НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 038
  • 710
  •   1
Отговори
# 585
Диана, ако този магнезий не ти предизвиква лаксативен ефект, можеш да пиеш по 2 капсули на ден от него, няма проблеми. Само по себе си това количество не е прекалено много. Напоследък доста автори се обединяват около становището, че препоръчваните 300 - 400 мг дневна доза магнезий са всъщност минималното количество, което е достатъчно на организма за всички функции, в които участва магнезият. Но понеже в днешно време и храната, и водата са доста по-бедни на магнезий, това количество вече на практика не може да се набави без хранителни добавки. А оптималното вече се смята, че е от порядъка на 600 - 800 мг/ден или дори повече - според нуждите на човека.

# 586
хехе, камелот, а какво ще кажеш за шоколада  Laughing Напоследък много шоколад ми се яде, явно съм застрашила някой процес в тялото си от много трениране  newsm78 Та ям каквото ям през деня ВМ-НВХ, и вечер мяткам по половин шоколад  Embarassed

И аз така съм два дена, днес се предадох и хапнах. Мисля, че преумората и здравите тренировки си казаха думата. Както и прословутия ПМС  Crazy
Надявам се от утре пак да съм на линия. Друго, което два дена ме мъчи е, че въпреки 8-те часа сън, съм постоянно сънлива. Днес мисля да си легна малко по-рано, вместо 8 да го докарам до 9 часа.

# 587
 HugБлагодаря,Шоки Hug Четох много подробно какво си писала за магнезия и степента на усвояемост на различните соли на магнезия и ме притесни,че на този не пише да е оксид или цитрат ами  " магнезий". Абе ще го изпия,а после ще взема каквото препоръчваш bowuu newsm51

# 588
мария, аз като хапна шоколад вечер и спя дълбок "зимен" сън  newsm78 Сутрин като се събудя и съм свежа като репичка, обаче клепачите на очите са ми се подули и "тежат", подпухнала съм цялостно.

# 589
Не, аз вчера не ядох, от две седмици поне нямах грам издънка с храненето. По скоро преумората се обади. Ще внимавам повече, подадох се на големия прилив на енергия, който дойде с разкошното лятно време  Grinning

# 590
От таблиците на "Зоната" знам, че добри В се водят всички сурови плодове и зеленчуци. А за лоши се броят зърнените + всичко, което е преминало някаква преработка, Например  портокал е Добър В, но портокалов сок е лош. В момента чета книгата " Ензимният фактор" и там се придържат към същата теория.
greendream, ако шоколада е много черен ( над 70% какао) е с преобладаващо съдържание мазнина, така че е супер режимен  Wink

# 591
Мерси, дани, аз съм голяма фенка на 99% шоколад, даже си го броя ВМ  Mr. Green  ама сега като говоря за прияждане на шоколад, става въпрос за такъв с много захар и наблюдението ми е, че преди от 2-3 парченца се "накъртвах" /т.е. ставше ми достатъчно сладко, за да престана да ям/, а сега едвам се спирам на половин шоколад /от кумова срама се спирам  Peace/.

Хехе, а казах ли ви, че днес - Гергьовден по български, а по международному - Международен ден без диета, можете да ядете колкото искате и каквото искате  Joy Joy Joy Честито и възползвайте се докато не е свършил деня  bowuu

Последна редакция: ср, 06 май 2015, 22:23 от greendream

# 592
  • Варна
Диана, ако този магнезий не ти предизвиква лаксативен ефект, можеш да пиеш по 2 капсули на ден от него, няма проблеми. Само по себе си това количество не е прекалено много. Напоследък доста автори се обединяват около становището, че препоръчваните 300 - 400 мг дневна доза магнезий са всъщност минималното количество, което е достатъчно на организма за всички функции, в които участва магнезият. Но понеже в днешно време и храната, и водата са доста по-бедни на магнезий, това количество вече на практика не може да се набави без хранителни добавки. А оптималното вече се смята, че е от порядъка на 600 - 800 мг/ден или дори повече - според нуждите на човека.
Шоко, бих искала да прочета повече по този въпрос. Насочи ме към автори, моля.   bouquet

# 593
  • SA
Грийн, защо не минеш на 70% шоколад? Хем е доста сладък, хем ще има 15 грама захар най-много в половината от него.
Иначе не знам, може би от това, че спортуваш повече тялото ти да се нуждае от допълнително енергия.

# 594
Просто се чувствам доста странно за мен си. Аз никога не съм имала в живота си "кравингс", по-скоро съм била по обилното хранене, но не и някаква хрантителна мания. Иначе няма поражения върху теглото ми, но се опасявам, че може да има влияние по-нататък върху начина ми на хранене ... Трябва да намеря някакъв баланс, защото колкото повече спортувам, толкова повече ми се иска да си ... отпускам синджира  Laughing А чувствам, че на хормонално ниво това не ми се отразява добре. Може ли да е свързано с мозъка и допамина ?

# 595
  • SA
Грийн, ако действително си увеличила значително физическата си активност, то вероятно е и да имаш повече нужди от енергия. Може би затова са тези крейвингс за сладки неща.
Пробвала ли си да увеличиш количеството храна?
Този шоколад явно те привлича като калорийна бомба, а не толкова заради вкуса на какаото. Помня ти казваше, че основно 99% ядеш преди.

# 596
  • София
Грийн, добре дошла при простосмъртните  Joy  Hug
Аз съм така всеки ден, с разликата, че не ям, но пък кажа ли, че ще ям ... невъзможни количества изяждам. Лоша работа, но какво да направя, наистина не знам.
Спомена нещо за изяждане на мускул при подобни въгл. преяждания в комбинация с вмх. Обясни повече моля, стана ми много интересно  Praynig

# 597
Аз съм в голяма битка с шоколадовата си зависимост,и смея да кажа,че не съм яла шоколад от 12 дни,с изключение на 1 сладолед магнум. Embarassed Embarassed..Мога да дам съвет на тези като мен,да се хранят повечко(да не остават гладни) и да пробват да залъгват с диня ...или някой друг любим плод(по- малкото зло според мен)...Имам чувството, че сезоните на мен също много ми влияят,с шоколада започвам все есента и края на пролетта се озаптявам малко... newsm78

# 598
Добро утро,момичета  Hug Чета за проблемите с шоколада и си мислех,че една приятелка правеше една измама-като е на диета и й се дояде шоколад-правеше си кисело мляко с една капка шоколадова есенция и една-две лъжици какао без захар и го изяжда. Казваше,че яде шоколад само след това и си го направи навик -обикновено минаваше с 2 квадратчета шоколад след тази манипулация,хем ядеше обезмаслено мляко. Мисля,че със сметана ще е по-добре-просто имаш храна и то добра и ако изчакаш малко -няма и да ти се яде толкова. Мисля няма да навреди-миризмите много помагат. Аз съм пробвала това,защото нямам спирка като ям ягоди и съм си киснала нарязана ягода във вода и я пия цял ден. Понякога такива залъгалки помагат-аромата на опредена храна прави много силна връзка в мозъка за запаметяване и за желанието за храна също. Особено при жените.  Hug

# 599
Радост, за магнезия първата авторка, за която се сещам, е Carolyn Dean - The Magnesium Miracle (има я в линка на първата страница). А иначе не знам кои други книги, но има блогове и статии - ще постна само няколко, защото има много:

http://drhyman.com/blog/2010/05/20/magnesium-the-most-powerful-r … ineral-available/

http://www.marksdailyapple.com/5-common-nutrient-deficiencies-an … em/#axzz3ZQdhEMVU

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/01/19/ma … m-deficiency.aspx

https://www.vitamindcouncil.org/about-vitamin-d/vitamin-d-and-ot … ins-and-minerals/

http://www.proteinpower.com/drmike/uncategorized/magnesium-and-inflammation/

Отделно аз научих някои неща и от лекциите на Ана Мария Лахустисия, но и книгите, и статиите, и лекциите й са на испански. Например тя казва (същото го казва и Карълин Дийн в книгата си), че от 50-те насам, когато оборският тор е заменен с изкуствени торове, не са взети мерки те да съдържат магнезий, а съдържат калий, азот и фосфор. Вярно е, че има някакви добавки с магнезий, когато се забележат признаци в растенията за дефицит, но това не е достатъчно за възстановяване на магнезия в почвите, така че с всяка следваща реколта количеството намалява. Също е установено, че днешните растителни храни съдържат в пъти по-малко витамини и минерали (не само магнезий) от тези преди 30-40 години. А по отношение на водата, когато се пречиства, се премахва и магнезият в нея. В миналото вероятно водата от кладенци или от реките е била най-същественият източник на магнезий, но в днешно време нашата вода не идва направо от река или от кладенец без пречистване. Разбира се, на местата, където има по-твърда вода, се предполага, че тя съдържа повече минерали, вкл. магнезий, но не знам дали това е достатъчно.

А сега да постна нещо хубаво, което ми попадна за автоимунния протокол: http://www.phoenixhelix.com/2015/04/04/aip-food-pyramid/

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 09:38 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт