НВ-ВМХ, част 86 - за здравословното хранене и връзката между хрането и здравето

• 50 927
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
  • SA
The Baroness , този whey не сьм го проучвала много, защото не ям млечни, но мисля, че е т.нар. цвик ( не сьм много сигурна дали така се казва), който понякога остава като бистра течност на повьрхността, след заквасване на млякото.
Друг вариант е да се купи готова култура млечно-кисели бактерии за заквасване, зная че се продават.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 16:32 от kameloth

# 166
Имах едно пътуване за повече от седмица. Това което най-много ми липсваше беше киселото зеле и пробиотичните напитки. Чак 2-3 дни след като се върнах усетих, че под тяхно въздействие организмът ми се е изчистил.
Ферментациите ги правя в големи буркани. Струва ми се, че киселината не взаимодейства добре с пластмасата. Напоследък се начетох на отрицателна информация за бисфенола - че разстройвал ендокринната система, защото действал естрогеноподобно на естрогеновите рецептори. Събирам всякакви буркани - от най-дребните, до най-големия 4-литра буркан и ги използвам постоянно вместо пластмасови кутии и опаковки. 4-литровия буркан го донесох при пътуването, за съжаление е прекалено обемист, иначе щях да донеса повече бройки.
камелот, това цвекло може би е ще е добро варено.
А за киселото мляко отнякъде научих, че трябва да се кваси поне 24 часа, за да се изчисти напълно от лактозата.
По време на пътуването един възрастен ветеринар ми обясни, че свинското има вкус на кочина, ако животното е заклано след определен стадий на развитие. Освен това, традиционно прасетата се кастрирали, за да бъде месото по-вкусно, но в свинефермите не го правели, защото забавяло процеса на наддаване за няколко дни и не било финансово изгодно. За себе си открих, че лидлското свинско е с добър вкус и вече доста време го консумирам. Доста дълго не можех да ям свинско, докато не открих, че има и добро свинско. Явно съм купувала такова, което е било заколено по-късно. Свидничка ако чете може би може да добави нещо.
Шоколата, наистина, информативен линк. Струва ми се, че при мен магнезият също действа приспивателно.

# 167
  • София
Странно за лидълското свинско......колкото пъти съм вземала (различни видове - врат, котлети, бут) ММ констатира, че изобщо няма вкус на месо и вече го избягваме. Според мен го киснат в нещо  Rolling Eyes

# 168
  • Пловдив
По въпроса за магнезия,тези от вас,които ползват олио или гел,по колко време стоите намазани?

# 169
  • Русе
  Момичета, по повод магнезия. Моят син е състезател и ползват магнезий за повишаване на сцеплението при връзките в акробатиката. Това същия този магнезий, за който говорите ли е.

# 170
  • SA
Жижи, аз стоя докато изсьхне - минута -две, може би.

# 171
Странно за лидълското свинско......колкото пъти съм вземала (различни видове - врат, котлети, бут) ММ констатира, че изобщо няма вкус на месо и вече го избягваме. Според мен го киснат в нещо  Rolling Eyes
Всички магазини го правят-в тумблери.И то нееднократно.Особено, ако има застояло месо и трябва да му придадат вид на прясно.

# 172
  • In transit

По време на пътуването един възрастен ветеринар ми обясни, че свинското има вкус на кочина, ако животното е заклано след определен стадий на развитие. Освен това, традиционно прасетата се кастрирали, за да бъде месото по-вкусно, но в свинефермите не го правели, защото забавяло процеса на наддаване за няколко дни и не било финансово изгодно. За себе си открих, че лидлското свинско е с добър вкус и вече доста време го консумирам. Доста дълго не можех да ям свинско, докато не открих, че има и добро свинско. Явно съм купувала такова, което е било заколено по-късно. Свидничка ако чете може би може да добави нещо.

Лидлското свинско може да не е киснато и тумблирано, но не е нищо по различно от свинското във всеки един друг магазин, пакетират го Бони Ловеч ако не се лъжа, и съм на 99% убедена, че е внос я от Испания, я от Белгия.

# 173
  • Пловдив
Жижи, аз стоя докато изсьхне - минута -две, може би.
Мисълта ми е после взимаш ли душ или след душа се мажеш?Защото понякога като се намажа по-дебело без да искам и засъхва едно гадно такова и започва да се лющи.И за това се чудя дали ще е удачно да постоя известно време намазана и после да взема душ.Аз си взех гел,а може би трябваше да си взема олио,сигурно по-бързо изсъхва,а гелът е доста плътен и после лепне по дрехите ако не се изчака едно 30мин.

# 174
  • SA
Жижи, моето е магнезиево олио, което е воден разтвор и си попива без да оставя слой вьрху кожата. Мажа се с него след баня.

# 175
Здравейте,

За първи път пиша тук Simple Smile повече в групата във фейсбук, но ви следя винаги Simple Smile

Понеже видях, че се пита за магнезия ... Аз се мажа с олио след душ преди да си легна по бедрата ... моeто олио е със спрей и пръскам по 5-6 пъти на крак и хубаво размазвам. За около 10 минути е съвсем попило, но после кожата става малко странна - хем суха, хем все едно лепне, но е поносимо. Така си лягам, а сутрин се мажа с кокосово масло за овлажняване и така. Май ще заложа на този вариант, тъй като в БГ трудно се намират по-усвоимите видове магнезии, а поръчките докато ги дочакам.... Simple Smile

# 176
Добре дошла, Бо! Hug

# 177
Благодаря Cioccolata Simple Smile Отдавна се каня да се присъединя и тук, явно ми е дошъл момента Simple Smile

# 178
  • Пловдив
Благодаря ви за отговорите,ще мина и аз на олио в такъв случай.

# 179
  • София
Привет!
Отдавна ви следя и се опитвам да се превъзпитам... Горе-долу ми се получава. Имам обаче един проблем. От този начин на хранене определено се запичам. Решение намерих, като на закуска винаги ям по три лъжици от овесените трици - правих преди време Дюкан и тогава установих, че ми действат добре на стомаха... Възможно ли е те да забавят процеса на отслабване, въпреки че при предишния ми опит не ми попречиха, а дори Дюкан ги включва като задължителна част от ежедневното меню. Ако може да ми препоръчате нещо друго?  Благодаря предварително за помощта!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт