Работа, CV-та, HR-и, съвети - 41-та тема

• 56 931
  • 701
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Включвам се относно моя приятелка.
Не живее в София, а в нейния град се намира работа, но е нископлатена (школа, преводи...).
Образование: Немска филология, но нивото й е вече към "B", знае и английски, задоволително.

В кол-център не иска, по-скоро нещо не толкова натоварващо.

Някакви идеи какво, къде може да кандидатства (за София по-скоро, макар че не бърза да се мести от Бургас все още)?  

bouquet

Аз се сещам само за дните на кариерата в НДК през март.
Да, през деня може да е пълна лудница - ...

Точно за това става дума. И това е всеки ден.

# 46
Дами,
Искам някаква промяна в рутината, в която се намирам и разглеждам .... Някой има ли информация за Мениджър Екип “Пенсионни фондове" в ПОД "Алианц България" ... Върнах назад в темите, но нещо не открих коментари относно меркантилната част заплащане  Money  Hug

# 47
 ЗДРАВЕЙТЕ, АЗ СЪМ НОВА В ТОЗИ САЙТА,но и аз търся отговорите на доста въпроси ...  Сега и на мен ми предстои интервю на позиция за Трудов медиатор,отново има обявена процедура и ще съм благодарна ако някой ми пише какви въпроси задават - пишете ми лично съобщение. Благодаря от сърце на всеки, който реши да ми помогне, защото повече от всякога искам тази работа .. а борбата е жестока, и връзкарите много ... но за съжаление аз, досега съм успявала само с много мъка, труд и упоритост.. при мен ги няма тези връзки ........ а в ден днешен - само наглите, нахалните, и злобни хора ... със скрита привидна усмивка успяват.. и се вмъкват ... Нека всеки ми пише, който е запознат по отношение на това как протича интервюто..Благодарна съм на всеки отзовал се  smile3525

# 48
  • София
Чувствам се виновна за това, че не работя. Чувствам се глупава, непотребна, излишна, ненужна, боклук.

Че защо така? Какво му е хубавото на това човек да работи, ако има възможност да не работи? newsm78
Смяташ, че работата ще ти носи повече смисъл в живота? Трябва да ти кажа, че освен на самата теб, на никой друг не му пука за "твоя" смисъл на живота ти. Затова съвет - ако не можеш или не искаш да работиш, намери си друг смисъл на живота - деца, хоби, книги, дом, пътуване, разходка, шопинг, грижа за себе си, фитнес, с други думи, наслаждавай се на живота си. Това е смисълът на живота - да се наслаждаваш на него, а не да страдаш от него. Успех! Peace

# 49
  • Сф
Първо интервю в Митническа Агенция, всичко е наред с изключение на това, че изрично ме попитаха смятам ли скоро да забременявам  Rolling Eyes Канят ме на второ интервю вече с управителя, той отново ми зададе дежурният въпрос с бебетата, но каза и че съм била прекалено амбициозна за тяхната фирма от 5 човека.. аз съм щяла да искам да израстна, аз при тях нямало как... Стана ми чудно  Shocked За мен нормалните работодатели търсят амбициозни хора. Аз нямам стаж по образованието си, преди 2 месеца го завърших. Уча магистратура, имам изкаран курс за език. Имам желание да се уча, заплатата беше смешна, но въпреки това съм наясно, че след като нямам опит трябва да почна от някъде. И най-накрая да ми кажат, че съм прекалено амбициозна... ми не го разбирам!

Това отдавна го установих- че в БГ не се търсят и не се наемат можещи и амбициозни хора.
ОТ агенцията са ти казали така, защото в момента си склонна да работиш за тези пари, защото нямаш опит. Но в момента, в който се понаучиш и придобиеш самочувствие ще се махнеш, защото малко са висшистите в СФ, които ще работят за 400лв. На тях им трябва някоя леличка, която цял ден да си чатка на клавиатурата и да си е доволна с парите. Тя ги лъже, че работи, те я лъжат, че й плащат. Идилия..... ooooh! ooooh! ooooh!

На мен в прав текст са ми го казвали, че не ме наемат, защото съм амбициозна и над средното ниво  ooooh!

# 50
Чувствам се виновна за това, че не работя. Чувствам се глупава, непотребна, излишна, ненужна, боклук.
Че защо така? Какво му е хубавото на това човек да работи, ако има възможност да не работи? newsm78

Абсолютно си права, но тя според мен има предвид, че се чувства празна - безполезна, непълноЦенна, докато около нея има работещи хора, с които неизменно се сравнява. Вина и тъга, преминаваща в несигурност в собствените качества и сили, изпитва човек, който задълго е останал без работа... Даже яд към себе си - депресия, ако е по-крехък, сърцат и идеалист.

И това е напълно нормално.
Само че действителността в родната ни страна също така е една смешка.

# 51
  • София
Всички тези чувства за нещастие с нищо не могат да помогнат, точно обратното. За мен тук е необходима професионална психологична помощ. Дори само за да има някой, на който да бъдат изказани всички тези чувства и мисли. Знам, не е от най-евтините удоволствия, но в името на това човек да избегне по-големи проблеми е наистина хубаво.

Няма срамно в това една жена да не работи, защото реализацията на жената може да бъде много различна. Ако проблемът е в това кой носи парите и те не са достатъчно... Ами те никога не са достатъчно, а пък живота се обръща и в един момент мъжа може да ги носи, в друг момент жената.

На първо време - намери си хоби! Дори тук, в подфорум хоби има много занимания, с които дори може човек да си изкарва някакви джобни пари.

# 52
Представих си как отивам при психолога (тип Ани Владимирова), сядам на диванчето и усещам смес от лека завист и неудобство, че тя има работа, а аз - не.
Даже нещо повече - аз СЪМ нейната работа!

За хобито е добра идея. Важното е да се отпуснеш, да "си простиш".

# 53
Мираж, аз си помислих същото като теб... Става въпрос за Бургас, но просто няма значение градът.
И аз съм наясно с това, че ако ми се отдаде по-добра възможност веднага бих се преместила на друго работно място, но в крайна сметка кой не би? Не съм им удобна в случая, но ако всеки разсъждава като тях, то кой въобще ми би дал възможност да работя  Rolling Eyes Честно казано след тези думи вече знаех какво ще е крайното решение Simple Smile и не съжалявам, тъй като изпитах смесени чувства към самата фирма.

# 54
  • София
Представих си как отивам при психолога (тип Ани Владимирова), сядам на диванчето и усещам смес от лека завист и неудобство, че тя има работа, а аз - не.
Даже нещо повече - аз СЪМ нейната работа!

Е, пълни глупости са това. Съжалявам, че го казвам. Не виждам причина за подобна подигравка.
(надявам се не мислиш, че психологията се изчерпва само със Съдби на кръстопът и психиатричните клиники?)

# 55
Не, разбира се.
Просто на мен срещата с психолог не ми донесе нищо съществено полезно.
(Щях да напиша "работещо", но се отказах.)

# 56
  • София
Аз имам в обкръжението си пример как психолог с няколко сеанса помогна. Може би по-точно е да кажа психоаналитик, защото има известна разлика в методите на работа доколкото знам.

Но то и там се изисква професионализъм, и там има разни завършили-недозавършили Tired  (които точно като цитираната горе се вживяват, ама не им се получава), така че разбирам и твоята позиция...

# 57
Аз по едно време имах проблем, за който доста хора ми намекнаха, че е добре най-накрая да се обърна към психолог/психоаналитик. Обаче мен ме беше срам. Crazy В крайна сметка, колкото и странно да звучи, записах се да уча, намерих си хоби и мирогледът ми доста се промени, когато спрях да се фиксирам върху онзи проблем. И малко по-малко се измъкнах.  Simple Smile Така че, да, вариантът с хобито не е никак лоша идея, особено в нейния случай  Simple Smile

# 58
  • Сф

И аз съм наясно с това, че ако ми се отдаде по-добра възможност веднага бих се преместила на друго работно място, но в крайна сметка кой не би?

Ето, лелката на 45-50+ години ще работи за тези пари, защото знае, че няма мн лесно да си намери друга работа. Со кротце, со благо ще си крета до пенсия.  ooooh!
Въпросът е фирмата/ агенцията дали искат някоя писарушка или деен човек. Въпрос на мениджърско виждане, цели, разбирания.

Успех ти желая в Бургас.

# 59
  • Пловдив
Здравейте, момичета,
от доста време следя темата и забелязах, че доста от вас за запознати с аутсорсинг компаниите. Познавате ли AII Data Processing? Имат офиси в Пловдив, Търново и София. Какво ви е мнението за тях?

Общи условия

Активация на акаунт