Тромбофилия

• 171 356
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
А имаме си вече бебе  Heart Eyes

Честито бебе Тайга. Да е здравичък, да го изпишат след няколко седмици, да радва кака, мама и тате. На теб бързо да се възстановиш. И когато искаш, ела да разкажеш.

# 76
  • Варна
Благодаря!  bouquet
Добре сме. Родих със спешно секцио на 26-ти вечерта. С лекаря ми се бяхме уговорили да направим операцията на следващата сутрин, но започнаха болезнени и ритмични контракции.
Бебенцето е в кувьоз, но диша сам. Днес успях да му събера малко кърма и ще му я дават, той е захранен вече.
Благодаря сърдечно, че ме мислихте!!

# 77
Браво, много се радвам за вас. Дано и кърменето да потръгне, за да компенсираш донякъде трудния старт. Вярвам, че кърменето до голяма степен помогна на моето недоносено дете да се справи бързо с трудностите и да навакса.
Моля кажи дали сте спирали фраксипарина и ако да, за колко време.

# 78
  • Варна
Спряхме го, казаха изобщо да не го слагам повече. Пия само АП в момента, но след прибирането вкъщи и той отпадал.

# 79
Спряхме го, казаха изобщо да не го слагам повече. Пия само АП в момента, но след прибирането вкъщи и той отпадал.
Колко време преди секциото го спряхте? Знам, че е било по спешност, може би не е имало изобщо прекъсване преди да родиш?

# 80
  • Варна
В четвъртък родих, в сряда сложих последната инжекция.
В интерес на истината, наложи се няколко пъти да ми сменят превръзката, защото предишните се напояваха с кръв. Имах и дренаж.
И се възстановявам по-бавно от жената в стаята, определено.

# 81
Здравейте ! Искам да ви питам, понеже не намерех точна информация-показателите на протромбиновото време индикация ли са за тромбофилия? Моето е в норма.
Къде сте се изследвали в София, само в националната генетична ли тестват и каква е цената?
Аз имам един аборт в 24гс.в следствие на инфекция от кървене при отлепена плацента в 19сед. Имам и успешна бременност преди това, но бебето се роди 2600гр, накрая преди секциото плацентата имаше калцификати. Имам разширени вени, не страдам от високо кръвно. Док.ми казва че няма нужда да се изследвам, но с този бум на тромбофилия ми е притеснено.
Благоаря!

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 08:21 от itsi_bitsi

# 82
Не, протромбиновото време не е индикатор за тромбофилия.
Изследвания се правят вече в доста лаборатории, като например Токуда, Цибалаб, Геника и др. Имай-предвид, че най-голямата разлика в цените на пакетите за тромбофилия, идва от това, какво включват, а не от цените на отделните изследвания (напр. ако включват само най-рисковите фактори, са по-евтини, отколкото ако включват повече). Между другото, тромбофилия имат доста хора, просто напоследък започнаха повече да се изследват. Успех!

# 83
Мерси много.
Звъннах в Мд София 100лв е базовия.Жената беше любезна и ми обясни, че първо се прави той - вкл.4 показателя.
Не знам какви са тия мутации и чудеса в последно време.Много дефектно поколение се оказваме. Мама е акушерка и казва, че навремето жените като не са знаели за такива болести са износвали нормални бременности. Ще се изследвам, да съм спокойна със следващата бременност.

# 84
Пълни глупости ти е казала мама. Тромбофилията е генетично. Или го носиш или не. Навремето е имало много смъртни случаи, но понеже са имали по десет деца, не е било проблем да загубят някое.

# 85
Днес имаме повече информация. Спонтанни аборти и други усложнения, свързани с тромбофилиите, винаги е имало, само че преди 15-тина година на лекарите и през ум не им минаваше да назначат нужните изследвания.
Все се каня да ви попитам дали сте по-зиморничави от повечето хора. На мен все ми е студено. Дори след добро раздвижване ми е достатъчно да поседя половин час, за да усетя студ.
Чудя се дали е свързано с тромбофилията  newsm78

# 86
Аз по принцип съм зиморничава. Ма като станах вече на 37 години, май ме лови предменопауза и понякога ми е ужасно топло, като гледам хората около мен как са облечени. А аз по тениска.

# 87
  • София
Аз по принцип съм зиморничава. Ма като станах вече на 37 години, май ме лови предменопауза и понякога ми е ужасно топло, като гледам хората около мен как са облечени. А аз по тениска.
hahaha и аз така,зимата народа навлечен аз под якето с къс ръкав и потна!

# 88
Здравейте момичета!
Може ли и аз да се запиша в темата, имам един мисед в 6-7 седмица. Пуснаха ми основния за тромбофилия и ми откриха хомозиготен генотип 4G/ 4G . Сега чакам Ц и подновяваме опитите,  като се надявам този път да доведа нещата до щастлив край. На терапия с АП съм от март, а след положителния тест ще включим фраксипарин и още някакви медикаменти, но за тях ще разбера след като забременея.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 11:31 от R_N

# 89
И аз току-що открих темата, зачетох се. Ще ми бъде много полезна.

Общи условия

Активация на акаунт