Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 2

• 142 370
  • 764
  •   1
Отговори
# 360
Има състояния, при които намаления хемоглобин е съпроводен с високо желязо. Затова не се гълтат току така железни препарати.

# 361
Здравейте, много ми похвалиха този продукт
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Noni-Fruit-Standardized-60-Vca … sr=null&ic=13
по- специално екстракта от този плод! Някой ползвал ли е нещо подобно? Прочетох, че е ефективен при много проблеми, включително безплодие, хормонални проблеми, кисти, депресия и т.н.

# 362
Денис, кое е по-опасно за Я - по-малкото желязо или когато е повече?

# 363
  • София
Денис, кое е по-опасно за Я - по-малкото желязо или когато е повече?
И двете състояния са еднакво неблагоприятни и влияят на качеството на яйцеклетките и развитието на ембриона при бременност.
Правилното е, да се направят изследвания - ако нивата са ниски, но не се налага прием на добавки -  се опитва това да се коригира чрез храната.
Ако лекаря прецени, че е нужно да се приема Желязо - се приема добавка с точно определена доза и периодично се правят контроли.
Препаратите с желязо не се самоназначават, защото е опасно и предозирането / на желязото/  води до смърт на клетките, в които се натрупва / респ. в органите/ - т.е високите дози, които не могат да се усвоят, са токсични.
Чрез храната - много успешно се нормализират нивата на желязото / ако проблема не е много сериозен, здравословен/
Витамин С - повишава усвояването на желязо
Храни, богати на  желязо и вит. С:
Говеждо месо
Свинско
Черен дроб
Птици /особено с тъмно месо/
Миди
Сьомга
Риба тон
Скариди
Яйца
Червено вино
Сушени сини сливи
Стафиди
Смокини
Фъстъчено масло
Фасул /черен,червен Лима, Пинто/
Тофу
Хумус /нахут/
Зеленолистни зеленчуци/ ряпа, зеле, броколи, спанак /
Червено цвекло
Овесени ядки  
Пшеница
Паста
Зърнени храни
Ягоди
Киви
Червени чушки
Портокали
Банани
Ябълки
Домати
Броколи
Какао
Меласа
                     Храни богати на Желязо

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 18:52 от denis.

# 364
Денис, незаменима си, както винаги!

# 365
Денис, айде и тук да те помоля за насоки  Hug
От 5-6 месеца имам проблем с цикъла. Дали от смяната на държави, дали от придружаващият го стрес, дали навлизам в менопауза, не знам/. Не ми се навлиза в подробности, но ако се налага ще го направя. На 38 г. съм.
Ходих на гинеколог в промеждутъка на смяната, дадох 100 лв. , ми хич не останах доволна. Гледа ме на видеозона, каза че имам киста 5 см, съмнява се за поликистозен яйчник. Изписа ми дуфастон за предизвикване на цикъЛ- 5 ДНИ ПО 2х. Дойде ми след него, след 40 дни от последния цикъл. Каза че след 35 г. не се изписват противозачатъчни и ще наблюдаваме. Друго нищо не можем да направим. Нито хормони пусна, нито нищо. Еми нямам време да наблюдаваме. Сега съм временно в Бг.  Като се установя трайно в другата държава, ще ида на гинеколог, но до тогава какво да пия?
Преди установяването на кистата, пиех 1 месец някъде вечерна иглика и 1 седмица витекс. Дали от тях не ми стана киста и цикъла хич го нямаше? Спрях ги. Сега взех омега 3, вит. А.
Интересува ме дали ако пия Фертилайд ще ми коригира цикъла? Едно време го пих за забременяване и не знам дали от него, но резултата е в подписа ми.
Сега не целя забременяване, само коригиране на цикъла. Какво ще кажеш по въпроса?

# 366
  • София
Денис, айде и тук да те помоля за насоки  Hug
От 5-6 месеца имам проблем с цикъла. Дали от смяната на държави, дали от придружаващият го стрес, дали навлизам в менопауза, не знам/. Не ми се навлиза в подробности, но ако се налага ще го направя. На 38 г. съм.
Ходих на гинеколог в промеждутъка на смяната, дадох 100 лв. , ми хич не останах доволна. Гледа ме на видеозона, каза че имам киста 5 см, съмнява се за поликистозен яйчник. Изписа ми дуфастон за предизвикване на цикъЛ- 5 ДНИ ПО 2х. Дойде ми след него, след 40 дни от последния цикъл. Каза че след 35 г. не се изписват противозачатъчни и ще наблюдаваме. Друго нищо не можем да направим. Нито хормони пусна, нито нищо. Еми нямам време да наблюдаваме. Сега съм временно в Бг.  Като се установя трайно в другата държава, ще ида на гинеколог, но до тогава какво да пия?
Преди установяването на кистата, пиех 1 месец някъде вечерна иглика и 1 седмица витекс. Дали от тях не ми стана киста и цикъла хич го нямаше? Спрях ги. Сега взех омега 3, вит. А.
Интересува ме дали ако пия Фертилайд ще ми коригира цикъла? Едно време го пих за забременяване и не знам дали от него, но резултата е в подписа ми.
Сега не целя забременяване, само коригиране на цикъла. Какво ще кажеш по въпроса?
Трябва да си направиш изследвания, ако кистата е изчезнала - те ще покажат какво е състоянието ти.
Ако, имаш напр. СПКЯ, добавките няма много да помогнат
Пусни:
ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ
ТСХ и Т4 / да не си пила кафе, чай... нищо с кофеин/
ТАТ и МАТ
Пролактин  - на чист ден  / 1-2 дни да не е правен секс и да не са пипани гърдите/
Тестостерон, Андростендион
ДХЕА и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ
Глюкоза + Инсулин  - на гладно
Инхибин В  - на 2-3 ден от МЦ
АМХ - на 2-3 ден от МЦ
Ще ти помогна с разчитането, а според резултата и какъв специалист трябва да посетиш ... и какво може да пиеш, като добавки, ако искаш Simple Smile

# 367
 ooooh! О  ooooh! Боже Денис , не се хаби  ooooh! ЗНам за тия изследвания, но нямам възможност сега да пускам. Става дума за 2 месеца някъде временно да пия някоя хр. добавка, докато имам възможност да ги направя и да посетя съответния специалист.
ТСХ правих наскоро, заради сърцебиене. Бях пила кафе преди това, но бяха нормални резултатите. За кистата, гинеколожката ми пусна туморен маркер, добър беше резултата.
Ако знаеш какво ми костваше от към нерви това изследване? Хич не обичам да се изследвам. Знам че се налага, но си викам:'' Сега ако излезе нещо, край..., всичко заминава по дяволите. Планове, реализации....всичко! Сменям държави в момента, занимавам се с документи, багажи, деца..., абе стрес от всякъде   Crazy
Та си признавам честно, че сега няма да правя нищо. Най-много да ида, да видя кистата дали е изчезнала ( докторката каза,че предполага, че ще изчезне с цикъла).
 За това искам да вземам нещо за тези 2 месеца, пък дано се оправят нещата. Ако ли не, със сигурност после ще пускам изследвания.

# 368
Серапаптиза и алое.

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 19:13 от Анонимен

# 369
  • София
Evana  
Eто няколко, които няма да ти навредят, макар и да не помогнат много - ти си прецени:
Омега 3
Омега 7
Масло от Вечерна иглика
Герикапс   - по схема / от БГ аптека/
вит.Е
Бета -Каротин
Вит. С
Спирулина
Антиоксиданти - СoQ10, Ликопен, Астаксантин  
и тези, като е желателно да се приемат заедно:
Инозитол
NAC  
Аргинин
Ако не друго, Simple Smile  идеално действат на кожата, косата, ноктите, общо укрепващо, тонизиращо на тялото, както и на психиката - а някои от елементите предпазват кожата от слънчевите УВ лъчи / СoQ10, Бета-каротин, Ликопен/
Напр. Аргинина / това е Аминокиселина/ прави кожата по-плътна, стегната, и и придава хубав здравословен вид
Инозитолът подпомага метаболизма / мастен и въглехидратен/ има липотропно действие / гори мазнини/ или от него се отслабва. Дава сила и тонизира
На по-ниски цени, може да ги поръчаш от iherb.com - има тема.
Геритамин/  или Герикапс/ - си вземи от БГ

# 370
  • Където е сърцето
Правилно ли съм разбрала,че NAC,Инозитол и Аргинин се приемат задължително заедно? Доста се обърках,имах NAC и инозитол и ги свърших и реших сега да не поръчвам от тях,а да започна да приемам Аргинин,CoQ10,Aстаксантин,вечерна иглика и фолиевата киселина.Пречи ли,че не се приемат всички добавки заедно? Просто в момента не мога да поръчам всички от финансова гледна точка.Приемам всички добавки,които е добре да се приемат,но ги сменят и пия през различно време.Моля,Денис да каже кои с кои е добре да се приемат за да знам как да ги поръчвам занапред.

# 371
  • София
Правилно ли съм разбрала,че NAC,Инозитол и Аргинин се приемат задължително заедно? Доста се обърках,имах NAC и инозитол и ги свърших и реших сега да не поръчвам от тях,а да започна да приемам Аргинин,CoQ10,Aстаксантин,вечерна иглика и фолиевата киселина.Пречи ли,че не се приемат всички добавки заедно? Просто в момента не мога да поръчам всички от финансова гледна точка.Приемам всички добавки,които е добре да се приемат,но ги сменят и пия през различно време.Моля,Денис да каже кои с кои е добре да се приемат за да знам как да ги поръчвам занапред.
Само NAC, Инозитол и Аргинин е добре да се приемат заедно, защото се допълват и имат синергично действие. Приемат се на гладно с повече вода / Инозитола - далеч от кафе/
CoQ10 + Омега 3 + МВИглика + Астаксантин - на един прием също са много добра комбинация. Приемат се след хранене. CoQ10, ако се приема сутрин - дава енергия, тонус

# 372
  • Където е сърцето
Благодаря за пояснението,но не разбрах,дори и да не са 3 добавки заедно не е проблем нали? В смисъл сега да се пие само Аргинина?

# 373
Да се пошегувам неуместно, но да разведря - този  Q10 никак не ме енергизира и ободрява сутрин.
Шегувам се с колежките, че Q10 се консумира със сланинка, против бръчки.
Не е възможно  от Q10 да съм станала толкова младолика и да се конкурирам със 95ти набор... Това си е все пак ген.
 Laughing

# 374
  • София
Благодаря за пояснението,но не разбрах,дори и да не са 3 добавки заедно не е проблем нали? В смисъл сега да се пие само Аргинина?
Не е проблем, разбира се - не се притеснявай Peace
Ако нямаш друго, пиеш само Аргинин

gerda1
За Q10 - важна е формата / да е  ubiquinol/ и дозата / да е над 50мг/
 Peace късметлиите са добре, ние ще си пием Q10  Wink

Общи условия

Активация на акаунт