НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 405
  • 710
  •   1
Отговори
# 645
А говорейки за десерти, някоя тук дали може да сподели интересна рецепта с чиа?

# 646
За чиата има разни рецепти в нета( аз предимно с кис .мляко я ядях) Но внимавайте с всички тези модерни супер храни.Тук правиха док. филми, че всъшност няма нищо супер в "супер храните"... Напротив, повечето са пръскани с разни боклуци ...

# 647
Понеже зачекнахме темата с кокосовия крем само да споделя, че първия път когато го опитах го смесих с пълозърнест тахан и стана божествено.  Понеже кокосовия крем е малко сладникав стана супер десерт. Следващия път ще пробвам да бутна и малко какао вътре.

Аз искам да въведа майка ми в режима. Последните години натрупа доста мазнини в областта на ханша, а винаги е била по-слаба от мен, абе супер мамче си беше. Сега искам хем да поотслабне здравословно, хем да й се подобри малко самочувствието. Та тя преди 2 години премина (уж успешно) експерементално лечение на хепатит С, веднага след като й изрязаха и част от белия дроб. Абе жената мина през доста мъки. Страда и от хемороиди. Та въпроса ми дали такъв режим ще е подходящ за хора с чернодробни проблеми и хемороиди и ако може да го спазва да е по-стриктен или по-либерален?

# 648
Много полезна информация пак сте споделили! Благодаря!  bouquet

За фурмите да кажа, че аз ги обичам и с бадем, но накиснат преди това във вода с обелена люспа Grinning
Купих си неподсладени фурми онзи ден, малко са по-сухи и не толкова сладки, обаче силно се съмнявам, че наистина са съвсем натурални.

За кокосовото изкушение в бурканче и аз да кажа, че го гледах в Балев и беше по-евтино, поне в Пловдив. Ходих да си купя кокосово масло, но имаше само кокосово олио, в бурканче, течно като вода направо. Такова ли трябва да бъде? До сега никога не съм опитвала и нищо не си купих, защото си го представях твърдо. Подариха ми едно бурканче какаово масло на Гайо, изобщо не знам какво да го правя, уж ми го дадоха да се мажа с него, но не ми харесва миризмата, а и усещането на кожата не ми харесва. Със зърната натурално какао изобщо не можах да се разбера. Взех един пакет натрошени и го изхвърлих, защото им изтече срока на годност. В темата за тренировките четох, че ги харесват с кисело мляко и в други комбинации, но на мен не ми допаднаха. Може би, защото аз шоколад не обичам Laughing

Появи ми се проблем и ще съм много благодарна, ако някой може да ми помогне! Praynig
Днес се събудих и целите ръце от вътрешната страна и на корема имам нещо като обрив от ситни червени пъпчици. Пия магнезий, витамин Д и рибено масло. Дали е от тях или да търся другаде причината? Днес така или иначе не мога да отида на лекар, най-рано в понеделник, но се притесних.

Иначе си карам по режима, след като се нахраня рязко ми се прияжда сладко, но пия чай или се разсейвам с нещо. Вчера не издържах и хапнах малко захаросан джинджифил, толкова е лют, че след второто парченце вече не ми се ядеше толкова сладко hahaha
Другият проблем ми е, че мога да изкарам и с едно ядене на ден, изобщо нямам време да огладнея или ако огладнея е чак в 23 часа.

# 649
Кокосовото олио е нормално да е течно, ако се държи на стайна температура продължително време.
С какаово масло става чуден крем "бял шоколад". Някои си слагат в кафето. В кисело мляко хич не мога да си го представя, но вкусове всякакви. Ти щом не обичаш шоколад, не знам как ще се погодиш с какаовото масло.
Simple Smile

# 650
А говорейки за десерти, някоя тук дали може да сподели интересна рецепта с чиа?

Аз чията я слагам на всеки десерт който си правя.
Преди няколко дена правих сладолед и в него сложих.
Тази сутрин си направих смути от спанак,ягоди,пъпеш,банан и чия и стана божествено вкусно и засищащо Heart Eyes

