С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 471
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Milenaka,

естествено, че се решават само от мъжа и жената. Но това свекървата (а в много случаи и тъщата) трудно го разбира. И тогава трябва да чуе култовата реплика  с № 1 от статията: "Това е наша, а не твоя работа".

Абе, статията наистина е забавна.
Една свекърва може да чуе и по страшни неща - културно и мотивирано.

Само че не е работа на снахата да го казва. Работа на мъжа и е. И то не толкова да го казва, колкото да го показва. Едно е да ти направи забележка детето ти, а друго - чуждото дете. А ако мъжът се снишава, за да не му се скара мама, снахата да го посрита да не се скатава. За комуникацията с родител е най-добре всеки да отговаря за собствения си. На мен не би ми било приятно половинката ми да прави изречения на моите близки, а не мога да си представя аз да се тросна "Не е твоя работа." на свекърва си. По моето лично усещане е просто неуместно, при положение, че границата родител-семейство на дете следва да се постави от родителя и съответното му дете.

За статията обаче мисля, че е писана от мъж, най-вече заради точка 20.  hahaha

# 676
  • София
Не съм съгласна, че не е добре снахата да реагира. Ако някой ми се бърка, ще реагирам. С това не казвам, че мъжът трябва да мълчи.

# 677
Е па,няма лошо и малко да се премълчава.И на мен ми бие на старо статията,отлежала е  поне 2-3 десетилетия.Или авторът е  от там.
Всъщност като коментирам хич не ми идва наум за  точките на Биборана,това са битовизми и имам предвид по-така казуси.Тези по скоро снахите предявяват към свекървите ,те  не са  доволни от чистенето ,готвенето,допотопно им изглежда.Имам пример ,една  тук искаше след ядене свекито да обира с прахосмукачка.Като остаря  тя ,в смисъл няма вече свеки и тя обира ,си ползва метлаат-за две трохи да мъкна  и да пускааам...запя друго...Пример само.
По-скоро трябва да се изслушват  старците за  казуси с опитности.Дето стопират нервите.Например да почерпиш  като те уволнят,ей така ...утре може да се върнеш там,.Не само за уволнение,за всяка раздяла да е с добро.Само пример.А мисля ,че всеки би се радвал децата му и  партньорите им снахи и зетьове -да  работят и успяват.Не само заради парите,неминуемо успехът се следва от добри доходи.А заради  удовлетворението да постигат каквото им харесва,то не е лесно.

# 678
  • Пазарджик
 Biborana,  за тези неща е така. Ако има налагане и там е неприятно.
Янтра, имах предвид прекаленото споделяне и даване на информация по време на общуване. Това значи.

# 679
  • Пловдив
Янтра, имах предвид прекаленото споделяне и даване на информация по време на общуване. Това значи.
Не съм съгласна Simple Smile Ако някой е решил да се меси от всяко нещо ще си вади поводи. Като му кажеш "Ще карам колата на ремонт.", човека да ти казва "А, недейте, тя и така си върви, карайте си я". Това при условие, че нито плаща ремонта, нито кара колата Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Това е баба ми (ама си я търпим) Simple Smile Като изречението за ремонта е по повод, че обсъждаме кога ще минем да я видим, да види правнуци.

# 680
Съгласна съм с Янтра. До човека е и до това дали е убеден, че има право да се бърка. Ако е решил, че ще се бута, където не му е работата, каквото и да кажеш няма да промениш това. И няма никакво значение дали е свекървата, тъщата, бабата или лелята. То си е до манталитет.

# 681
  • Пазарджик
Е, за такива неща и по-горе писах, че е неприятно. Аз за това се научих да си премълчавам, защото от една дума и може цял роман да сътвори и винаги е с трагичен край. Това вече разбрах, че идва и от възрастта до някъде. Моите родители като започнаха да поостаряват и стават същите.
Изобщо по принцип времето и съвместните моменти със свекървата някак си уравновесяват обстановката. Поне при нас. Първите години и аз много подскачах, но няма смисъл. Нито съм ги променила, нито нищо. Само съм си късала нервите. Сега с нищо не могат да ме подразнят. И да ви кажа и те май се отказаха.

# 682
  • Варна
Като му кажеш "Ще карам колата на ремонт.", човека да ти казва "А, недейте, тя и така си върви, карайте си я". Това при условие, че нито плаща ремонта, нито кара колата Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Хм, това ме подсети за снощното изявление на свеки: "Този радиатор във всекидневната трябва да го изключите. За какво ви е? То е топло, пък и колко стоите тук... Много ви е голяма сметката за парно."
 Shocked Това при положение, че не тя плаща сметката. Казах й, че ние постоянно стоим във всекидневната, когато нея я няма и че не през всички зимни дни е 12 градуса навън, като вчера...
Нацупи се - не ни увирали главите, като ни се давали съвети, пък все сме се оплаквали, че нямаме пари...  ooooh!

# 683
  • София
А наистина ли се оплаквате? Защото, ако е така:
...
Друг е въпроса, че ако не искаш някой да ти се меси, просто не го "каниш"  в проблемите си.

# 684
  • Варна
А наистина ли се оплаквате? Защото, ако е така:

Единствения повод, по който ММ й е казвал, че нямаме пари, е когато го кара да ходи за щяло и нещяло до село, за да го използва за превоз. Случвало се е да й обясни, че тази кола не върви с вода и точно сега няма възможност да отиде да я вземе, т.е. да се прибере с автобуса...
Но тя знае, че имаме кредит, който теглихме за Ин витро. А щом имаме кредит, това е означава, че нямаме пари. За нея кредита е най-страшното нещо, което може да сполети едно семейство или един човек...

# 685
  • София
Ами "поканили" сте я; поводът е без значение - дали ще кажете, че парите за бензин са проблем, или за инвитро, или за нещо друго, все тая. Вие решавате дали да споделяте такива подробности и съответно да рискувате такива съвети като за радиатора, или да мълчите повече. Мълчанието пак не е гаранция, де.

# 686
  • Пловдив
Тогава аз би трябвало изобщо да не контактувам с баба си Simple Smile Защото каквото и да кажа тя все намира нещо Simple Smile Ама ми е баба, не свекърва Simple Smile

# 687
Тогава аз би трябвало изобщо да не контактувам с баба си Simple Smile Защото каквото и да кажа тя все намира нещо Simple Smile Ама ми е баба, не свекърва Simple Smile
+1
Баба ми, майка ми, разни близки познати, които ме знаят от дете... Просто трябва да прекратя всякакви контакти с всички. Все намират за какво да се хванат. Особено пък откакто съм бременна - все едно рязко сме станали идиоти с мъжа ми. Всички смятат, че са длъжни да дават акъл за ВСИЧКО и настояват мнението им да бъде взето под внимание ooooh! Но както казва Irina, донякъде е и от възрастта - приятели, които са на нашата възраст не си позволяват да се бъркат, без значение колко са близки. Проблем са тези на възрастта на родителите ни Simple Smile

# 688
Като му кажеш "Ще карам колата на ремонт.", човека да ти казва "А, недейте, тя и така си върви, карайте си я". Това при условие, че нито плаща ремонта, нито кара колата Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Хм, това ме подсети за снощното изявление на свеки: "Този радиатор във всекидневната трябва да го изключите. За какво ви е? То е топло, пък и колко стоите тук... Много ви е голяма сметката за парно."
 Shocked Това при положение, че не тя плаща сметката. Казах й, че ние постоянно стоим във всекидневната, когато нея я няма и че не през всички зимни дни е 12 градуса навън, като вчера...
Нацупи се - не ни увирали главите, като ни се давали съвети, пък все сме се оплаквали, че нямаме пари...  ooooh!

Ох, дразнещо е, да. При мен обаче в тази роля е майка ми, въпреки че не живее с нас, няма път, в който като е дошла да ни види, да не се е поизнесла, това защо е там, това за какво ви е и т.н. и т.н.

# 689
  • София
О, да, със сигурност има хора, които и без да ги каниш, се бъркат. Тогава "цедката" е друга. Аз се дразня много силно на натрапване от какъвто и да било вид и реагирам доста крайно на моменти.

Общи условия

Активация на акаунт