Тромбофилия

• 171 389
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
Привет, момичета

Някой може ли да даде контакти на проф. Паскалева ?
E-mail, телефон ?

Честит Никулден !  bouquet
Да сме здрави Simple Smile
Професорката отговаря на мейли, а й вдига лично телефона оставен там, тъй че смело може да потърсиш мнение. Аз ходих в 16 г.с. и ми препоръча само още едно изследване в 28-30 г.с.
Поправка: честито на именниците или техните близки. Всички да сме здрави bouquet

# 556
Написах и дъъъълъг мейл - дано ми обърне внимание  Peace

# 557
  • София
Момичета, моля за коментар. Проведен преглед при доц. Русев.
Скрит текст:
Антифосфолипидни антитела
Скрининг АФАТ        2.4 /Neg/    N<5
Анти-в2GPI-IgG      2.2 /Neg/     N<5
Анти-в2GPI-IgM      2.1 /Neg/     N<5

Имунофенотип, NK активност и тромбоцитно –левкоцитни агрегати
Общи Т-лимфоцити CD3*                                81.2     67-76
NK-клетки   CD3-56*                                 16.8              2 - 13
% CD16-NK от всички NK   CD3-CD16-56*    19.5      6.5 – 13.5
NK клетъчна активност                                 9.8        N<10%
NKa в присъствие на IVIg      7.5   Понижение на активността мин. с 10%
NKa в присъствие на Intralipid      6.9  Понижение на активността мин. с 10%
Тромбоцитно-левкоцитни агрегати (небременни)   CD41a*CD11b*   2.4   до  1.6%

ДНК Анализ
Фактор  VLeiden (c.1691G>A, p.Arg506Gln)  G/G Хомозигот по нормалния алел
Фактор II (Протромбин) (F2,20210G-A)       G/G Хомозигот по нормалния алел
PAI -1 4G/5G                                            5G/5G Хомозигот по нормалния алел
MTHFR rs 1801133 (c.677 C>T, p.Ala222Val) C/C  Хомозигот по нормалния алел
MTHFR rs 1801133 (c.1298 A>C, p.Glu429Ala) C/C  Хомозигот по мутантния алел

Препоръчано ми е след лапаро да изследвам Ембриотоксини.
Заключение: Повишени популации на НК клетки. Повишени ТЛА. Хомозигот по мутантен алел MTHFR.
За вливане на 5 мл. Интралипид. АП по 1т. през ден преди и по време на Б. След положителен тест да се включи Фраксипарин /или Клексан/ 0.4 през ден, при динамично следене на антикоагулантната терапия / 3-та седмица/. Прием на МЕТА ф.к.
Благодаря bouquet

# 558
Здравей,

Аз правих при него пълния пакет имунологични изследвания с вкл ембриотиксичния тест / който отнема около една седмица/ , при мен е отрицателен.
Моите НК са със същата активност и горе-долу със същите показатели.

Терапията ми с интралипида и аспирина е абсолютно същата, по думите на Русев до тук изброените са лесно преодолими. Правих ги повече от 6 месеца без да се увенчаем с желания резултат.

Той е много добър лекар, щом те е посъветвал за ембриотоксикологията - прави го /теста се прави с миши ембриони/. В случай на положителен резултат се правят отново вливания, но този път с друг препарат, моя позната забременя от раз след като с Русев отстраниха този проблем.

За останалото не мога да коментирам  Peace

Успех!  Heart Eyes

# 559
  • София
А този тест за ембриотокси какъв е? смисъл венозна кръв ли се взима или нещо друго?

# 560
Необходимия материал е кръв, да. До колкото си спомням и са ми обеснявали, инжектират нашето ДНК е мишите ембриони и наблюдават как се развиват. За това и поясних, че изработването му отнема седмица, не винаги имат на разположение ембриони.
При положителен тест, добрата новина е, че едно вливане - ти стига за шест цикъла, не е като интралипида.
Още веднъж успех, каквото и да излезне!
Погледнете от добрата страна на нещата, проблемите трябва да се открият за да се решат.  Hug Heart Eyes Peace bouquet Flutter Simple Smile

# 561
  • София
Елинорче, благодаря за информацията. Аз вече тотално съм объркана и разстроена и се чудя дали да пускам тест за ембриотоксини, както и да повтарям НК клетки, както ми е предписано. Имам чувството, че влезнах в един омагьосан кръг, няма как да се изследва всичко. Позволявам си да копирам поредният пост, който ме накара да се замисля сериозно.
Скрит текст:
......, минах и през периода "инхибиращи ембриотоксини" и "високи НК клетки".

Не вярвай сляпо на доц. Русев от Малинов. Аз се бях усъмнила за това, че резултатите ще излязат само след 2 дни. Усъмних се също, защото се хвалеше, че бил работил с доц. Конова, с която също съм комуникирала и ходила на прегледи и повтаряла изследвания пускани в нейната лаборатория с изследвания, пускани в специализирана имунологична (ревматологична) държавна лаборатория и съм имала сериозни разминавания.

Не съм сигурна, че това изследване за "ембриотоксини" наистина го правят. Уж вземали 10 ембриона на мишки и ги били поставяли в среда, която е "направена" от нашата венозна кръв и гледали после кои оцелявали и кои не. Замисли се само за подробностите. От къде ще вземат ембриони на мишки на първо място? Как може да се създадат ембриони принципно? Нали ти е ясно, че ще трябва да правят пунцкия на мишки?!? Хайде както и да е - може да има от къде да си купуват консумативите. Но друго ми е интересно с това изследване - аз не съм видяла жена във форума, която да казва, че този тест при нея е отрицателен, т.е. че няма ембриотоксини. Всички сме или с "+", или както беше при мен "+/-", но все пак имало било.

Относно нивата на НК клетките - директно ги хванах в измама. Както писах по-горе усъмних се, че резултатите ще излязат подозрително бързо (в контекста на идващите тогава празници и отпуски). Та се двигнах от Варна, отидох в София отново, но в Александровска болница, в имунологичната лаборатория и пуснах ОТНОВО всички изследвания, които ми беше назначил доц. Русев - всичко "от ... до".

Излязоха резултатите от Александровска - за мое много голямо съжаление и разочарование - нямаха кой знае колко допирни точки с имунологичните изследвания при доц. Русев. От Александровска излязоха леки отклонения, имаше много повече колони, проценти, абсолютни стойности и т.н. на всички видове имунни клетки. Там също така пускат ПКК (пълна кръвна картина) заедно с имунологичното изследване и изрично ми обясниха, че НК клетки и други се разчитат само в контекста на конкретната ПКК. Правих изследванията при доц. Русев и в имунологията в Александровска болница с разлика 7 дни, т.е. няма как да има кой знае каква промяна в статуса ми.

С една дума - не се шашкай за тези изследвания. Може изобщо да не са акуратни. Внимавай с вливанията, гледай да не ти дерат много кожата, защото за съжаление това се прави за пари преди всичко.

Сега малко за НК клетките: това са Natural Killers Cells - войниците на имунната система - те се управляват от други клетки на имунната система. АКО наистина имаш повишени NK клетки е по-добре да търсиш ПРИЧИНАТА за това. Пусни ПКК, СУЕ, CRP, AST, урина и т.н. Опитай се по-скоро да разбереш ЗАЩО са се активизирали тези НК клекти, с какво се борят. Не е казано, че ще можеш да разбереш отговора, но си струва да опиташ.

Моят случай - бяха ми изписали интралипид заради отклоненията. Казвам си - НЕ, аз ще ти търся патогена. Чак от урината успях да го изолирам и пих антибиотик. И сега въпросът е: стафилококус ауреус с вливания на имуновенин / интралипид ли се лекува или се лекува с антибиотици?

Вярно е, че е като да търсиш игла в купа сено, но при нас залогът е много голям.

Та това е моят опит. Имам черно на бяло разминаване между тези 2 изследвания, пускани в рамките на 7 дни, дори зная кои показатели те обединяват в РепроиМед (в Малинов), за да излязат в 80% от случаите повишени НК клетки.

Много разочарована бях. Остави парите, остави времето, но така да си играят с надеждата ни - това е грозно.

# 562
Мила, това което мога аз да ти потвърдя на 100% е, че на моята приятелка, която имаше няколко поредни ранни загуби директно се свърза с Русев.  Откриха,че има + на ембриотоксичния тест, тя прави вливания /мисля имуновенин, но не съм 100%/ на следващия месец забременя и роди прекрасно дете.
Потвърждавам също, че Русев и Конова постоянно поддържат връзка и са в много добри работни взаимоотношения, тя ми е по-близо и той да не ме разкарва за дребни неща - ме е пращал при нея. Тя също се изказва ласкаво за него, това съм го чувала и виждала.
А, за поста наистина ми се вижда прекалено жлъчен.
Горе главата, всички имаме такива моменти на отчаяние, вдигай се бързо, че лесно МАМА не се става!
 bouquet Hug Flutter

# 563
  • София
за изследвания и разминаване не  мога да коментирам,но аз ходя при Русев в момента. Той наистна  поддържа контакт с Конова и си препращат клиенти в зависимост кой е по-близко като местоположение. Мен лично проследяващия ме гинеколог ме прати при доц. Русев. А тук в групата има доста дами посещавали го.

# 564
  • София
 Привет! Simple Smile          
  Искам да ви попитам има ли някоя от вас  с назначена терапия при положение, че има само 20210 мутация, чета че повечето имат и други фактори. Д-р Дяволов попита кой ви я назначи,а в случая беше самоназначено изследването и ето ти резултата... И назначи само аспирин.   Д-р Паскалева назначи веднага клексан и аспирин. А доц Русев само клексан. Артт е 30 при норма 31-35

# 565
Един страничен въпрос.....
Винаги съм била с ниско кръвно - 80/60. От известно време, няколко месеца то ми е 130/90. Пия метилирана ФК по две на ден. Дали тя би въздействала върху кръвното по някакъв начин?

# 566
  • София
Винаги съм била с ниско кръвно - 80/60. От известно време, няколко месеца то ми е 130/90. Пия метилирана ФК по две на ден. Дали тя би въздействала върху кръвното по някакъв начин?
Абсурд Peace Търси другаде причината.

# 567
Привет! Simple Smile          
  Искам да ви попитам има ли някоя от вас  с назначена терапия при положение, че има само 20210 мутация, чета че повечето имат и други фактори. Д-р Дяволов попита кой ви я назначи,а в случая беше самоназначено изследването и ето ти резултата... И назначи само аспирин.   Д-р Паскалева назначи веднага клексан и аспирин. А доц Русев само клексан. Артт е 30 при норма 31-35

"САМО" 20210?! Че то това си предостатъчно. Що се отнася до самоназначението - да, такива сериозни медикаменти не се самоназначават, но в случая е напълно правилно. Само не разбрах сега спрели ли са ти НХМ? За аспирина, както неведнъж съм казвала, има много противоречия, но при тази мутация НМХ е просто задължителен при бременност.

# 568
Абсурд Peace Търси другаде причината.

Ми пак странен въпрос имам Simple Smile
С аборт отпреди 3 месеца съм. След него ми откриха тромбофилията. Възможно ли е след аборта, тя да се е "обострила" и от това да ми е високо кръвното?

# 569
  • София
Да, може, бременността при тромбофилия е рискова откъм високо кръвно и преклампсия. В коя гс стана абортът?

Общи условия

Активация на акаунт