Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 703
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 610
  • Куциндрел
Аз пък съм чувала как в частните градини си водят болни децата. Ха, сега. Mr. Green

За воденето под даден час в държавните - ами вече сме във втора такава, та не съм имала проблем с водене по-късно, вземане за малко на детето и пак завеждането му, разбира се преди часа за сън.

# 2 611
Аз мислех, че целта е детето да прекара добре.
И аз така го разбирам .
Та не мога да ви изчета .Пишете като за състезание.
Докато заведа детето до у-ще ,поиграем 30 минути в градината на у-щето и се върна пеш още 2 и 1/3 км през парка и сте изписали сума ти страници. Вън времето е разкошно ,разходете се .При нас беше -4 на тръгване ,а сега е около нулата и е прекрасно.

Рождени дни ,хм..

1ви градинско парти в нашата градина в къщи в Пловдив  с роднини с бебета и малки деца и наши приятели с бебета и малки деца .Общо 20 човека с 6 деца .

2ри детски клуб с приятелчетата от всекидневната ни форумна група в Пловдив и близки с малки деца -общо 10ина дечица и 15 възрастни- 2 часа в хотел Санкт Петербург в детският кът .

3ти РД - домашно парти с близки с малки деца и посещение на ферма с пикник и живи зайчета изненада ( общо 5 деца)

4ти РД целодневен детски увеселителен парк тип Дисни ленд в чужбина -общо деца 1

На у-ще след ваканцията : 30 Домашни без ядки мъфини , 35 био сока ябълка ,25 торбички с подаръци за децата в у-ще да се почерпят .Между часовете на предучилищната подготовка са пели ЧРД на детето и са хапнали мъфините със сок вместо следобедна закуска .

5ти РД целодневен детски увеселителен аква парк в чужбина - общо 1 дете и цяла тумба други деца на почивка ,с които играеха всяка вечер и те вкупом й пяха ЧРД на детското диско вечерта   Heart Eyes

В у-ще след прибирането ни :Торта с 30 парчета за 25 деца , 25 торбички с подаръци ,30 био сока малина и ябълка и банер .
Почерпили са се децата , раздали са им торбичките ,изпели са една песен и това е . Не съм присъствала .

6ти РД -на самият ден цял ден разходка до езерото, сладкарница , музея на динозаврите , минахме през галерията до нас на връщане през парка да отдъхнем в прекрасната им външна градина  и накрая  торта тримата. Имаме си традиция тримата за сладоледна торта с шоколад  на самия ден Simple Smile

В у-ще не носехме нищо ,защото не позволяват , но в занималнята или т.н. daycare занесох 25 сока и 20 cake pops .Бяха единствените готови сладкиши без ядки или поне не били в контакт във фабрика с ядки .
http://en.wikipedia.org/wiki/Cake_pop

Партито  ( drop off - т.е. оставят децата и си ги вземат след 2 часа )  rock and roll парти в детски клуб с аниматор/хостесс за 20 минути и 2 часа парти с игри и 25 жетони за машини за всяко дете ; трамплин ,пица , вода, торта и чанта за всяко дете с подаръци .Общо деца 9

Излишно е да казвам къде иска да прекара 7мият след 2 месеца  Mr. Green

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 19:11 от Анонимен

# 2 612
В частните не са само деца на мутреси, има и деца на силно работещи майки.

# 2 613
  • София
Скрит текст:
...

Моята не знам дали е специална, но просто струпването е такова, че дори няма замисляне дали да има аниматор, а кой ще е най-забавен, модерен и по-интересен от всичко, което презадоволеното дете е виждало до момента.

Обаче дори да мога да си позволя, скептична съм и аз към аниматорите.
Не съм изчела последните титанични страници, темата има потенциал за култова... Sunglasses
Но защо не си запишеш детето в нормална градина вместо при разглезени лигочи на разни парвенюта? Не те ли вълнува каква среда му осигуряваш? Thinking

Децата са си ОК, а още по-ок е това, че са само 12 в групата, а не 26 или 32. Може да пресметнеш, че шансът да си обменят болести намалява. А ако някое дете се разболее, неработещата му майка си го държи у дома и така още повече ограничава боледуването.

Освен това мога да си го заведа в 10 сутринта, вместо да търча в ранни зори, за да е готов за сутрешна проверка в държавна градина.

Та не се грижи толкова, баланс съм намерила за себе си, но по темата за рождените дни и идеята за забавления си запазвам мнението.

А в държавни градини също има родители с претенции до небесата.
Интересно как ще са ок децата, при положение че описваш родители идиоти. Но то ще е само по отношение на РД партитата, иначе естествено са и супер съвестни и съобразителни - болни деца не водят Mr. Green

Чети фнимателно на Контесата ферманите и се учи, имаш много хляб да ядеш преди да се пънеш колко си мега хипер ултра гига родителка. Направо твоето си съшито с бели конци hahaha Crazy

# 2 614
при разглезени лигочи на разни парвенюта?

ше зема да се разпозная.

# 2 615
  • София
В частните не са само деца на мутреси, има и деца на силно работещи майки.
А ако знаеш какъв "смислен" разговор се получава на родителската маса на рожденния ден Shocked Embarassed.

# 2 616
Не си мислете, че в държавните градини и училища ходят само деца на бедните, отрудени хорица.
Мястото, където работя, е предпочитано и от хора със скромни доходи, и хора, които се радват на хич не малки доходи.

# 2 617
  • София
То е ясно, че не всички хора с доходи се надпреварват в показност, нито им е основен приоритет детето да е в частна градина или училище. Даже сигурно има такива, които предпочитат да не е в такова.

# 2 618
Не че имам деца, но какво лошо пък има да се натискат тези с високите доходи децата им да са в частна детска градина. Тамън ще има повече свободни места в държавните детски градини за тези с по-ниските доходи. Нали нямало места в детските градини.

# 2 619
Проблемът с ДГ в големите градове е решен, вече има места за всички и е само въпрос на избор ли?

# 2 620
  • Пловдив
Проблемът с ДГ в големите градове е решен, вече има места за всички и е само въпрос на избор ли?
След две-три години проблема ще се реши от самосебе си, наборите намаляват.

# 2 621
  • София
То ако нямаш 500 лв на месец за частна градина, не виждам какъв избор имаш.

# 2 622
Не знам как изобщо някой би могъл да установи дали наборите намаляват или се увеличават, след като различни официални източници за една и съща година показват различни цифри.  Laughing Като сложим и съвсем третите данни във вестникарските статии, разни портали и Уикипедия, кашата е пълна.

Тъй че да не разчитаме много на естественото освобождаване на места.

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 00:33 от hairy rabbit

# 2 623
Не си мислете, че в държавните градини и училища ходят само деца на бедните, отрудени хорица.

Ама, разбира се! Прибавям, че и в частните не са само децата на богатите.
И в България, и в Австрия познавам деца, чиито баби събират за градината или други нужди на внучето, а майката и бащата си поемат текущите разходи. В нашата градина има и деца, които са освободени от всякакви такси; не само месечни, но и за храна и излети. Какъв е плюсът на тази пред държавната? Единствено това, че е на няколко крачки от нас и че имат собствена градина 5000 кв м. Други разлики като че ли няма.

Тук частните градини и училища са били предпочитани преди години, тъй като държавните не са осигурявали целодневна грижа. От няколко години това вече е и в държавните училища факт, пак срещу такси. Проблемът идва по-скоро от това, че можеш да ходиш в най-близкото до адреса ти училище, решават по пощенския код. Има изключения и за адреса на работното ти място. Та, ако си в квартал, където държавното училище не ти харесва, по-добре кандидатствай в частно.

# 2 624
Ли това в коя държава е? Много съм впечатлена.

Общи условия

Активация на акаунт