НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 044
  • 710
  •   1
Отговори
# 465
Така са захранени много хора. И спагети да им сервираш, пак ще ги изядат с хляб.

Колкото до навиците, ами ето че вчера си говорих с баща ми, че искал да намали сладкото, защото наддал и станал 72 кила ( Laughing те за него не са малко, защото явно съм взела точно неговата конструкция, та не блести с исполински ръст) и стана въпрос за кафетата. Започнах да му обяснявам, как съм се научила да пия кафето без захар и как съм го намалила до 1 на ден.
Тогава той каза: Аа, не мога аз бе захар. Че аз ако не си изпия кафето сутрин, както аз си го харесвам, какво друго ще правя?!
И сега се сетих, че точно благодарение на него си имах този ритуал със сладкото и кафето сутрин. Реших да не хабя обаче прекалено много емоции да го убеждавам, че все пак може да смени ритуала с друг, ако иска. В началото и аз си мислех, че ще ми е невъзможно и че ще съм супер нещастна ако се лиша от кафе със захар и кекс за закуска. Но ето, че все пак оцелях.

# 466
Мен все още ме гонят мераци да убеждавам, че режима ни не само не е вреден, но и подобрява здравето, ама май трябва да ги зарежа. Не ми се удава.  Tired

# 467
  • някъде по морето
Мен все още ме гонят мераци да убеждавам, че режима ни не само не е вреден, но и подобрява здравето, ама май трябва да ги зарежа. Не ми се удава.  Tired
Предлагам да заформим бургаска група... Hug

# 468
За колективно убеждаване, че не сме на умиране ли?  Wink  Joy

# 469
  • В полите на Пирин планина

защото без хляб все щяла да си е гладна
Рядко има човек, който да не го каже това.  Peace Просто такава е културата на хранене тука. Не е ли да захлебиш... то не е ядене, а мезене.  Naughty

Да, наистина е въпрос на виждане за храненето  Peace

Най-много се дразня, когато децата не искат хляб и тя веднага се включва: "Ама как без хляб? Това не е ядене  newsm78" Обаче аз съм забранила да ги насилва да ядат, каквото и да било. Също не разрешавам да купува вафли и бонбони на поразия, обаче кой ли ме слуша ... ooooh!
Аз на децата не забранявам да ядат подобни неща, но се стремя да е ограничено и у нас има само плодове и шоколад, който се яде с разрешение, т.е. не безразборни количества. Обаче баба им има един "таен шкаф" с вафли "Боровец" и като ги видя с по една в ръката лошо ми става  Crossing Arms

По време на постите преди Великден обаче имах интересен разговор с девера ми, който е с доста наднормено тегло, чисто си е със затлъстяване - силно изразено в поясната област, вдига кръвно и имаше повишени показатели при ПКК / не съм разпитвала какви /. Та бяхме у тях на гости и те с етървата обясняват как постят целия пост, но не виждат някакъв положителен ефект върху фигурата от това. От дума на дума разговорът се завъртя и за това как съм успяла да отслабна - и аз неопределено обяснява, че се старая да ям по-ниско въглехидратна храна, не посягам към тесто и т.н. И отговорът беше: "Е, то какво остава да се яде?"
А резултатът: похапваха си пържени картофи, шопска салата и 2 филии бял хляб ...

И на мен ми се изпариха всякакви желания за обяснения.

Вив, браво на мъжа ти. Моят още не е "узрял" за идеята, а не е като да няма корем за стопяване.

# 470
В офиса значт, че съм на диета ми носят ябълки  Mr. Green

Вивиан, браво на твоето мъж, кръвното падна ли му

# 471
В офиса много няма как да ги лъжа, щото ме виждат как муам яйца и пържоли. Та варианта с веганството отпада.  Mr. Green

# 472
Добре дошли на новите попълнения.
Аз вече спрях да говоря за моето хранене на околните,подиграват се,затова си мълча.Реших че храненето е избор за всеки,хората около мен наблягат онсовно на хляб и тестени изделия,сладкиши под всякаква форма.Свекървата се тюхка че била станала 110 кг,имала автоимунно заболяване,но като и  кажа да спре сладкото и хляба,коментара е-,,аз без това не мога,никога не съм спазвала диети и сега няма,,иначе си купува по 2л сладолед-големите кутии и си го хапва сама.Дразни ме че за закуска на детето му прави пържени пилешки хапки...и други подобни.

# 473
  • SA
Да, Шоки, мен даже още ме питат дали не съм вегетарианка, даже и хора, които сега се запознават с мен. Явно в съзнанието на хората здраво се е набила мисълта, че ако си слаб, то е много вероятно да избягваш животински продукти.
За обясненията - аз обяснения не давам, освен ако някой сериозно не е решил да се информира за това хранене. За любопитни и решили да се заяждат, казвам - "ген, какво да се прави" и толкова.  Joy
А пък за хляба - същото нещо твърдеше и майка ми дълги години - без хляб не можела да се нахрани. Докато не пробва за 2-3 седмици и се убеди, че може и още как.

Лелее, не мога да публикувам постинга от няколко минути, все нови и нови отговри се явяват.  Simple Smile

Вив, браво на мъжа ти!  Hug

# 474
  • В полите на Пирин планина
В офиса много няма как да ги лъжа, щото ме виждат как муам яйца и пържоли. Та варианта с веганството отпада.  Mr. Green

В нашия офис сме на горе-долу една вълна  Peace Е, то сме само трима де ...
Колежката е доста слаба и внимава какво яде - не прекалява със сладко и почти не яде тестени, обаче много я е страх от мазнините - все за нискомаслена извара, котиж сирене и мляко ми говори. Така и не успях да я накарам да прочете за добрите действия на мазнините и че това, че похапва пълномаслен продукт или мазно месо не означава, че точно тези мазнини ще ѝ се лепнат на ханша  Mr. Green

Шефът ми набляга сериозно на месо и салата, че е запален по фитнеса и наистина е в много добра форма.

# 475
  • някъде по морето
За колективно убеждаване, че не сме на умиране ли?  Wink  Joy
Joy
Абе хубаво е да общуваш с хора, които имат същите убеждения....

# 476
В офиса значт, че съм на диета ми носят ябълки  Mr. Green

А на мен свеки портокали.  Grinning

И аз много се дразня като насилват детето ми да яде хляб. Сякаш с малко бисквитите и бананите, които яде, че и хляб отделно...  ooooh!

# 477
  • Oslo,Norway
Абе момичета, чета ви и си мисля че нещо не правя както трябва  newsm78
Казвате че в началото най-много се сваля ама аз не свалям бе мамка му Rolling Eyes
Имам повече от 30кг да свалям ама нещо не съм мръднала за една седмица.
Някакви съвети да ми дадете Praynigще ви кажа вчера какво съм яла примерно
Сутринта - кафе със сметана
На обед - омлет с бекон, бяло сирене и малко кашкавал
Вечеря- мазно свинско и пилешки кюфтета

Да ограничавам ли количествата , незнам какво да правя.
Между другото пия доста вода , да не би да задържам ама пък и никаква разлика не виждам(то пък и за седмица какво ли трябва да видя де) ама поне ад мръдне тоз кантар че се обезсърчавам така  #Cussing out

# 478
Казвате че в началото най-много се сваля ама аз не свалям бе мамка му Rolling Eyes

Казват някои. При мен не беше така. И аз нямах грам свален сигурно 2-3 месеца. После отведнъж свалих 3-4.

Хареса ми това за ремонтите, дето Чоки го спомена.

# 479
  • In transit

Казват някои. При мен не беше така. И аз нямах грам свален сигурно 2-3 месеца. После отведнъж свалих 3-4.

и аз съм така, едва след няколко месеца видимо свалих. В начлото беше невидимо и едва едва.

Деничка, а като калории пробва ли да ги сметнеш? На око така ми изглежда, че не приемаш повече от 1300-1500 калории? Освен това мазното свинско или пилешко все пак са и доста протеин, да не би мазнините да ти идват по малко в крайна сметка?

Вив, браво за мъжа ти. И моя се е запалил от месец, ама той си е слаб, няма какво да сваля. Просто реши така да се храни, а след филма и сина ми започна. Вече ми е по-лесно и да готвя.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт