Работа, CV-та, HR-и, съвети - 44-та тема

• 54 196
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
  • София
На днешно време никой не уволнява. Процедурата е доста сложна.
Но има достатъчно начини да те принудят да подпишеш "по взаимно съгласие" по всяко време.

За увеличенията - не се надявайте на нищо. Уговорките по време на интервюто са едно голямо менте. По-точно ето как става най-често:
-Колко пари искаш?
-Ами към 700-800.
-Добре.
После ти поднасят договора за 400 нето и до първа заплата се молиш на всички светии.
Накрая ти дават още 200 лева на ръка.
-Ама защо 600? Нали бяхме говорили за повече.
-Като свърши изпитателния срок, тогава...
Продължаваш да бачкаш и да се молиш на светиите.
Свършва 6м. срок. Нищо. Към 8 мия месец ти дават още 100 лева отгоре, които вече са се обезценили и така постигате първоначалната договорка.Честито!

Напълно съм съгласна. Така бях в предната ми месторабота. На интервюто говорим за едни пари и осигуровки в/у реалната заплата, а после ми праснаха договора за 400 лв. и на ръка остатъка.

# 616
  • В тъмната гора.
Как и за колко време ви обучиха за касиер в магазин?
Има диви и по-диви работодатели..отиваш на интервю, нямаш опит никакъв, а те просто те прасват на касата и се оправяй. Такова чудо не бях виждала.

Ами за около седмица или две, колежката и шефа ми показваха.

Днес ми се случи това. Казах, че не съм работила на каса, но всичко останало го умея, защото съм работила в сектора, а собственика ме изтъпанчи да обслужвам клиентите му на каса. Бях меко казано стресирана.

# 617
Някой знае ли нещо за Луи Драйфус Комодитис?

# 618
Здравейте пак!

Интервюто мина и им казах, че съм в процес на напускане. Сметнах, че така е най-неопределено. В действителност съм освободена по член за съкращаване дейността на фирмата, по който се дължи обезщетение. Също така, има вероятност да познават предишните ми работодатели, защото сферата е по-специфична. 

# 619
Имам интервю утре сутинта за представителна позиция, а нямам ни една риза Sad. Дали ще е много зле ако облека фанелка от тези дето са с яка и малко копчета?

# 620
Не, достатъчно спретнато е. Имаш ли някаква жилетка или шал, които можеш да сложиш отгоре?
(Което пък ми напомня, че и аз имам интервю утре и трябва да си изгладя риза.)

# 621
  • София
Уах. Имам предложение за продавачка, с 11 часа работен ден, 5 дни седмично, като събота и неделя не се почива. Е няма да стане.

# 622
Ох много е жега за допълнителни неща...

# 623
  • София

Дай снимка на блузката или намери подобна в нета, ако може.

# 624
Някой знае ли нещо за Луи Драйфус Комодитис?

За какви позиции? За Shared Service Center-a ли?

# 625

Знам, аз обикновено ги нося в чантата и ги слагам, преди да вляза в офиса за интервю.

# 626
Celika, успех  Peace

И моят съвет е да си носиш жилетка/сако и да го облечеш преди да влезеш.

# 627
Трудно ми е с линкове от таблета.
Благодаря ви!

# 628
Успех и от мен !
 дано да ти се наредят нещата Simple Smile

# 629
Здравейте,

И аз съм в групата на търсещите работа Simple Smile

До скоро пусках CV-ta,но от никъде не се  обаждаха дори за интервю
И всичко това до този понеделник
Обадиха ми се от две места

Едното предложение за работа е по младежките програми от бюрото по труда ,а другото е от един магазин за продавач-консултант
И сега престои най-трудната част,да преценя кое от двете места си заслужава повече Simple Smile Simple Smile :-
Някой от вас работил ли е по някоя от тези програми от бюрото по труда?

Общи условия

Активация на акаунт