Фраза, която мразя

• 1 218 950
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 2 490
Мразя когато кажа нещо и след това да ме питат за това, което съм казала.
Пример: "Днеска нищо не казаха за еди-кой си случай"
              "Ааа, нищо ли не казаха"

Shocked ooooh! Направо ме побърква  #Cussing out

# 2 491
Побърква ме прекомерното използване на думата АЗ. Сядаш на кафе с приятелка и се започва: аз еди какво си, аз съм толкова добра, аз съм прекрасна, аз съм най можеща. Много мразя такива само хвалебствия.

# 2 492
              "Ааа, нищо ли не казаха"

Shocked ooooh! Направо ме побърква  #Cussing out

В продължение на споделеното от теб, мен ме дразни, когато някой си чопли носа, докато се обсъжда нещо и точно в края на разговора се започва "Ама кой? Кога? Верно ли бееее?"

# 2 493
  • София
В продължение на споделеното от теб, мен ме дразни, когато някой си чопли носа, докато се обсъжда нещо и точно в края на разговора се започва "Ама кой? Кога? Верно ли бееее?"
Това вече е маниер на разговор, а не фраза.
Доста хора първо казват нещо, а после осмислят чутото. И ММ го прави понякога, аз пък му правя бележка.

# 2 494
Това вече е маниер на разговор, а не фраза.
Доста хора първо казват нещо, а после осмислят чутото. И ММ го прави понякога, аз пък му правя бележка.

Да, маниер на разговор е. Затова казах, че го споделям във връзка с казаното от Lust. Офф сме, сори Peace
Пак не е фраза, въпросът опира до правопис, но дразни неправилното образуване на мн.ч. на бройно съществително от м.р. Например: 7 градове Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 16:44 от Herz

# 2 495
  • Sofia
"... и аз му викам ..., и той ми вика, че ... , а после пък тя вика и на двамата... "  #Crazy

# 2 496
Хората които използват "в смисъл" са с беден речник и не знаят как да обясняват  Crazy
Имам колежка,с която прекарвам голяма част от времето си. "В смисъл такъв,чеее.." се използва в изречението минимум по 2 пъти. Понякога ми се иска да плача  Tired

# 2 497
              "Ааа, нищо ли не казаха"

Shocked ooooh! Направо ме побърква  #Cussing out

Това понякога аз го правя от незнание какво да кажа Blush

# 2 498
"... и аз му викам ..., и той ми вика, че ... , а после пък тя вика и на двамата... "  #Crazy
Въпреки, че и на мен ми е много досадно понякога не се усещам и го правя  Laughing

# 2 499
  • SF
Побърква ме прекомерното използване на думата АЗ. Сядаш на кафе с приятелка и се започва: аз еди какво си, аз съм толкова добра, аз съм прекрасна, аз съм най можеща. Много мразя такива само хвалебствия.

Имам въпрос към теб.
Ако приятелката ти започне: Аз съм тъжна,, Аз останах без работа, Аз нямам пари да отида на море, Аз се разделих с приятеля си...., по-приемлива ли ти е употребата на "аз"?
Понякога човек използва "аз" и без да се хвали: "Аз ще закарам колата, аз ще взема децата, аз ще си остана вкъщи..."

# 2 500

Имам въпрос към теб.
Ако приятелката ти започне: Аз съм тъжна,, Аз останах без работа, Аз нямам пари да отида на море, Аз се разделих с приятеля си...., по-приемлива ли ти е употребата на "аз"?
Понякога човек използва "аз" и без да се хвали: "Аз ще закарам колата, аз ще взема децата, аз ще си остана вкъщи..."
Дано приятелката да се сети да говори за себе си в 3 л. ед. ч., за да дразни възможно най-малко bubaleche. Какво пък, този начин на говорене е присъщ за аристократите, дано да удовлетворява критериите на потребителката. Това е в рамките на шегата, но аз се присъединявам към въпроса ти, Esmee. И аз искам да знам какво дразнещо има в това да ползваш личното местоимение в разговор.

# 2 501
Нарочно написах примерите, защото в обкръжението си имам такъв човек. Решава да ходи на почивка с приятелка, приятелката се разболява тежко, влиза в болница. Та тази моя приятелка няма да каже ето милата дано се оправи, а казва ето АЗ съм пак прецакана не можах да отида на почивка. Такова прекомерно използване на АЗ - а имам предвид, когато АЗ - ът е най - важното на света и никой не може да се доближи до него. Иначе АЗ изслушвам приятелите си и помагам, винаги когато мога.

Друга фраза която мразя от работодателя си е: Знаеш ли колко хора чакат за твоето място

# 2 502
Нарочно написах примерите, защото в обкръжението си имам такъв човек. Решава да ходи на почивка с приятелка, приятелката се разболява тежко, влиза в болница. Та тази моя приятелка няма да каже ето милата дано се оправи, а казва ето АЗ съм пак прецакана не можах да отида на почивка. Такова прекомерно използване на АЗ - а имам предвид, когато АЗ - ът е най - важното на света и никой не може да се доближи до него. Иначе АЗ изслушвам приятелите си и помагам, винаги когато мога.

Друга фраза която мразя от работодателя си е: Знаеш ли колко хора чакат за твоето място

Примерът ти показва, че твоята приятелка е егоист, който не знае значението на думите "човещина" и "съпричастност", че за нея най-важен е нейният комфорт, а не че използва прекомерно "аз".

# 2 503
  • София
Няма работодател без това в репертоара, само думите се променят понякога.
Наскоро казах в друга тема, че ако вярваш на бг работодателите, винаги има опашка от хора за твоята позиция, които ще работят хем по-добре, хем за по-малко пари.

Май вече поизчерпахме дразнещите фрази и минахме към смисъла на казаното.

# 2 504
Края на миналата година подстригах косата си, която беше почти до кръста много, много късно. От тогава всеки който ме види за първи път с къса коса: "Ама защо я подстрига?", "Ще я пускаш ли пак?" и черешката "Жената трябва да е с дълга коса"  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт