Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 33

• 60 066
  • 775
  •   1
Отговори
# 585
е добре де, аз сега като съм след лекарство и контролна биопсия, като изпусна месеца пак ли биопсия ще се наложи да правя преди следващия?

# 586
  • София
Не, тя биопсията не се променя всеки месец и няма нужда да се прави точно преди опит.

# 587
Нели Хаджийска е дала ново интервю този път за Труд. Там казва: " И втория път стана много лесно-с едно-две ходения до болницата."Държа да го отбележа за всички които ми наскочиха. Също така оставам с впечатлението, че на днешно време не е срамно да признаеш публично, че си правил ин витро, ама на естествен цикъл. Laughing Искам да попитам знаещите защо болните от хашимото успяват да забременеят на ЕЦ, а естествено не? newsm78 Чудя се да не би да имам и аз. С ТАТ и МАТ ли се вижда?

# 588
Моля за съвет, ако този месец нямам /не може да се засече / овулация и (за това не успях да си запазя час за биопсия), и следващите няколко месеца, ако пак не се засече овулация / защото при мен се е случвало/, как ще се прави биопсия?
 Някой имал ли е такъв проблем?
 #Crazy
Maraya, ако примеш съвет от мен, не се `антиципирай` с Нели, не се натоварвай излишно в такъв момент, в който, може би, трябва да си в емоционална кондиция.
 ТАТ И МАТ сами по себе си не са кой знае какво,  ако се прави паралел, имунологът проверява ,дали има данни за образуване на антитела в някаква друга насока освен щитовидната.

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 15:43 от Анонимен

# 589
  • София/Стара Загора
Моля за съвет, ако този месец нямам /не може да се засече / овулация, и следващите няколко месеца пак не се засече овулация / защото при мен се е случвало/, как ще се прави биопсия?
 #Crazy

при мен беше така - ще пиеш дуфастон и естрофем (за заблуда на организма  Mr. Green) и ще имаш биопсия после

# 590
  • София
Моля за съвет, ако този месец нямам /не може да се засече / овулация и (за това не успях да си запазя час за биопсия), и следващите няколко месеца, ако пак не се засече овулация / защото при мен се е случвало/, как ще се прави биопсия?
 #Crazy

До колкото знам, когато няма овулация, се имитира с прием на естрофем.

# 591
Момичета, понеже ми се пада да ходя към клиниката около 3ти март, знае ли някой как ще работят тогава? Притеснява ме да не изпусна месеца.

# 592
Аз трябваше само да си дозасека овулацията с тест и да си запазя час за биопсия, но овулация няма. И след това не знам какво следва.
Някой изпадал ли е в подобно положение?

# 593
Днес бях в клиниката и отказаха да ми запишат час за понеделник при доктор Персенска (за 3 ден на ЕЦ)...
Не ти ли предложиха час за Шефкетова ?

Поисках час при друг лекар, но ми отказаха и съответно си записах за друга клиника.

# 594
Dreams_come_true, какво ти приложиха за запушена тръба без хидросалпингс - прекъсване или махане?
Защото на мен едната ми е запушена, другата с хидросалпингс. А кой знае, може просто запушената да изглежда така, заради силната болка, която изпитах и да е направила спазъм?! Надявам се, че док.-рът при лапароскопията, първо проверява тръбата окончателно дали е запушена и тогава реже. Sad
Мила SAB-f, на лапароскопията се проверяват тръбите отново преди да се отстранят. При мен едната беше с хидросалпингс, а другата е проходима. Всички, до които се допитах бяха на мнение, че трябва да се отстрани, никой не се поколеба преди да го каже, което ме наведе на мисълта, че наистина трябва да я махна. Така и направих и не съжалявам, въпреки че успех все още нямам. А относно запушена тръба сроред мен по-добре да се махне (отстрани) иначе започва да създава проблеми - инфекции и предпоставка за инзвънматочна бременност при инвитро.

Аз точно по тази причина съм объркана, защото някои лекари казват за тръба с хидросалпингс, че трябва да се прекъсне, а не да се отстрани. Това ме обърква.
Освен това, за запушената тръба досега в Надежда ми казваха да не се пипа, дори ми направиха IVF с нея, а сега чувам лекарски мнения, че е хубаво и запушената тръба да се прекъсне, защото вреди. И все пак, не е лесно човек да махне с ръка и да каже на доктора да прави каквото реши и с двете му тръби.
А на някого правили ли са му пластика на тръби в Надежда или някаква друга алтернативна процедура на тръби освен прекъсване или махане?

# 595
  • София
Dreams_come_true, какво ти приложиха за запушена тръба без хидросалпингс - прекъсване или махане?
Защото на мен едната ми е запушена, другата с хидросалпингс. А кой знае, може просто запушената да изглежда така, заради силната болка, която изпитах и да е направила спазъм?! Надявам се, че док.-рът при лапароскопията, първо проверява тръбата окончателно дали е запушена и тогава реже. Sad
Мила SAB-f, на лапароскопията се проверяват тръбите отново преди да се отстранят. При мен едната беше с хидросалпингс, а другата е проходима. Всички, до които се допитах бяха на мнение, че трябва да се отстрани, никой не се поколеба преди да го каже, което ме наведе на мисълта, че наистина трябва да я махна. Така и направих и не съжалявам, въпреки че успех все още нямам. А относно запушена тръба сроред мен по-добре да се махне (отстрани) иначе започва да създава проблеми - инфекции и предпоставка за инзвънматочна бременност при инвитро.

Аз точно по тази причина съм объркана, защото някои лекари казват за тръба с хидросалпингс, че трябва да се прекъсне, а не да се отстрани. Това ме обърква.
Освен това, за запушената тръба досега в Надежда ми казваха да не се пипа, дори ми направиха IVF с нея, а сега чувам лекарски мнения, че е хубаво и запушената тръба да се прекъсне, защото вреди. И все пак, не е лесно човек да махне с ръка и да каже на доктора да прави каквото реши и с двете му тръби.
А на някого правили ли са му пластика на тръби в Надежда или някаква друга алтернативна процедура на тръби освен прекъсване или махане?

https://www.youtube.com/watch?v=gCFNizqgJ0E

# 596
Защо директно друга клиника?
Да видях Хаджийска вчера в клиниката. Хубаво е, че след онова интервю излезе с това в труд. Не искам и да си спомням за високомерието на тази жена. Sad

# 597
Nandin, благодаря за линка, но в обяснението на д-р Шефкетова в този клип, тя споменава само за премахване на тръби и не се коментират други методики като прекъсване, пластика на тръби и т.н.?!

# 598
  • София
пластики не правят, то и няма особен смисъл.
поне по мои наблюдения от писали тук през годините, не се ли забременее до месец два тръбата пак се уврежда.

# 599
  • София
Nandin, благодаря за линка, но в обяснението на д-р Шефкетова в този клип, тя споменава само за премахване на тръби и не се коментират други методики като прекъсване, пластика на тръби и т.н.?!

Дали 1 тръба ще бъде прекъсната или премахната, резултата е един и същ. Разликата е в наличието на тръбата след операцията, а и според мен... така или иначе полза от тази тръба няма.  Вярно, че аз съм малко привърженик на по-радикалните методи, когато има проблем, но според мен тази тръба освен да пречи там (тя не работи, но може да се възпали и да създаде един куп други "главобилия") друга работа няма да свърши.  
Пластика не винаги може да бъде направена. Бамбарадамбара е права, пластиката си е операция, а при всяка операция се получават сраствания, които в последствие да създадат още по-големи проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт