С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 576
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Да ви кажа ,преди години като ми купиха компютър и ползвах скайп си мислех ,че като има някой на линия трябва да му се обадя.Задължен e  да ми обърне внимание.То  и интересно ми е било.Ново.После ми просветна ,че не е така.Сега може да минат две три седмици да се гледаме зелени ,и то не само в скайп.Него почти не ползвам.
Същато е със ключове ,влизане ,пипане-нужно е веднъж да се разбере,че не може,не е редно.Свиква се.В началото -а вие сте си в началото почти всички-свекърва ми беше ровила в гардероба ми и  взела плетена жилетка,да даде за мостра и така не им я върнаха.Нямаше и  да си признае ,но се случи да разбера.После стигна да не иска да влиза и проверява да не и отнеса имането нейде и накрая вече да не може да идва.
Та нещата се нареждат ,но иска търпение.Преди беше нормално без предупреждение  да ходиш в близки  съседи даже.Чудех се на сина си защо се обажда ,че идват.Това е негов дом и може винаги да влезе ,денонощно.Но от тях схванах,че така трябва.Не бих влязла- а и не мога,далеч са-без да предупредя.Но и да са в съседната стая ,не е редно без покана и предупреждение .Минути може но ,да се обаждаш.Мисля,че това се урежда ,не е  кой знае какъв проблем.Казвайте ,че сега е редно ,модерно ,прието и каквото се сетите да е така.Веднъж ,дваж подхвърлено ,два три пъти заключено и се бавите да отворите..после току виж свикнали.Аз сега също не харесвам да ми цъфва някой съседка без да  предупреди пет минути поне напред.Сама съм и се разпищолвам из къщи...Иначе да чака да се оправя...

# 106
  • Бургас
Чудех се на сина си защо се обажда ,че идват.Това е негов дом и може винаги да влезе ,денонощно.Но от тях схванах,че така трябва.

Е как, защо. Може да не искаш в този момент гости, да ти е разхвърляна къщата, да нямаш какво да сложиш на масата за почерпка, да не ти е добре, да имаш други планове/ангажименти и пр.
Свекър ми последния път се направи на ощипана госпожица защо сме ходили само у майка ми. Казвам му "Ходя там, където ме канят", а той ми вика - "Е, на вас само официални покани ви дай".  Той като не се сеща да звънне на сина си да го пита как е, от къде на къде да ходя у тях, че и да ходя непоканена. А най-смешното е, че горките социално слаби, които все реват, че нямат, не излизат от кафетата. Как по-точно да им отида на гости без покана, като рискувам никой да не ми отвори.

# 107
Боряна, някои не го правят от несъобразителност, а един вид да се докажат. В смисъл "въпреки, че сина ми е женен, аз пак мога да си ходя в тях когато си искам, пак съм важна и т. н". Това е лошото

# 108
Значи и аз съм човек ,наистина ме завариха да чистя и разхвърляна.И не бе приятно ,но те си имат ключ и кой  ако не децата ми може да влезе винаги в дома си.Който е и  мой.
И друго- те не би трябвало да държат да ги посрещам официално винаги.Отдавна са заедно.От две години женени.Друго е за пръв път да идва някой.Да сложа от пиле мляко.Сега може и да яйца на очи.На каквото има в мазето ,а има там 500-600 буркана ,все нещо ще има по техен вкус.Дори да спя ,ще ме събудят,десетина минути ще зяпат из двора ако спя.Да се облека.Но предпочитат да си кажат кога имат път насам ,предварително доста ,седмица две,че е възможно ,очертава се път.И конкретно предната  вечер или сутринта -днес или утре ще е ,ще минем.По добре е да знам ,ще съм готова.Но нямам проблем да не знам.Винаги са добре дошли ,каквото и да е .Но пък ще е грозно да обсъждат ,тя спеше ,имаше неизмита чиния в мивката или друго.Когато няма никой със седмици събирам и грея  бойлерчето на два три дни.Изплаквам със студена вода и събирам .Три чинии  за три дни.И три прибора.Мога да ги смотам там  и  прибера.Недоизмити.Не искам.Сама се отпускам,икономисвам.Та взаимно ако се търпим и прощаваме няма проблем.А да ,не дадох точния пример-имам глаукома и вече перде та недовиждам,паяжини чистя ако докопам с пръчката.Ако прескоча си стоят там.Като не им харесва на гостите -да си ги оберат.Хич не смятам за това да се тровя.
Нищо напук и нарочно не бих направила.Но един пример.Мазето е тъмно ,висят лук ,чесън ,други неща дето са важни ,съхранени. Изваждам буркани отвън ,снахата мисли че не давам да влезе в мазето.Нищо че обяснявам ,че не се вижда.Също така не видяхме със сина компота от праскови че не е белен.Тя мисли ,че нарочно правя така.Не  е нарочно. Ама все има някой да не е на неговото.Дребни неща.Заради това си казвам ,че не ми пука-който иска да се сърди ,обижда ,да недоволства. Като му мине да ми се обади.Аз няма да си тровя душата за нищо.

# 109
  • София
Чудех се на сина си защо се обажда ,че идват.Това е негов дом и може винаги да влезе ,денонощно.

Ако на мобилен ти се обажда, може да допуска и че може да не си вкъщи като идва.

# 110
  • при късмета
А ти както изглежда си от свекървите които си мислят, че дома на сина им е техен и имат някакво право да се месят в чуждо семейство. Типично
Далеко си от истината, както обикновено Laughing
Но дерзай със съвети си - нали си супер компетентна за отношенията свекърва-снаха, нищо, че нямаш свекърва, а синът ти е още в детската градина. Добре ще ги посъветваш момичетата, сигурна съм Tired

Я да ми цитираш къде точно съм дала на конкрететна съфорумка съвет.
Винаги пиша от първо лице, как бих постъпила аз и обосновка за това, причината поради която бих го направила.
За разлика от свекървите в темата, непоискани съвети не давам, или ако го направя, винаги казвам "ако позволиш съвет" и се обръщам конкретно към някого.

А на последния ти въпрос, може да погледнеш и другите отговори, че не се различават от моите. Само свекърва може да задава въпрос "защо да нямам ключ от дома на сина ми" и то с голямо учудване, като, че й се полага по право този ключ

# 111
Съобщения ми оставя ,на нещо се обажда ,дори на телефон се случва.Рядко е на телефон.Не  е дали съм в къщи ,винаги съм.Няма къде да отида..Това е навик от нов тип.Не ми пречи ,просто за мен беше отдалечаване ,отделяне,че вече не е от тази къща.Несъзнателно ,но те вече не смятат тази къща за свой дом.За бивш дом ,да ,хубаво им е тук ,но нямат ангажименти към него.Дават ми пари да  стягам ,но те не участват лично като за свое.Не знам обяснявам ли добре и каква  е  разликата.Нямам проблем.Просто тези неща са индикатори и ми говорят и се съобразявам вече.Имам триста кусура ,но  да не разсъждавам не е от тях.Разсъждавам и  усещам най-дребното. И се съобразявам .Освен ако нещо  се заплесна...Не  е лесно да живееш сам.Понякога ми иде ...да не казвам.Но бързо минава и се справям. Докато мърдам ,тук ще е уредено и приятно.С цветя е  зеленина ,зеленчуци  плодове. Пък после   няма да го мисля ,те да си мислят какво ще го правят.Аз съм тук за тях винаги.Да ги посрещна ,да говорим.И да ги изпратя. Но както не се меся ,ще ми е приятно и те да ме приемат каквато съм.С кусурите. За да ние  весело и приятно заедно.

# 112
  • София
Мисля че ако някой иска да има ключ от дома на сина си, това е работа между този някой и сина. Но когато става въпрос не за дома на сина, а за дома на сина И снахата, ситуацията е много различна.

# 113
Прословутите ключове-не искам,моят дом е и техен ,те имат.Техният не е мой е и не ми трябва ключ ,освен по извънредни обстоятелства за нещо конкретно и да го върна като минат.Но едва ли ще се наложи.

# 114
  • София
Прословутите ключове-не искам,моят дом е и техен ,те имат.Техният не е мой е и не ми трябва ключ ,освен по извънредни обстоятелства за нещо конкретно и да го върна като минат.Но едва ли ще се наложи.
Извънредни обстоятелства от твоя или тяхна страна? Защото едно е да отидеш до тях да полееш цветята, когато са на почивка, и съвсем различно да отидеш, за да ровиш в хладилника им за 2 яйца примерно.

# 115
Извънредни обстоятелства от твоя или тяхна страна? Защото едно е да отидеш до тях да полееш цветята, когато са на почивка, и съвсем различно да отидеш, за да ровиш в хладилника им за 2 яйца примерно.
m

Направо ме обиди...шегувам се ,ще го преживея някак.На 200 км ми е скъпичко да търся яйца.Тя отваря хладилника ,аз там не съм ходила.Няма да ходя ,освен ако поискат.Цветя има начин с обърната бутилка да изкарат две седмици но те цветя нямат ,поне така казват.Ще имат бебета ,а цветя по нататък.Има начин да се справят и без мен.Няма да правя нищо нарочно и провокативно ,може без да искам ,но не нарочно.Обичам децата си много...И бих направила всичко възможно ,както съм правила.Само да мога.Преди голямото триене тук имаше нещо нарочно и  в отмъщение ,минало ми е време за това.Мисля да поканя снахата тук да отговаря на въпроси ,ама да не ме топите ...майтап.Няма да е скоро ,но може и да стане един ден.

# 116
Само свекърва може да задава въпрос "защо да нямам ключ от дома на сина ми" и то с голямо учудване, като, че й се полага по право този ключ
     Тук бъркаш, познавам тъщи, които се държат така (домовете на дъщерите им не са техни или били техни). В най-близкото ми обкръжение има само една свекърва от вида, който коментирате. Повечето жени или нямат проблем с родителите от двете страни, или се оплакват от майките си, че правят опити да се месят по недопустим начин в семейния им живот. А има и една-две, които не се оплакват, а направо а вървят в комплект с мама.
     Колкото до моята свекърва - имам й доверие, живее близо до дома ми и за мен е най-добре тя, а не чужд човек да влиза когато отсъстваме. Но не виждаме причина постоянно да разполага с ключ. Ако някога изникне, ще й дадем.

# 117
Здравейте! Моята свекървичка специално ме дразни най-много с манията си по чистота... В началото на съвместния ми живот с моята половинка, милата му майка ми показа как видиш ли не знам как да измия правилно един тиган...в крайна сметка един ден така добре измих всички тефлонови съдове вкъщи, че станаха чисто метални и обикновени (но без нито едно петно по тях). От тогава спряха да ми се бъркат в нещата ( или поне когато успее да се сдържа) Simple Smile

# 118
Много малко поле има тук, за да напиша всичко  Whistling Но май най-много се дразня като започне да купува неща за вкъщи (нашето вкъщи) без да е питала никой. Печка готварска така си реши да купи, дрешки разни, кофи, саксии... Ама искаме ли, не искаме ли..няма. То дето е 1 път в годината, айде, ама и после какво да го правя?

# 119
С моята свекърва постоянно спорим, как трябвало да се готви месото, а тя е вегетарианка и си няма на идея как е по вкусно месото за ядене, не намирала разлика в това дали ще е варено или на скара. То било по-вкусно и полезно да се готви в тенджера под налягане. Но какво разбирам аз Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт