Лидл ::59::

• 73 739
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Бисквитките омекват перфектно Peace

# 406
Бисквитите няма как да не омекнат -нали в сместта има две сметани ,някой каза че сложил и кисело мляко . / Аз също слагам на 2 коф-.сметана 1 коф кисело мляко - по -леко ми е така и ми харесва повече .Онзи ден правих една торта само с крем от кисело мляко и се хареса много в къщи - даже може да пробвам тази торта само с кисело мляко /
 Патица става страхотно в гювеч задушена или тенджера под налягане . Доста бърза манджа - реже се всичко смесва се ,гореща вода ,вино / червено / и подправки . Зеленчуци нарязани на едро -  2-3-4 глави лук на разрязан на 8 или на едро , 1 глава чесън на скилидки / или на дребно/ , няколко моркова на колелца , целина глава на кубчета ,няколко картофа / важно е да не преобладават / , шепа -две гъби ,шепа маслини ,чашка доматен сок или лъжица доматено пюре / или домати от консерва / пресни / ,чушка зелена и червена нарязани на едро , зелении -магданоз и целина , черен пипер на зърна , червен пипер , дафинов лист / може и без / ,може и гвоздейче карамфил / ако не слагате картофи/ .,олио ,чашка вино / слагам я да кипне и заливам /  Месото на патицата намазвам с червен пипер ,черен ,соев сос  и заливам с вряла мазнина да се капсулова месото -смесвам са кавалкадата от зеленчуци и подправки , виното ,доливам вода и слагам да се пече в гювеч или тенджера под налягане / вари / - като е готово сосчето може да се сгъсти с размито във вода брашно или нишесте и се оставя да клокне за да се свари .
 Може да де сложи сладко кисел сос или кетчуп и какъвто и да доматен сос от готовите.
Може да се задуши и с по-малко зеленчуци - само балучка / арпаджик / и глава чесън .
Или пък пълнена патици -щом има и дреболии.

# 407
Звънче, благодаря!
Аз подобни гледах, само че май бяха 250 гр и в синя опаковка. Но това няма значение, щом сте правили с тях  и омекват. Реших да не рискувам и взех бишкоти.
Ако ми хареса тортичката, ще направя следващия път с кръглите бисквитки, струват колкото бишкотите, а са по-голям грамаж. Но аз правих малка тортичка, само с една кофичка сметана.
Скоро не съм проверявала, но преди повече от година съм купувала от тези кръгли бисквити( на етикета пишеше бишкоти) и бяха точно в синя опаковка с нещо червено.

# 408
  • Русе
Звънче, благодаря!
Аз подобни гледах, само че май бяха 250 гр и в синя опаковка. Но това няма значение, щом сте правили с тях  и омекват. Реших да не рискувам и взех бишкоти.
Ако ми хареса тортичката, ще направя следващия път с кръглите бисквитки, струват колкото бишкотите, а са по-голям грамаж. Но аз правих малка тортичка, само с една кофичка сметана.
Скоро не съм проверявала, но преди повече от година съм купувала от тези кръгли бисквити( на етикета пишеше бишкоти) и бяха точно в синя опаковка с нещо червено.
Аз такива бисквити съм си купувала още преди 4 години и си бяха в зелената опаковка, както и бишкотите от същата марка Peace

# 409
Звънче, благодаря!
Аз такива бисквити съм си купувала още преди 4 години и си бяха в зелената опаковка, както и бишкотите от същата марка Peace
Хехех, явно постоянно им сменят опаковките или производителя, но винаги са в наличност Whistling

# 410
  • София
Бисквитите няма как да не омекнат -нали в сместта има две сметани ,някой каза че сложил и кисело мляко . / Аз също слагам на 2 коф-.сметана 1 коф кисело мляко - по -леко ми е така и ми харесва повече .
На една опаковка бисквити от 250гр не са ли много 800гр сметана и 400гр кисело мляко? А без орехи става ли добре, че нямам? newsm78

# 411
  • Варна
Бисквитите няма как да не омекнат -нали в сместта има две сметани ,някой каза че сложил и кисело мляко . / Аз също слагам на 2 коф-.сметана 1 коф кисело мляко - по -леко ми е така и ми харесва повече .
На една опаковка бисквити от 250гр не са ли много 800гр сметана и 400гр кисело мляко? А без орехи става ли добре, че нямам? newsm78

И на мен ми стана чудно. Аз на 1 кофичка сметана дори не сложих целия пакет бишкоти (200 гр) - те са пакетирани в 4 отделни опаковки по 5-6 бр. Другите бисквитки явно повече попиват.

Взех едно китайско зеле за салата,  ще видим дали ще ми хареса.

# 412
Благодаря на момичето, което ми каза за хаванчето - взех си го тази вечер от Лидл Каблешков, обаче за последен път пазарувам в пиков час! Ужас някакъв, ако бях оставила за утре пет пъти по-бързо щеше да стане и пазаруване, и придвижване.

Супер  Simple Smile Радвам се,че съм била полезна.

# 413
Здравейте! Нашето семейство е фен на лидл и пазаруваме всяка седмица. От доста неща сме доволни.  Бишкотите  са страхотни и двата вида - стават и за тирамису и за торта дори само за гризкане както малчо често прави Simple Smile

# 414
  • Пловдив
да дам отчет Simple Smile

Другото, което взех, са си ежедневните неща - брашно, мая, сусамки... А, взех и от крема- сиренето с подправки, но имам още отворено от друго, та отзив след ден-два.

От кое брашно си доволна , като гледам маята явно правиш питки или хляб? Никога не съм вземала брашно от Лидл.
взимам от тип 650 Simple Smile Ползвам го основно за хляб, но правя и питки, пици, мм - мекици Simple Smile Откакто открих това брашно, зарязах всяко друго Simple Smile - досега гаф с него не съм имала Simple Smile
...А моята е страхотна Simple Smile

# 415
Вчера купих патица. Ровя в нета за нормална рецепта, но освен с кисело зеле всичко друго е с портокали, боровинки и прочие извращения. Сигурно става вкусно, но не ми се рискува, а и е въпрос на вкус.
Споделете как я готвите, дори и с кисело зеле да е, какви подправки й вървят.
Стандартно я приготвям както пиле, кокошка.Нищо по различно .

# 416
  • Асеновград
Аз го правих с кръглите бисквитки , не си спомнях грамажа на котешките езичета и като четох рецептата 3/3 предварително натроших един пакет и 1/3 от втория но при разбъркването със двете кофички сметана останаха сухи затова и добавих кофичка кисело мляко /това имах под ръка/ стана си гъста смес /като обърнах купата за да изсипвам във формата стоеше без да пада/.
сметаната ми беше от гъстата 20%
В този ред на мисли преди седмица или две имаше кисело мляко Пилос 3,6 % ако не греша на промоция, според мен и с него би станало също много добре . А и смятам да пробвам вместо плод да добавя Маскарпоне или крема сирене .Ще докладвам резултата  Simple Smile
Ананаса го надробих съвсем на ситно заради малкия,че с 4 зъба трудно дъвче, по същата причина не сложих и орехи.
Изсипах го във силиконова форма без да слагам фолио/ правоъгълна /поръсих дъното с кокос и доколкото успях стените излезе си съвсем нормално ./Сместа е гъста и позволява да се посипва в страни с кокос и да се изравнява с дървена лъжица преди влизане в хладилника/

# 417
  • Варна
Преди време си спомням, че се коментираше нескафето на Лидъл. Помня, че имаше много положителни отзиви, обаче за кой вид, зеленото ли? Тъкмо е време да купувам кафе, та реших да изпробвам лидълското, досега карах на Гранде Мока на Кауфланд.

# 418
  • Русе
Преди време си спомням, че се коментираше нескафето на Лидъл. Помня, че имаше много положителни отзиви, обаче за кой вид, зеленото ли? Тъкмо е време да купувам кафе, та реших да изпробвам лидълското, досега карах на Гранде Мока на Кауфланд.
Както казват - вкус другар няма, но като цяло от коментарите тук най-харесвано е зеленото кафе, включително и аз съм го хвалила.

Днес си купих от червената течна сметана и въпреки, че преди давах съвети и на мен не ми се разби добре. Не, че ми трябваше да е супер гъста, тъй като я смесвах с домашен яйчен крем. Държах я около час във фризера, бъркалките също. Докато разбивах, едвам държах купата - беше станала ледена. Миксера ми ли идва слаб? То че е време да го сменям, време е, ама като не пускат миксери в ЛИДЛ Laughing

# 419
  • На брега на реката
Момичета, купували ли сте от кафето което е на дози /чалди/. Виждам, че има 3 вида, каква е разликата и кое е по-хубаво? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт