Тромбофилия

• 171 373
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Мишленце,
Надявам се че пиеш метилирана Фолиева киселина - Неофолик Мета или подобна (фолат). Ако не е метилирана, неусвоеното количество се натрупва в организма и вреди.
Дозата от 3 таблетки е висока и според мен. Аз пия по едно на ден, с хетерозигот на MTFHR съм.

# 586
Когато др Сигридов ми писа даваше рецептата на нея написа фрксипарин/ клексан 0.3- 0.4. И ми каза-което намеря. Може и да са различни по състав, но на него се доверявам напълно. Освен това вече писах за случката в болницата. Успокой се, бебето усеща всичко  Hug всичко ще се нареди!
Благодаря ви момичета :* .В аптеката ми казаха,че съдържанието е различно и да не решавам без д-р,но щом в болницата така са направили е решение.Фракси ще намеря Simple Smile

# 587
И проф. Паскалева и др Сигридов потвърдиха, че действието и на двата препарата е едно и също, въпреки че са различни по състав. Спокойно  Hug

# 588

Здравей Виолетке,
Аз също имам положителен крос мач и препоръка за 2 вливания с Октагам или Имуновенин и след месец пак крос мач Отделно пия Преднизолон кортико, Азитрокс и Валтрекс. Правила съм всички възможни изследвания( или поне така мисля)- единствените отклонения са: вит Д е на долна граница и пия по 20 к. на седмица-назначен от ендокринолог. И не усвовояване на фолиева киселина, зарди което пиех по 4 т/дн Мета фолиева киселина. Имам живо родено дете на 6 год и след това 2 мисета, синехия след 2-рия мисед и после и 3-ти. Мисля, че няма да преживея повече  #Crazy
Правиха ли ти вливания Октагам/Имуновенин през бремеността? Колко често? Къде ти ги правеха?
Благодаря ти предварително!
Здравей,
При мен всичко приключи благополучно.Миналия август родих здраво момченце. Терапията ми беше подобна като на теб, без преднизолона. Азитрока и Валтрекс се спират когато се забременее мисля- но това ще ти го каже лекаря. Балтаджиева искаше да вливам до 6  месец , аз обаче на своя глава вливах 1 път преди да забременея и 2 пъти след това до 3 месец и приключих с вливките ( естествено не го препоръчвам да го правиш, но според мен след 3 месец бебето е твърде голямо за да може имунната система да го убие ). Отделно Балтаджиева искаше да слагам и фраксипирин , но според д-р Паскалева нямаше нужда и пих профилактично само АП. Бебето през цялата бременност вървеше с 2 седмици напред. Роди се в нормални кг , кръвотока беше добър през цялото време и ми казаха , че ще следим ако има нужда ще прибавим и клексан или фракси , но не се наложи. От стандартните мутации има само ПАИ 4Г/5Г . Другите бяха по нормален алел, но не съм изследвала разширен пакет тромбофилии. Успех и на теб!

# 589
  • Пловдив
Не мога да не се похваля,че днес си намерих в три аптеки и имам за 70дни клексан.Но звънях на всички близки и роднини Simple Smile Толкова ми олекна.

# 590
Не мога да не се похваля,че днес си намерих в три аптеки и имам за 70дни клексан.Но звънях на всички близки и роднини Simple Smile Толкова ми олекна.

А кои са аптеките ?

# 591
Момичета помагайте след 1 неуспешна бременност и 3 години чакане, днес видях положителен тест. Имам обаче следните фактори:
Хетерозиготен носител на R506Q
Хетерозиготен носител на 20210GA
Хомозиготен носител на 4G/4G
Хетерозиготен носител на C/T

Преди 2 години още когато ги открихме АГто ми каза само когато видя положителен тетс да започна фраксипарин 0,3 мг, но нищо повече и сега понеже знам, че още е рано за преглед (1 ден след закъснение) трябва да се подсигуря сама. Как да процедирам според вас. 0,3 или 0,4 и всеки ден или през ден?

Някой може ли да ми обясни и как точно се бие, ще се справя ли сама от първия път без показно от лекар?

Дали да се консултирам веднага с някой специалист в областта?

Съжалявам за хаотичния пост, но съм много притеснена да не изпусна нещата от контрол?

# 592
Момичета помагайте след 1 неуспешна бременност и 3 години чакане, днес видях положителен тест. Имам обаче следните фактори:
Хетерозиготен носител на R506Q
Хетерозиготен носител на 20210GA
Хомозиготен носител на 4G/4G
Хетерозиготен носител на C/T

Преди 2 години още когато ги открихме АГто ми каза само когато видя положителен тетс да започна фраксипарин 0,3 мг, но нищо повече и сега понеже знам, че още е рано за преглед (1 ден след закъснение) трябва да се подсигуря сама. Как да процедирам според вас. 0,3 или 0,4 и всеки ден или през ден?

Някой може ли да ми обясни и как точно се бие, ще се справя ли сама от първия път без показно от лекар?

Дали да се консултирам веднага с някой специалист в областта?

Съжалявам за хаотичния пост, но съм много притеснена да не изпусна нещата от контрол?

Здрасти, аз след положителен тест отидох веднага при моята гинеколожка и тя ми даде рецепта за една кутия първоначално и ме викна след седмица да видим има ли плоден сак и дали е в матката. Аз си го бия всеки ден 0,4 и АП всеки ден, аз съм хетерозиготен носител на 4G/5G(което е по-леката мутация). Аз бих те посъветвала и ти да отидеш на доктор. Мога да ти препоръчам д-р Арабаджи, клиника Щерев (другите доктори също са добри, следят доста бременни с тромбофилия). Там имат стаичка близо до информация, в която сестра може да ти покаже как се бият инжекциите. Доста момичета ходят и при доктор Сигридов.

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 10:17 от Blue_M

# 593
  • София
bdnesh - според мен ако си от София, намери начин да отидеш по-бързо при Паскалева, нека тя да ти каже как да започнеш, кога и по колко. Аз лично на твое място така бих процедирала

# 594
  • София
bdnesh,

копирам какво е отговорила проф. Паскалева за първоначална консултация при нея:

Здравейте, Паскалева ми отговори на мейла.
Припомням, че съм хомозигот по MTHFR AC667T и носител на 4G/5G.
Ето за инфо :

Алелните варианти, които носите за риск или предразположение за клинична изява на тромбофилия е нисък. Приложението на НМХ - 0,4 ml Fraxi/d е по-скоро свързано с всички други съпровождащи състояния и провеждащо се лечение. 3-4 дни преди 21 декември поставяйте 0,4 ml Fraxi/ сутрин между 6,00 и 7,00 и елате около 4-ти час след като сте си поставили подкожното инжекция. Ще изследваме ниво на хепарин в плазмата и ще определим подходящата доза. Изследването и консултацията се осъществяват в рамките на 1 час. Засега всички изследвания на кръвна картина (вкл. тромбоцити)  и фибриноген са в референтни граници и отклоненията не са значими.

При теб мутациите ми се виждат повече, така че не подценявай биенето на НМХ и следенето.
Ето линк с контакти на проф. Паскалева: http://www.dkc-hearthospital.com/Home/Labs

За това как се бие - виж темата за фраксипирин и клексан:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=944762.390;topicrefid=20

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 11:29 от delisardeli

# 595
Момичета благодаря ви за бързите отговори!

Писах на проф. Паскалева, но мисля да не чакам, а направо да се обадя да помоля за час за утре. Възможно ли е според вас да ме приеме толкова бързо  newsm78.

Според вас да бия ли днес една инжекция 0,4 за всеки случай ?

# 596
  • София
Момичета благодаря ви за бързите отговори!

Писах на проф. Паскалева, но мисля да не чакам, а направо да се обадя да помоля за час за утре. Възможно ли е според вас да ме приеме толкова бързо  newsm78.

Според вас да бия ли днес една инжекция 0,4 за всеки случай ?

Момичетата в темата за фраксипирина пишат, че е добре да спазваш един и същи час за биенето на НМХ, щото действа 24 часа. Сега е почти обяд. Най-добре звънни и виж дали можеш да говориш с проф. Паскалева.

Ако тя каже да ходиш след 4 дни - почни веднага и избързвай с биенето с час на ден, за да можеш да отидеш на 4-тия ден около 4ч след инжекцията. Или си почти утре направо, че днес сме сряда...

Hug

# 597
  • пазарджик
Момичета, имам намерение да си запиша час при Паскалева-сега съм след положител тест,др.седмица съм на преглед,но ме притеснява,че ми беше изписан само аспирин протект след Зет,след зацапане обаче док.ми каза да го спра.Имам установен  4g по пай и Хетерозиготно носителство на 677Т в MTHFR .Приемам и Ортомол натал след консултация с имунолозите в Надежда.

# 598
  • София
Момичета, имам намерение да си запиша час при Паскалева-сега съм след положител тест,др.седмица съм на преглед,но ме притеснява,че ми беше изписан само аспирин протект след Зет,след зацапане обаче док.ми каза да го спра.Имам установен  4g по пай и Хетерозиготно носителство на 677Т в MTHFR .Приемам и Ортомол натал след консултация с имунолозите в Надежда.

Данито,

На мен доц. Русев ми е казал при зацапване да пия вит. К на капки - по 4-5 капки на ден - без аспирин и без прогестерон. Прогестероновите препарати (утрогестан) са кръвосъсирващи и ако има проблем с кръвотока на бебето, могат да го засилят.

Успоредно с това ми е предписан НМХ (Фраксипирин/Клексан) след +тест. Аз съм със същите мутации като твойте.

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 11:42 от delisardeli

# 599
Момичета обадих се , но ми казаха, че най-ранния час е за 21.12. Запазих си час за 9:40 и ми казаха 4 часа преди това да съм била фраксипарина.

delisardeli това не го разбрах много "Ако тя каже да ходиш след 4 дни - почни веднага и избързвай с биенето с час на ден, за да можеш да отидеш на 4-тия ден около 4ч след инжекцията. Или си почти утре направо, че днес сме сряда..."

До колкото разбрам щом съм си запазила час за 9:40 трябва да го бия в 5:40 и да кажем всеки ден до прегледа да го бия сутрин в 5:40.

Общи условия

Активация на акаунт