# 651
Хоп-троп, може да се окаже, че си поредната представителка на нашата групичка, която се сдобива с "кетозен обрив". Ако много си ограничила въглехидратите и си в кетоза, е възможно да се получи такъв проблем - решението е да ги увеличиш. А също казваш, че не огладняваш. Ако се получава голямо ограничаване на храната, също е възможно да се влезе в кетоза. Преразгледай си храненето  Wink

Понеже виждам, че скоро ще има нужда от нова тема, се надявам да не забравя да впиша кетозния обрив като едно от възможните отрицателни последствия. Ако забравя, моля да ме подсещате, но да е скоро след отварянето на темата, защото срокът за редакция е ограничен. Embarassed

Вери, напиши рецептата за този крем от какаово масло, моля!  bouquet

# 652
 Hugздравейте,момичета Simple Smile хубав ден на всички пожелавам и да ви споделя една история за вредата от месото,за добро настроение.
Един лектор изнася лекция за вредата от месото в едно читалище.И говори:"Месото така вредно,така отровно,туй лошо прави,онуй....." От задните редове се обажда един дядка и вика: " Тъйййй, тъйййй и много мръзнат краката нощно време!" Лектора продължава: " Месото запушва артериите и предизвиква диабет!" Дядото отзад: "И краката мръзнат много нощно време!".Накрая лектора,възхитен от активното одобрение на аудиторията пита дядото: "А Вие сигурен ли сте,че това е от месото,дето Ви мръзнат краката нощем?" Дядото: "От туй е,пущината,забелязал съм!" Лектора още по-доволен казва: " А ще кажете ли на всички за личните си наблюдения как от месото Ви мръзнат краката? Дядото: " Ми що не? Да кажа... 'начи вечер кат' се наям с месо,и кат' ми стане-цяла нощ ми надига одеялото,отвиват ми се краката и много мръзнат!" bowuu

# 653
Диана разсмя ме от сърце  Joy

# 654
Cioccolata, много ти благодаря!  bouquet

Сега ще търся информация за този кетозен обрив, лошото е, че излиза само една възможност и тя е от тази тема Grinning, обаче, когато се опитам да я отворя ми дава грешка 404.
Иначе не съм намалила количествата, просто не огладнявам, но се храня редовно. Въглехидратите са ми всеки ден освен домати, краставици, зелена салата, от време на време и тиквичка и патладжан, но нещо не ми се ядат, ягоди и вчера и днес по един банан преди тренировка. Едва ли това ми се е отразило, тъй като аз принципно винаги съм била на много ниски въглехидрати, преди на около две седмици ядях нещо с ориз, а сега и това съм спряла. Не знам, аз се притеснявах да не е от добавките, да не ми идва твърде голяма дозата. Сега като се замислям може да е и от ягодите, никога не съм имала проблем с тях, но сега от 10 дни ям всеки ден с кисело мляко. Ще потърся да видя как изглежда реакция към ягоди.

# 655
  • София
Аз също допускам, че може да е от ягодите  Peace А и много ги торят - към нитрати ако си чувствителна, обрив се получава. В марулите, доматите и краставиците от магазина също доста нитрати има... събрали са ти се повечко  Wink

# 656
В нитратите няма нищо вредно, това е доказано отдавна. Само всяват паника у хората. Peace Но иначе може ягодите да са пръскани с нещо, което да предизвиква обрива. Обаче може и да е от кетоза.

# 657
Диана много ме развесели с този виц мила  Joy Joy Joy.Като сме подхванали рецепти да ви кажа аз какво изкушение си направих снощи.Бях озверяла за сладко  Twisted Evil и смесих краве масло със какао нескуик/такова имам за децата / - и го излапах естествено.И ми беше много вкусно  Crazy и режимно.

# 658
  • София
Аз пак ще рискувам някой по-начетен да ме апострофира скоростно, но доколкото си спомням Nesquick не е нищо друго, освен пудра захар, съвсем малко какао, синтетичен аромат на шоколад и др. Та по-добре се запаси с натурално какао в случай на пристъп  Mr. Green  Peace

# 659
  • София
Да Никол, наистина е права Баронесата  Peace Нескуик е захар. Хапнала си масло със захар  Wink

Общи условия

Активация на акаунт