Работа, CV-та, HR-и, съвети - 41-та тема

• 56 930
  • 701
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз пък вчера научих много хубава новина!
Майка ми, която от 2 години е заслужила пенсионерка, вчера и предложили работа в счетоводна къща и в понеделник започва. Hug
Толкова ме зарадва тази новина, че забравих, че аз самата търся и за жалост не намирам нищо подходящо за себе си.
После ми стана смешно, защото -аз си търся работа, а майка ми-пенсионерка- започва изневиделица да работи и се връща към светският живот и то в малко градче с над 80% безработица. Joy

# 61
Явно липсват добри счетоводители там, което не ме учудва.
Здравейте, момичета,
от доста време следя темата и забелязах, че доста от вас за запознати с аутсорсинг компаниите. Познавате ли AII Data Processing? Имат офиси в Пловдив, Търново и София. Какво ви е мнението за тях?
По мое време, много отдавна, когато се интересувах от тях, не плащаха добре и се отказах, не започнах даже. Но все пак беше преди десетина години (леле, мале, одъртявам).

# 62
  • Бургас
започва изневиделица да работи и се връща към светският живот

Винаги съм се чудила защо  липсата на работа се свързва с липса на "светски" живот. Едва ли не мовек като не работи и не може да поддържа контакти и живот извън къщи. Толкова интересни неща могат да се правят докато човек не работи. Аз все още не си търся активно работа, защото малкия често боледува. Хвърлям по едно око на обявите и си мисля, че когато започна работа ще трябва да се лиша от толкова много неща.

# 63
Винаги съм се чудила защо  липсата на работа се свързва с липса на "светски" живот. ...

Защото светският живот се свързва със харчене на пари.  Wink Кафе, кино, театър, разходка дори в най-спестовният случай ето ти - 2лв. През ден да ги харчиш = 30 лв.
Когато човек е безработен, особено от дълго време, ако е малко по-възрастен или с деца гледа да спести всеки разход.  Peace

# 64
Бях на едно интервю. Фирмата оперира най-общо казано в отрасъл селско стопанство и е с изключително добри позиции на пазара. Годишните й обороти са осемцифрени. Заплащането и работното време са изключително привлекателни. Обаче.... офисът им е ужасен. Под наем, в малка стаичка от около 12квадрата, в която са трима човека. По стените  календари с голи мацки Sick. Такова нещо отдавна не бях срещала. Та сега се чудя дали мога да преглътна подобна некомфортната обстановка. Много подтискащо би ми действала при положение, че осем часа няма да излизам от там. Вие как бихте постъпили?

# 65
  • София
 Greene, нищо не пречи да опиташ. В най-лошия случай си обратно на пазара на труда, но пък може и да те удоволетвори и да свикнеш. Може пък това да не им е представителния офис, защото звучи странно обстановката и годишните обороти, които споменаваш  Thinking ... или нещо не е наред .Обаче, аз бих опитала! Смело пробвай, то като попаднеш в лъскав офис сякаш всичко е цветя и рози!

пп. нещо много думички ми подчерта правописния речник, моля да ме извините за грешките, които уж прегледах ама не открих

# 66
Казаха ми, че строят собствена производствена база някъде, но не разбрах къде. Предполагам, че ще е извън града.

# 67
  • София
Давай смело, няма какво да губиш, щом те устройват условията Hug

# 68
Ако мислят да се местят в собствен офис и са на изчакване е добре. Не е зле да попиташ дали пък наистина няма да извън града и това много да затрудни придвижването ти.

# 69
Мдааа, на ММ фирмата така строеше офис и около 2 години чувах все "местим се другия месец"  Crazy

# 70
  • София
започва изневиделица да работи и се връща към светският живот

Винаги съм се чудила защо  липсата на работа се свързва с липса на "светски" живот. Едва ли не мовек като не работи и не може да поддържа контакти и живот извън къщи. Толкова интересни неща могат да се правят докато човек не работи. Аз все още не си търся активно работа, защото малкия често боледува. Хвърлям по едно око на обявите и си мисля, че когато започна работа ще трябва да се лиша от толкова много неща.
О, не ме разбирай погрешно!
Майка ми остана съвсем самичка на 15.12... Cry Cry и това е от жизнено важно значение за нея в момента. Да излиза от къщи.....

