НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 000
  • 710
  •   1
Отговори
# 450
Не се обясняват така нещата - че организмът свиква с храната и затова "зацикляш". Да, организмът свиква, което означава, че преминава на т.н. "мазнинен" метаболизъм, т.е. вероятно вече си кетоадаптирана. Това е много хубаво. Wink Но ти се храниш така от месец и малко, доколкото разбирам, значи е много, много рано да решаваш, че си зациклила. Този начин на хранене не е диета (не разбирам защо си губя времето да я оформям тази първа страница, на която тези неща ги пише ooooh!). Не може да се очаква да свалиш 10 кг за 1 месец. Ако тежеше 150 кг, сигурно щеше да свалиш 10 през първия месец, но твоят случай не е такъв. Напълно нормално е първо да има ускорено сваляне, после да има забавяне. Но не забравяй, че междувременно тялото е започнало да се занимава и с ремонти, а те отнемат и време, и енергия. Свалянето на още килограми може да не му е приоритет в момента. Животът е пред теб, както се казва, няма нужда да бързаш.

# 451
Благодаря Шоко, мисля, че този път схванах  Hug

# 452
  • n/a
Този Магнум антиспазми вероятно е оксид, защото след калия, който е посочен като основна съставка, са дадени пълнителите, сред които има магн. оксид. По принцип оксидът обикновено е активна съставка, а сред пълнителите има стеарат (както и тук).

Благодаря за отговора, Cioccolata.
При така посоченото съдържание на магнезий (или е магнезиев оксид?) в едно хапче, каква се предполага да е дневната доза за достигане на оптималното количество магнезий?

# 453
Ами, не знам, пробвай как ще ти понася оксидът. Embarassed

# 454
# 455
Благодаря, Мики! Качих ги. Книгата на Меркола я има вече, но другите не, а особено тази на Amy Myers отдавна ми е любопитна.

Между другото аз започнах да чета The Big Fat Surprise на Nina Teicholz. Не очаквам да ми каже нищо ново, но от самото начало ми допадна стилът на авторката, а и ми се чете нещо такова. Сетих се за нея, защото Тим Ноукс я препоръча в една своя лекция, а съм чела и други положителни отзиви.

# 456
  • SA
Мики, много благодаря за книгите!

# 457
Да си измрънкам, че вече се забелязват добре свалените ми килограми, съответно започват и въпросите "как ги свали". И като обясня за режима и се почва "това е най-вредното хранене... " и прочие. Май ще започна да казвам, че съм отслабнала с китайски хапчета. Ми ядосват ме...  Confused

# 458
Да, и мен ме питат често и като обясня, се започва с едно философстване... Пък странно защо другите диети не са им помогнали тогава, след като са толкова полезни.

# 459
  • SA
Май ще започна да казвам, че съм отслабнала с китайски хапчета. Ми ядосват ме...  Confused

Ако много те дразнят, им казвай, че си станала веган.
Може и те да решат да пробват да отслабват така.  Mr. Green

# 460
Те го приемат за режима на Дюкан, от който наистина много хора "изреваха" здравословно. А аз не знам как да им обясня за разликата между нашия режим и Дюкан.  newsm78 Embarassed Embarassed

Май ще започна да казвам, че съм отслабнала с китайски хапчета. Ми ядосват ме...  Confused

Може и те да решат да пробват да отслабват така.  Mr. Green
Много добра идея.  Peace Grinning
По-скоро ме депресират, защото аз си падам малко хипохондричка и наистина малко ми трябва и веднага ми се появяват симптоми.  Crazy Crazy Embarassed Embarassed

# 461
Цитат

То къде на майтап, къде не, ама преди години, когато аз отслабнах, една приятелка със силен вегетариански уклон ме попита: "Ти сигурно си станала вегетарианка?" ooooh!

# 462
  • В полите на Пирин планина
Аз обяснявам, че не ям сладко и хляб, което не е лъжа - повече не конкретизирам.

Свекърва ми пък едно такова лекичко коментира, че тя така не може да се храни, защото без хляб все щяла да си е гладна / живее с нас и все любопитно наблюдава какви манджи въртя  Mr. Green /.

# 463

защото без хляб все щяла да си е гладна
Рядко има човек, който да не го каже това.  Peace Просто такава е културата на хранене тука. Не е ли да захлебиш... то не е ядене, а мезене.  Naughty

# 464
  • София
А най-любимата ми реакция е репликата: " ... Ооооо .... аз без хляб не мога!!!! " и врътване на очи.
Като че ли едната ти ръка трябва да ти отнемат, да му се не види ...  ooooh! Направо откачам.
Виж, ако кажеш че месото си спрял, не хляба, то тогава ще се започнат едни мераци и те да спират месото.  ooooh! ooooh! ooooh! Няма да има въпросната реакция.

И аз вече не се обяснявам. Като лейди Брин казвам, че не ям тесто и сладко и това е. Ако чак толкова ме разпитват как издържам, казвам, че на празник или когато си реша, си хапвам и така. Просто в останалото време не ям. Честно казано желанието ми да обяснявам на хората нещо отдавна се изпари.

И като за последно да ви похваля моя мъж, който вече около 3 месеца е на режима и е свалил трайно 10 кг. Направо друг мъж имам, разликата е огромна, а корема му почти се стопи. Много му се радвам  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт