***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 2

• 106 326
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Джемма, разбрах, че не си от София, отговарям на "какво летище", тъй като го схванах като въпрос. Ако е било просто възклицание, извинявам се, че се намесих.

# 646
  • София
Моята сага продължава, продължават да ми искат още информация за пратките. Ако ми начислят магазинаж, ще се оплача от некомпетентно действие от станата на служителя. Не може 3 дена да ми задава по 1 въпрос на ден.
Джемма, не може ли да ти изпратят списък с глупостите, които изискват? Ти не им ли писа да ти пратят всичко накуп, а не на час по лъжичка, както се казва? Сега събота и неделя пратката безпричинно ще стои на митница, заради некадърници, които имат големи претенции... Стискам палци нещата да се разрешат по-бързо...

# 647
  • Балчик
Джемма, разбрах, че не си от София, отговарям на "какво летище", тъй като го схванах като въпрос. Ако е било просто възклицание, извинявам се, че се намесих.

Няма проблеми. Hug

Коте, още в началото, когато пратката не беше дори в България още ги попитах какво трябва да приготвя. Казаха ми само за пълномощно и ЕОРИ. Sad

# 648
В София има митница до гарата и на летището, куриерските пратки отиват на втората.
Вече писах, че не съм от София.  Peace То остана и лично до там да искат да отида. Joy

Моята сага продължава, продължават да ми искат още информация за пратките. Ако ми начислят магазинаж, ще се оплача от некомпетентно действие от станата на служителя. Не може 3 дена да ми задава по 1 въпрос на ден.
за нас в софия и около или им правиш пълномощно на тези DHL и те ти носят всички разноски ДДс евентуално или обмитени неща ,ако има за обмитяване или ако идеш лично ,пак декларации се попълват на место в бюра на митничари съответно ,после те карат да дадеш фактура  от търговеца за стоката , стоиш там и митничара я отваря ...фактурата обикновенно е вътре ,но ти невинаги знаеш..абе мотаници ..може и до шефа да стигнеш..ако не искаш да им ползваш някоя техна услуга срещу заплащане ..абе главоболия за нищо , и денгуба '' и разноски за гориво ,престой на автомобил и куп нерви ..мерси не искам от тех българските  DHL  ...от трети страни да им ползвам услугите ..в Европа да,но Китай ,Хонконг , Сащ -не!

# 649
Здравейте,
Ще получавам пратка пратена с FedEx на стойност $103, като доставката е безплатна, така и пише в пейпал  shipping $0, а пък в invoice от магазина въобще не фигурира шипинг. Доколкото разбрах от предишни постове не се приема на shipping да пише $0. Какво точно трябва да искам от продавача да напише?
От FedEx са ми пратили някакви документи и там на единия документ пише Carriage value: 0.00 usd, Customs value: 100.00 usd, на invoice има само total value $100, не знам въобще защо пишат 100, като са платени 103. Значи трябва със сигурност да им искам нова фактура заради шипинга и заради различната сума, нали?
И още нещо, за митническата декларация трябва да дам подробно описание на стоката и бройката, ако имам примерно 3 панталона, но от различна материя, достатъчно ли е да напиша 3 панталона, или трябва да са поотделно заради разликата в материята?
Благодаря.

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 00:01 от Sunny girl

# 650
Здравейте,
Ще получавам пратка пратена с FedEx на стойност $103, като доставката е безплатна, така и пише в пейпал  shipping $0, а пък в invoice от магазина въобще не фигурира шипинг. Доколкото разбрах от предишни постове не се приема на shipping да пише $0. Какво точно трябва да искам от продавача да напише?
От FedEx са ми пратили някакви документи и там на единия документ пише Carriage value: 0.00 usd, Customs value: 100.00 usd, на invoice има само total value $100, не знам въобще защо пишат 100, като са платени 103. Значи трябва със сигурност да им искам нова фактура заради шипинга и заради различната сума, нали?
И още нещо, за митническата декларация трябва да дам подробно описание на стоката и бройката, ако имам примерно 3 панталона, но от различна материя, достатъчно ли е да напиша 3 панталона, или трябва да са поотделно заради разликата в материята?
Благодаря.

Привет,

Опция е да ти намалят цената на стоката, примено на 80 долара и да добавят позиция транспорт за 23 долара. Трябва да махнат free shipping и на негово място да сложат Delivery terms: CPT София

# 651
  • София
А за панталоните има разлика дали са трикотажни (т.е. плетени) или са от тъкан плат, дали са памук, коприна, кожа или пък синтетика, също дали са къси, бермуди или дълги. С всички дрехи е така, затова трябва да обясниш и материите.

# 652
Благодаря и на двете ви за информацията.  bouquet

# 653
  • here and now
Ros@linda, нали пратката е на стойност $103 и ще дължи само ДДС? В този случай пак ли има значение какви са материите?

# 654
  • София
Ros@linda, нали пратката е на стойност $103 и ще дължи само ДДС? В този случай пак ли има значение какви са материите?

Да, има значение за определяне на тарифния номер, защото без него не може да се попълни митническата декларацаия. Тя ще е с 0% мито, щом като има основание за неначисляване, но задължително трябва да се попълни тарифен номер на стоката.

# 655
  • here and now
Благодаря!  Hug
Просто ми беше любопитно.

# 656

Да, има значение за определяне на тарифния номер, защото без него не може да се попълни митническата декларацаия. Тя ще е с 0% мито, щом като има основание за неначисляване, но задължително трябва да се попълни тарифен номер на стоката.

Аз си бях написала на лист поотделно артикулите в зависимост от материята, но за щастие момичето от агенцията което ми изготви декларацията само предложи да ми ги обедини.
Ros@linda, четох в началото на темата че лесно си освобождаваш пратки в Англия, като си плащаш оттук ДДС което ти искат за пратки с Роял Мейл. А дали имаш информация за куриерски пратки дали процедурите са като тук - с митническа декларация?

# 657
  • София
Sunny girl стоките се обединяват, когато попадат в един тарифен номер, това зависи от много неща, търси се в тарика и според характеристиките на стоките се преценява дали попадат в един номер или не. Нещата са доста специфични при определяне на тарифен номер.
Куриерските пратки също се освобождават така в Англия, имала съм с различни куриери, но винаги не много големи пакети нещо до 10-тина кг например, за по-големи нямам информация. Причината, че там може да ти я освободи куриера с неговия еори номер без да занимава клиента с пълномощни и други подробности е, че куриерските фирми има това разрешение от митническите власти там. Засега в България това разрешение не се дава, нищо че куриерите са същите (DHL, TNT, FEDEX...) Разисквала съм го впроса с хора от митниците, засега не им го разрешават, не знам какви са основанията, сигурно има такива.

# 658
 Благодаря ти много за отговора. Hug

# 659
  • Пловдив
Здравейте!
Трябва да освободя една пратка от митница. Сега разгледах ТАРИК и имам въпроси. Тарифният код за мобилен телефон 8517 12 ли е?
Апаратът е поръчан от Алиекспрес. Трябва ли да пиша на китаеца, че ми трябва фактура, или да си разпечатам само движение от банковата сметка?
Благодаря предварително!

Редактирам:
На митницата мога ли да платя с карта?

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 12:28 от adoration_

Общи условия

Активация на акаунт