А питай ме мен -от как съм вкъщи, харча в пъти повече пари и се виждам с много повече хора или с такива, с които преди нямах възможност покрай работата ми да виждам. Купувам билети за театър, просто щото имам начин да сляза 5х на ден до центъра и какво ли още не. Направо се разкъсвам с желанието ми да продължа така и това, да започна нещо ново. Simple Smile

# 71
  • Бургас
kopche, аз те цитирах, но нямах предвид конкретно теб, просто се хванах за твоите думи. В случая с майка ти, да, за нея е но-добре да се разсее малко от досегашното си ежедневие.

Е това вече е подигравка - обява за програмисти на Java

2. Оферта за начинаещи:
- образование висше в областта на информатиката, компютърните и техническите науки или друго подходящо, позволяващо реализирането на интереса на кандидата да програмира или да се учи да програмира.
- интерес към програмиране
- стартова заплата: 400.00 лв.

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 14:42 от tweetys

# 72
Поредната обява с много изисквания и безумно условие за да започнеш.

Стажа ще е 3 месеца, като след това при добри показатели ще Ви бъде предложена работа в наш отдел.
Изисквания:
-Всички кандидати, поръчвали продукт/и поне веднъж от онлайн магазин са добре дошли
http://www.jobs.bg/f2599321

# 73
Чувствам се виновна за това, че не работя. Чувствам се глупава, непотребна, излишна, ненужна, боклук.
Че защо така? Какво му е хубавото на това човек да работи, ако има възможност да не работи? newsm78
Нямам такава възможност.

Чувствам се виновна за това, че не работя. Чувствам се глупава, непотребна, излишна, ненужна, боклук.
Че защо така? Какво му е хубавото на това човек да работи, ако има възможност да не работи? newsm78
Абсолютно си права, но тя според мен има предвид, че се чувства празна - безполезна, непълноЦенна, докато около нея има работещи хора, с които неизменно се сравнява. Вина и тъга, преминаваща в несигурност в собствените качества и сили, изпитва човек, който задълго е останал без работа... Даже яд към себе си - депресия, ако е по-крехък, сърцат и идеалист.
Съвсем точно описание на състоянието ми в момента.
Та аз се будя рано сутрин с мисълта, че не мога да си намеря работа и докога ще е така.

...
Няма срамно в това една жена да не работи, защото реализацията на жената може да бъде много различна. Ако проблемът е в това кой носи парите и те не са достатъчно... Ами те никога не са достатъчно, а пък живота се обръща и в един момент мъжа може да ги носи, в друг момент жената.

На първо време - намери си хоби! Дори тук, в подфорум хоби има много занимания, с които дори може човек да си изкарва някакви джобни пари.
Не става дума за мъж. В обтегнати отношения съм с роднините с които живея.
Имам хоби но започва да ми омръзва.

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 16:51 от Анонимен

# 74
  • София

Абсолютно си права, но тя според мен има предвид, че се чувства празна - безполезна, непълноЦенна, докато около нея има работещи хора, с които неизменно се сравнява. Вина и тъга, преминаваща в несигурност в собствените качества и сили, изпитва човек, който задълго е останал без работа... Даже яд към себе си - депресия, ако е по-крехък, сърцат и идеалист.

И това е напълно нормално.
Само че действителността в родната ни страна също така е една смешка.

Малко е оф топик, но и не съвсем тази тема.
Ако човек се чувства празен, безполезен и непълноценен, защото не работи - ами започва да работи и не придиря каква работа и какви пари. Wink Не всеки може да е шеф на банка...

В България е смешно наистина, защото нито работодателите имат реалистична оценка за пазара на труда, нито работниците/служителите. А истината е да намери човек вътрешният си баланс. Ако му трябват пари, не може да придиря за каква работа се хваща. Почва първото, което му изпадне и после, докато го работи, продължава да търси по-добро. Но да си седи вкъщи, да няма пари и да придиря за работа, защото разбирате ли, нивото му е твърде високо и му е под достойнството да работи каквато и да е работа, аз не го разбирам това. Ако е така, то човек сам си прави депресията, не е сърцат и не е упорит.

Вместо да ходи при психолог, да започне работа като доброволец или някаква благотворителна кауза. Много по-добре се чувства човек, който има възможност да не работи с такава работа. Хем правиш нещо за другите, хем се радваш за това, че си пълноценен, хем се чувстваш добре. Хубаво е човек да има възможност да не работи...изборът да се радва на живота си е много по-голям, отколкото ако е закотвен на едно място всеки ден.

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 16:59 от Popule

Общи условия

Активация на акаунт