НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 061
  • 710
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, сетих се да ви питам нещо, от известно време коремът ми стои подут като бременна съм, много се дразня (че има малко сланинка, има, ама подуването дразни ужасно), дали има вариант това да се оправи от този режим? Praynig Laughing

# 61
  • Пловдив
Dream, има, има, и то голям... Wink Но също трябва да следиш кои храни как ти действат. При някои хора суровите зеленчуци имат този ефект...Предполагам, че след като следваш режима, не ядеш тестяно и хляб. Понеже при мен пък те са храните, които водят до видимо подуване на корема.... Peace

# 62
Да, може от сурови зеленчуци, плодове, ядки, кисело или прясно мляко, т.е. спокойно може да е някоя храна, особено ако досега си я яла в малки количества, а сега ти е станала основна.

Сещам се да дам линк към още една развенчаваща статия - този път на Дениз Мингър (тя е известна с това, че "накълца" на кайма Колин Кембъл с Китайското му проучване) за филма Forks over Knives, понеже помня, че и него коментирахме наскоро: http://rawfoodsos.com/2011/09/22/forks-over-knives-is-the-scienc … itique/#more-1487 Не съм я прочела още, а и филма не съм гледала, така че може първо да видя филма, а после да прочета статията на Дениз. Wink

# 63
  • София
Здравейте,

От два месеца ви следя и се опитвам да спазвам режима,но ми е трудно без тестените храни и спагетите.Най ми е сложно да измислям закуските,може ли няколко идеи да споделите.
Искам да ви следя и във фейсбук, но не мога да открия страницата,ако може линк

Благодаря и приятен ден!

# 64
  • SA
Лиса, ако със сигурност е изяснено, че става въпрос за желязо-дефицитна анемия и от доста месеци се храниш пълноценно, но анемията се задълбочава, то тогава трябва да се търсят прични, поради които не усвояваш добре желязото ( например стомашно-чревни болести, прием на лекарства, които нарушават резорбцията му), повишени хронични загуби на крьв ( от различни места), или някои хронични заболявания, поради които е нарушено включването на желязото в кръвотворенето.
dani1712 ,  Hug къде се загуби ти?

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 10:07 от kameloth

# 65
  • Пловдив
dimiana, аз лично вчера закусвах 1 яйце на око върху подложка от сирене. Отгоре сложих малко настърган и задушен в масло морков.
Днес имах 2 останали белтъка. Задуших в масло с нарязана на кубчета тиквичка, разбърках (все едно че правя бъркани яйца). Сложих малко сирене, чесън и мащерка. И сега съм в екстаз направо, чудно стана!  Crazy
Като бързам, закусвам парче кашкавал с масло и шарена сол; авокадо, кашкавал и зехтин; чушка, пълнена със сирене/масло/парченца месо. Случва ми се и да закусвам пържола, пилешко, че даже и някаква манджа, останала от предния ден. Изобщо закуската е като останалите хранения.  Wink
dani1712Hug

# 66
Аз си взех едно кисело мляко 4.5% за закуска и изядох 2.3 от него. Добре ми е. Май това ще закусвам поне тая седмица. Яйца ядох вчера и оня ден, ама нещо ми писнаха точно след Великден Laughing

# 67
  • В полите на Пирин планина
Аз закусвам най-често две варени яйца с извара и маслини.
Вчера си направих "пица" с блат от омлет и отгоре намазах с доматено пюре, сложих гъби, сирене, малко задушено мляно месо, маслини и поръсих с кашкавал. После запекох във фурната за кратко.

# 68
Момичета, трогнахте ме, че се сещате за мен  Hug Hug Hug
Имах някои здравословни проблеми, които ме поотдалечиха от режима и затова спрях да пиша. Но ви следя неотлъчно и си записвам в папката всичко интересно и полезно, което вие дискутирате   bouquet . Сега се мъча постепенно да се върна към режима, но засега не успявам на 100%  Sad . Мисля си дали преливането на банки с глюкоза в болницата ( бяха 15 дена * 3 на ден ) ми оказват такова влияние или нещо не може да се върне мотивацията ми. Също така се притеснявам , защото една от операциите беше за премахване на жлъчката и ми забраниха всякакви мазнини и затова увеличавам постепенно процента им като наблягам повече на растителните- зехтин, авокадо, маслини , а жълтък на яйце все още не смея да хапна. Та съм в чуденка дали ще успея да се върна към режима на 100%  newsm78 , но пък много ми се иска, защото с него се чувствах най-добре  Praynig

# 69
Дани, много се радвам, че се обаждаш! Hug Не се притеснявай за мазнините, само гледай да въвеждаш постепенно. Яйца, месо, млечни и т.н. - всичко си въведи, но постепенно. Най-вероятно няма да имаш проблеми.

А глюкозата вероятно не е чак толкова голям проблем. Спокойно! Hug Пожелавам ти вече всичко да бъде наред! Hug

# 70
Дани и от мен  Hug.Пожелавам ти пълноценно оздравяване. Благодарско и от мен за филмчето - гледах го супер интересно е .Мога да се похваля че открих нова храна за себе си - открих котидж сиренето. Много ми е вкусно  Crazy. Сега съм си купила и моцарела и ще видя дали ще ми хареса/досега не съм ги пробвала  Embarassed/

# 71
И аз уважавам котидж-а  Grinning

В "спортната" група във Фейса има коментари, че филмът е направен тенденциозно, т.е. да подчертае добрите страни на режима  Wink

# 72
  • SA
Дани, аз също мисля, че мазнините трябва постепенно и бавно да ги увеличаваш, докато тялото ти се приспособи да функционира без жлъчен мехур. Но лека полека, ще стане, не се притеснявай!
За глюкозата в банките също не се безпокой толкова. В една 5% банка има 25 грама глюкоза, все едно си яла по 3-4 картофа на ден.
Lady Brinne, че се подчертават добрите страни на режима, това според мен е напълно нормално. Все пак такива със сигурност има. А във филма имаха думата и хора, които препоръчват други видове хранене, така че се чу и тяхната гледна точка. Не е като само привърженици на ВМ-НВХ да са се изказвали.
Ако намерите субтитри и за други филми ( като например Cereal killers ), с радост ще участвам в превода им.

# 73
Кам, да. И аз мисля като теб, но не ми се влиза в полемика.
Всеки си има глава на раменете, за да прецени за себе си.

На мен филмът ми хареса, достъпен е като изказ и е доста умерен  Grinning

# 74
  • Пловдив
Лейди, аз, както обещах, коментарите изобщо няма да ги коментирам!  Whistling Whistling Whistling

Общи условия

Активация на акаунт