С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 323
  • 722
  •   1
Отговори
# 660
И аз си пия Инка от време на време  като ми се допие 2ро кафе Simple Smile Не съм чувала да е противопоказна . Знам , че действа ободряващо и няма кофеин.
Ще усетиш бебо не се притеснявай . Всъщност ти може и да си го усетила , но да не си разбрала , защото аз имах такива колебливи около 2 седмици усещам ли го или са газове или си внушавам.

# 661
milady M количката много ми хареса,онзи ден и аз си купих инка,няма какво да и е противопоказно,много я обичам ,дори и детето пие.
Започвам да получавам киселини понякога,много неприятно. На мм му казали,че когато бременна получи киселини ,значи на бебето му расте коса  Grinning
От 02.02 аз съм официално в болничен. Сега говорих с мм,че в последно време паметта ми играе номера,казали са м/у 28  и 32 с Wink за трета фм

# 662
Днес от лакомия хапнах една кутия шоколадови бонбони и така ми е тежко сега   Blush  . ММ все ми казва "Спри се малко,много ядеш" ,а аз му отговарям " Не съм аз,дъщеря ти е ". Joy
Joy Това трябва да се пробва hahaha
milady M, с първата бременност пиех само инка, не е противопоказно, споко. Бях забравила, благодаря, че ми припомни, че понякога много ми се допива кафе.
Eudaimonia, сутринта си мислих за теб, че щеше да ходиш на преглед. Радвам се, че те е успокоила лекарката. В коя болница последно се насочи за раждане? Аз утре трябва да тръгвам на работа и ми е леко притеснено. Нямам болки вече, ама от контракциите не мога да се отърва  Rolling Eyes. На преглед съм чак в средата на февруари. Дано да издържа до тогава.

# 663
Ellle в Окръжна реших. И двамата лекари при които ходя израждат там. Освен това имат по-добра неонатология и по -спешни случаи винаги им ги препращат там. Някак си от тази гледна точка натам се насочих. Иначе в Девата за обслужване и отношение не мога да ги сравнявам, но не това е най-важното.  Дано само тая докторка ме отрази като му дойде времето.
А ти като стоиш седнала на бюрото не ти ли зачестяват контракциите?

# 664
Ellle в Окръжна реших. И двамата лекари при които ходя израждат там. Освен това имат по-добра неонатология и по -спешни случаи винаги им ги препращат там. Някак си от тази гледна точка натам се насочих. Иначе в Девата за обслужване и отношение не мога да ги сравнявам, но не това е най-важното.  Дано само тая докторка ме отрази като му дойде времето.

Надявам се, че не става въпрос за Окръжна - Пловдив. Там някои от болните за пръв път се срещат с хлебарки.

# 665
Пловдивският магазин да не е на съни кидс? От тях бягам като дявол от тамян, дрехите са мн некачествени.

# 666
Mimko за Бургас  Mr. Green. Преди 10 год. беше такова положението и тук, но след ремонт и след откриване на други 2 болници се взеха в ръце.

# 667
Ellle в Окръжна реших.
Ами легнала определено е по-добре, но седнала също е ок. Подозирам, че тази седмица получих болките, защото водих малкия на градина пеш в понеделник и вторник. Градината е на 10-15 мин пеш  и този път го взимаме почти бегом, защото винаги закъсняваме  Mr. Green. След това имам още 5 мин до работа. Тогава получих болките. Надявам се да съм се закрепила и да нямам проблеми.
Естествено най-добре ще ми е да си лежа в къщи, но нямам тази възможност. Ако изляза в болничен доходите ми ще намалеят 3 пъти. За съжаление съм като голяма част от майките, поставени пред дилемата дали да си карат една не застрашена бременност, но без пари, треперейки дали ще успят да покрият разходите си по раждането /а какво да говорим за разходите по бебето/ или да работят, спокойни до някъде, че ще могат да посрещнат основните си нужди, но треперещи дали ще успеят да опазят бременността си докрай. Welcome to Bulgaria! Естествено ако док ми каже, че е наложително да лежа ще го направя без да се замисля. Но за сега ще се постарая да устискам още малко поне. Това тъпо време и на мен ми подейства зле май .....

# 668
Diva, този тип креватчета съвсем не са запазена марка на Stokke, много фирми ги произвеждат. Аз 2012-та заглеждах едно на премама. Прави са дамите, които казват, че малко време ще се ползва, но бебенцата се променят изключително много в първите месеци от живота си и е нормално различни пособия да са ни по-удобни да ги отглеждаме. Ние купихме такъв размер креватче, но под формата на люлка и да си призная малко съжалявам, че взехме люлката, а не креватче, което се застопорява за спалнята. Дребната не се впечатляваше особено от люлеенето. но това нямаше как да го знам предварително.

Eudaimonia, не се впечатлявай от това за шапката. На мен просто ми хареса поверието, затова купих. Сега между другото още не съм, но и имам много малко неща за пазар, та не се притеснявам, че друго ще харесам първо. Някой писа, че бебето му е седалищно - много е рано, в тези седмици не е показателно.

Elle, пускай си по малко отпуска тогава да си почиваш. Аз реших, че дори да ми дадат зелена светлина за работа, ще работя предимно от къщи. И без това предадох част от задачите на колегите по спешност, няма какво да се връщам за месец-два. И при мен болничния не е кой знае какво, защото си ползвах втората година майчинство, но семейно решихме, че ще се справим докато бебето стане на около 1.5 г. Дано не ни е крива сметката Simple Smile

# 669
За мое съжаление и аз съм от майките дето като не ходят на работа доходите им падат наполовина, но с тези контракции съм от 1 месец, а и нервите тука на работа понякога ми идват в повече. И аз имам притеснения как ще се оправим, но живот и здраве всичко да е нормално ще се оправим.  Mr. Green
Арлина това поверие аз го бях забравила, ама ще взема нещичко и аз, но шапка за юни месец не ми се връзваше, а и видях едни ленти за глава и сега разглеждам с какво да ги вържа за изписването евентуално.

# 670
Момичета, една две капки кафеникаво зацапване какво значи, не ми се е случвало? След ниският хемоглобин сега и това, хм нормално ли е?

# 671
Момичета, една две капки кафеникаво зацапване какво значи, не ми се е случвало? След ниският хемоглобин сега и това, хм нормално ли е?
В този срок на бременността не ми звучи нормално. Може да е от много неща. Последно си спомням magi_sveta имаше зацапване по полипи, ама не се знае при теб от какво е. Според мен звънкай на док веднага.

# 672
  • София
 telmi, аз и си продължавам от време на време да имам такова зацапване, но беше още в едномесечния срок след болницата и ми се полагаха два прегледа като конторола, та ходих да ме гледат на ехо за плацентата. Зацапването може да е от много неща, но е опасно, когато е от отлепване на плацента, важно е обаче да си спокойна, а това става само с преглед.

# 673
  animal037 Аууу, нямате изчитане.  ooooh! Сега започвам подред.

За доходите, изцяло сме на общ бюджет. Не се чувствам виновна, че основно мъжа ми ни издържа. Взимам 3 пъти по- малко от мъжа ми ама какво да направя. Работя държавна работа и мъжа ми е мн доволен. Все казва: "Ако ще и 300 лева да ти беше заплатата, все ми е помощ". Направо си ни издържа той де. Simple Smile Не изпитвам никакви угризения. На общи доходи сме от както живеем заедно, а това е декември 2011 г. Poohito, съжалявам, че минаваш през такъв период. Не ни натоварваш ни най- малко. Когато усещаме болка и слабост е хубаво да се излеем пред някой, а какво по- добро от общество, което познаваш само задочно.
Пухито, мн проблеми ще имаш и занапред с отглеждането на детето ако не седнете и не си изясните нещата.
Подкрепям това мнение изцяло.

liucinda, добре дошла и лека бременност с нас. Simple Smile

Рано е да отичат крайниците- било то крака или пръсти на ръцете. Аз миналият път се разминах с това- най- интересното е, че единственото време, в което имах подуване е след раждането за ден- два и то не голямо. Аз се притеснявам от крампи (ох, с първата бременност при 3 * 1 Магнерот си ги имах редовно нощем и то силни) и болки в тазобедрената става, което ми се получаваше в последните месеци поради тежестта ми. Пфффф.

За сумата 2880. С първата бременност я взех, а и работя във ВУЗ, така че да ви светна- няма измама. Имах завършена вече бакалавърска степен- редовно, държавна поръчка и магистратура- редовно, платена поръчка. След като разбрах, че съм бременна, реших, че ще запиша отново. Родих Вики юли, а септември се записах за новата учебна година. Заедно с пакета документи ми излезе 680 таксата. След това, пуснах документи с факултетният номер. Обадиха ми се, за да ми потвърдят, че няма пречка да получа парите и скоро ще ми ги преведат. Така и стана. Чисто ми останаха 2200, което си е една отлична сума, според моите разбирания. Сега пак бих направила същото, но ме е страх, че ще проверят, че с предната бременност имам една незавършена магистратура и като платя сега и ще изгоря с вноската и ще ми откажат.

Искам да попитам мамите, които усещат вече мъниците. В срока, в който всички горе-долу сме, матката трябва да е минала нивото на пъпа. Следователно нашият човек, плувайки си нагоре надолу, трябва да се усеща навсякъде. При мен, обаче ритниците са само под пъпа. Как е при вас?
Твърде вероятно е, бебето да е седалищно и краката му да ритат долу.

tedi8811, Виктор го бях облякла в дънки на 40- то дни, имайки в предвид, че Виктор я е имал 3 кила и половина тогава, я не, значи съм намерила размер за новородено.

Киличка, кошара и т.н- по- крупни покупки си ги набавих в 8- мият месец. Количката я чаках седмица- две, че в магазина я нямаше в този цвят. Дрешки започнах от пети месец да купувам. Сега отново съм започнала. Вече казах, това, че са ми еднополови, не значи, че бебето ще износва само дрехите на батко си. Купувам си му нови и това е.

Комплект за изписване, пак ще купя на bebetto. Мн хубава материя, а и ги носихме поне 3 месеца.

poohito, мн е трудно сигурно сама да гледаш бебе. Знам, че има и по- лоши варианти, но пробвайте да пооправите малко отношенията си, до колко помня дори бяхме младоженци.

gergamelka аз съм за дървеният вариант.

Надявам се, че не става въпрос за Окръжна - Пловдив. Там някои от болните за пръв път се срещат с хлебарки.
Ааа- тука не съм съгласна. Вярно, че бях във ВИП стая като раждах първият път, но всичко е чиисито ново. А за хлебарки, въобще не може да става на въпрос- изрядно е всичко и специално за ВИП- а мога да говоря, все едно бях в класен хотел.

Diva*, хохох все още държиш преднина със след новогодишният си пост.  Mr. Green

telmi, звънкай на доктора си и когато можеш бъързо на отчет тука.

Айде стига толкова за сега.  Joy

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 17:31 от babyAty

# 674
Шушулче, незнам за магазина, който ти имаш впредвид.Този, за който аз говоря е в Кичук Париж и го обяснявам на пожелалите мами на лични, за да не спамя излишно групата.Ако имаш желание ще обясня и на теб.
За Окръжна и аз не съм съгласна, че има хлебарки.Майка ми работи там и цитирам" Завеждащия на АГ отделението е маниак на тема чистота, всичко е много чисто", а и доколкото знам отделението е скоро ремонтираноЕдинствената причина поради, която няма да родя там, е че доктора ми е в друга в болница(това не пречи, докато дойде момента за раждане да си променя мнението)

Общи условия

Активация на акаунт