Фраза, която мразя

• 1 217 885
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 6 615
  • София
Не, употребява си се всякак - шансът да спечелиш от тотото е 12 милиона по-малък, отколкото да те удари гръм.
Дори и в този пример, шанс се отнася към положителната вероятност - да спечелиш. Няма да кажеш, шансът да загубиш...

# 6 616
  • София
наистина ли има конотативни съмнения относно употребата на думата "шанс"?

# 6 617
  • UK
Тази със запетайките в английската тема май е решила вече изобщо да не ги използва. Или пък всеки човек има лимит на използване на определена дума (или знак) и тя го е стигнала и вече не може да използва запетайки. Пак няма кой знае какво за четене, но сега трябва да си поемеш дълбоко въздух преди да започнеш да я четеш.

# 6 618
Станаха ми досадни умалителните названия, които някои съпруги използват за мъжете си : "меченце", "зайченце", и т.н.

# 6 619
По повод градушките на места в последните дни, чух новина по ТВ, че са падали "ледни късове". Има ли редактори в телевизиите или може би така е правилно да се каже?

# 6 620
По повод градушките на места в последните дни, чух новина по ТВ, че са падали "ледни късове". Има ли редактори в телевизиите или може би така е правилно да се каже?

Това ми напомни за една водеща на прогнозата за времето по някакво радио през лятото. Връщаме се ние от почивка със семейството, и сме пуснали произволно радио. Дават прогнозата за времето, и водещата се изтърсва :
"- Днес на много места слънцето пИче."  Joy Joy Joy

# 6 621
  • София

Това ми напомни за една водеща на прогнозата за времето по някакво радио през лятото. Връщаме се ние от почивка със семейството, и сме пуснали произволно радио. Дават прогнозата за времето, и водещата се изтърсва :
"- Днес на много места слънцето пИче."  Joy Joy Joy
Лелее, сериозно? Слънце? През лятото? Пък и пИче? Брей, фИномен някакъв!

# 6 622
Уни, педи, джипка, свеки...кошмарни съкращения. И даже мъжкото свеки и женското свеки. Дразни ме и "читав", напоследък се ползва под път и над път.

# 6 623
  • Пловдив
Сунгурларе, ти си втората, която срещам да я дразни "читав". Simple Smile
Първата е една моя приятелка, но нея я дразни от много години.

Педи и свеки и мен не ме кефят, но джипка - да. Заради играта на думи, колкото и глупава да изглежда.

# 6 624
Дразня се, когато срещна написано "ейч ар". Не може ли да е ХР или ЧР, щом е сложна смяната на азбука?

# 6 625
Е, ейчар е като пиар – просто така се произнася. И няма как да се сбърка значението, за разлика от съкращенията. ХР например повечето хора ще възприемат като операционна система, а не като човек, който се занимава с подбор на персонал.  Simple Smile

# 6 626
  • Euskal Herria
Едно време на това му викахме "Личен състав"  Laughing.

# 6 627
Едно време на това му викахме "Личен състав"  Laughing.

Едно време и секретарките не бяха "офис мениджъри"  Laughing

Познавам една чистачка с много свежо чувство за хумор, която казва, че е "Rest room manager" или "Broom manager"  Laughing

Както става сигурно ясно, всичките тези "мениджъри" не ме дразнят, но са ми смешни. Особено ако не става въпрос за някаква голяма фирмена структура, а за трима човека във фирма ЕТ "Иван Иванов-Ванката", където задължително и тримата са някакви мениджъри  Laughing

# 6 628
   Като споменахте за мениджър, се сетих за думата, която ме дразни - менижирам. Също така и финализирам. Нямаме ли български думи?! Това ли означава да се изпъкнеш като ерудиран човек и да се изказваш на високо равнище.

# 6 629
  • SF
Е, ейчар е като пиар – просто така се произнася. И няма как да се сбърка значението, за разлика от съкращенията. ХР например повечето хора ще възприемат като операционна система, а не като човек, който се занимава с подбор на персонал.  Simple Smile

Всъщност винаги съм се чудела как да изписвам ейчар на български. Наистина е точно като пиар. Много грозно стои изписано "ейчар", като Зайчар, което е най-противното ми име за улица в София. Изписано така изобщо не прилича и на дума даже, а нещо като "весяоик". Обаче - няма как. Наистина всякакви останали ЕйчАр, НР и от сорта са много неясни и още по-глупави.
Няма как - стана си популярна професия в България и не е точно покриващото  предишно "Личен състав". Поразриши им се и дейността, и отговорността. Преди не можех да си представя, че ще отида на интервю за работа в "личен състав". Сега е съвсем нормално ейчарите да подбират служителите на една фирма.

Общи условия

Активация на акаунт