Лека вечер!

# 511
  • забравих си мисълта...
GalaUSA, благодаря ти, много ме трогна.  Heart Eyes Пожелавам ти много щастие и дано Коледа да ти изпълни всички желания, които са добри за теб!  Hug

Roh Alby, много е вкусно при теб.
Capt_Flint, кексчетата са много сладурести.
Merelenda, безмилостна си. Рогчетата са неустоими.
Choppi,прекрасни трюфели си ни поднеса, черпя се, обаче на тъмно, за да не ме видят калориите. Wink
Avon0, разкошна е патицата,но мога само да се облизвам посреднощ.
Arielle, ние с теб днес сме почти на една вълна. Ястието ти е много съблазнително.
Колкото до локума

Скрит текст:
и аз не харесвам турския локум, но имаше един македонски, розов, който беше същият като българският, но в последно време го развалиха много. Преди около 2-3 месеца видях български локум с орехи и си купих, но от тогава не съм виждала. По принцип от турския магазин си купувам само сирене, защото продават българско, също телешка кайма и някои подправки, иначе друго нямам аз лично какво да купя от там.

Много набързо направено, ориз със зеленчуци и кайма на фурна.

# 512

Ще споделиш ли рецептата , толкова хубави изглеждат, вкъщи много обичаме картофи под всякаква форма приготвени

# 513
Venie, кокосова вода е течността от кокосовия орех.

Мандаринено протеиново смути (портокалов сок, мандарини, манго, тофу, розмарин)

Аспержи с чесън, киноа с шитаке, чери домати.

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 13:50 от Фея Кръстница

# 514
matze, това "нещо сладко" изглежда много вкусно. Какво е?

Mishi 74, картофчетата наистина изглеждат много вкусни. Ще надничам и аз за рецепта.

От мен едни Трюфели с овче сирене

# 515
avon0, трюфелите са просто ганаш, оформен на топчета. Трябваше да са покрити с шоколад, но едно мишленце го беше изгризало, та затова само ги нашарих с белия.
matze, и на мен ми интересно какво е "сладкото"
Mishi 74, много апетитни катофки.
Love`s Green Kitchen, много интересни трюфели, предстои ми един повод, може да си открадна идеята.
Аз продължавам да пека сладки за Коледа (аз пека, те изчезват):

и едни сарми в гювеча, откога ги мисля...

# 516
  • София
Пържени тиквички.Толкова съм болна,че даже чесъна в соса не можах да усетя със затапения си нос.И не ми се и готви.

# 517
  • ВАРНА
 Картофени кюфтета с маслинов сос

Новата реколта телешка пастърма

# 518
Тайна, оздравявай !

Със силна храна бързо ще се оправиш

език с разни вуснотийки в гювече

печени наденички

Иланг, тази пастърмица много апетитна - как постигна червендалестото?

# 519
бързо да оздравяваш, Тайна!
venie, чудесни сладки  Peace у нас заобичаха пак целувчените сладки.
Мерелинда, искам локумка  Mr. Green  може и баничка.
Батето , кюфтаците и мен ме съблазняват.Не бих отказала  Laughing
matze, много апетитни шишчета, кажи моля за жасминовия ориз как го готвиш, девойчето ми донесе, но не се решавам да и го сготвя.
avon0, аз също обичам да спя сутрин  Mr. Green и излизам последна от  къщи. Но ако ще има сандвичи - мажем от вечерта ,сутрин само печем, докато си измием очите. Много апетитно зеле  Heart Eyes като знам и с патица колко е вкусно, ми се ще да ти придърпам чинийката   Wink
Меганс, твоите бих ги придърпала всичките  Blush  bouquet

у нас в неделя имаше свинска коледа  Mr. Green мезето  (бахура изгубих някъде)

което заедно с пържоли после премина на дусан кебап

огретен

пилешка супа

и печена тиква  newsm68

# 520
 choppi -Сладките изглеждат превъзходно би ли споделила рецептата,моля.
При всички пак многоооо вкусно!

# 521
Kristalin, рецептата е:
1 ч ч брашно
140 гр захар
2 жълтъка
140 гр масло
1 ч л бакпулвер
30 гр какао
Разтопеното масло се разбива със захарта до пухкав крем. Добавят се жълтъците, пресятото брашно, бакпулвера и какаото. замесва се тесто и се прибира за 30 мин в хладилника.Разточва се и се изрязват формички. пекат се предварително загрята фурна на 190 градуса, около 10 мин.
Батето, умирам за език, но винаги си го правя просто сварен. Ти какво му сложи на твоя, изглежда ми толкова апетитно.

# 522
езика нарязан в гювечето, масло, скилидка-две чесън, нарязани гъбки, черен пипер (имам и малко лютив пипер), и като за позапече, настърган кашкавал - вече без капачето
(понякога като имам слагам и нарязано на филийки шкембе
или пък беконче

# 523
  • близо под тепетата
Здравейте на всички готвачи!   bouquet Показвате страхотни и съблазнителни неща! От много време следя темата и все гледам, събирам идеи "уж" и накрая пак едно си баба знае, едно си бае  Rolling Eyes  но все някой ден ще си подобря уменията(щом вече и козунак направих, нищо няма да ми се опре  Mr. Green )

Да споделя с вас 2 неща, които приготвих по рецепти от форума.

Американски сладкиш
Много е вкусен и бърз!!!!! Дори приятелят ми, които не обича сладкиши, омете половината тава  Laughing

Мързеливо хачапури с по-малко сирене и добавено малко месце

# 524

Общи условия

Активация на акаунт