Защо някои родители се месят в живота на своите женени деца?

• 23 979
  • 261
  •   1
Отговори
# 75
  • София

За тези 10% го изхвърлям без предизвестие.

+101
Ама толкова бях шашардисана заради Великденската история, че го пропуснах това Simple Smile

# 76
  • Бургас
Но мислите ли че като ме определяте като мекотело се чувствам добре?!
И като не се чувстваш добре какво правиш? Мъжа ти всеки ден се държи с теб като с мекотело и даже по-лошо - държи се и с детето ти като с мекотело. И ти какво правиш? Търпейки този тип ти всъщност доказваш, че си такава, каквато се опитват да те изкарат - мекотело. Толкова ли ти е ценен тоя мамин путьо с 400 лв заплата, който ежедневно те унижава, че ти е толкова трудно да го пратиш по дяволите.
И как по-точно предпочиташ детето си, като го принуждаваш да расте в такава пагубна за развитието му среда. Как точно се грижиш за него, когато го правиш свидетел на тоя низ от унижения. Как по-точно се грижиш за него, оставайки го да си ляга изгонен и гладен като куче на един християнски празник, който предполага семейна сплотеност. На какво учиш реално детето си - да търпи унижения или може би то да унижава. Плюй си на петите, женоооо.
И аз да не съм голословна:  Hug Hug Hug Hug Hug

# 77
  • Cyberspace
Защо ли? Амии, защото родителите са убедени, че знаят какво е най-добро за детето още от раждането му. Може да е възрастен човек, но за тях винаги ще си е дете. И те винаги ще знаят по-добре от него кое е най-доброто за него... Според тях, де... Нищо, че това "дете" е вече на 40, примерно. Според мен такива хора не можете да ги сложите на мястото им. Те няма да спрат или да се променят. Можете просто да ги отсвирите или да спрете да се връзвате на приказките им. И неее, не всички са такива. Моите и на ММ не са такива. Никога, ама никога не се бъркат и не се налагат. Може най-много да изразят тихо мнението си и дотам.  Peace

Редактирам се, след като изчетох темата и истинският проблем. Оставам безмълвна! Достатъчно добре са се изказали останалите...

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 23:59 от Cyberspace

# 78
Да,явно сте прави проблема не е в свекърите ми ,а в това че съм позволила всичко това и безброй други неща.Благодаря Ви за шамарите който ме връщат в действителността,мисля че е време да махна розовите очила и да видя истината колкото и болезнена да е тя!

# 79
Desislava,
и от мене  Hug и  Peace.
Успех момиче. Обичай се, уважавай се и имай претенции. Чако после и другите ще го правят.

Допълвам се отново (нова идея): Ако твоят Убавец ти доставя удоволствие - ами ползвай го предназначение. Върни го на "мама и тати", а го ползвай по малко в удобно за тебе време - като с'кс играчка. Толкоз.

ПП: ако работиш вкъщи - много хора ще го подценяват. Когато се реших на тази крачка, не само Свекървата, но и мои близки казваха "ти сега като си безработна...", "сигурно ти е скучно вкъщи ..." и т.н. Ами, хич не се вързах. Знам, че те не могат да ме разберат - свикнали са с работно време, шеВ и т.н. Все ми е тая какво мислят - аз нали знам какво и защо правя и най-вече какъв е резултат.

# 80
Desislava,
и от мене  Hug и  Peace.
Успех момиче. Обичай се, уважавай се и имай претенции. Чако после и другите ще го правят.

Допълвам се отново (нова идея): Ако твоят Убавец ти доставя удоволствие - ами ползвай го предназначение. Върни го на "мама и тати", а го ползвай по малко в удобно за тебе време - като с'кс играчка. Толкоз.

ПП: ако работиш вкъщи - много хора ще го подценяват. Когато се реших на тази крачка, не само Свекървата, но и мои близки казваха "ти сега като си безработна...", "сигурно ти е скучно вкъщи ..." и т.н. Ами, хич не се вързах. Знам, че те не могат да ме разберат - свикнали са с работно време, шеВ и т.н. Все ми е тая какво мислят - аз нали знам какво и защо правя и най-вече какъв е резултат.

Супер съвет ,благодаря!Относно работата аз работя от много малка,бях на 14г. когато нямах друг избор и започнах работа.Никога не ме е мързяло да ходя на работа и да имам работно време,шев и т.н.В момента работя от вкъщи защото това съм намерила като работа за момента ме устройва и като заплащане и като ангажираност.,не мисля да го променям заради приказките на някого.

# 81
  • Бургас
По отношение на работата от вкъщи някои са много тесногръди. Има хора, които работят на пълен работен ден и им плащат жълти стотинки и други, които за час работа от вкъщи изкарват по няколко стотин /а някои изкарват и хиляди/. Според мен хората омаловажават работата от вкъщи дали от тесногръдие, дали от простотия или от яд/завист с цел да уязвят човека.
Десислава, гледай да си увеличиш работата, да печелиш добре и да си гледаш детето, а на онзи охлюв му стегни сакчето и го прати на майка му да си го отглежда.

# 82
Ох, Джули, че тя до сега дори не смяташе, че има проблем  с човека, камо ли да го е схващала като охлюв. Мама и тати са виновни и темата е за това. Според мен нищо няма да направи, освен да се понацупи нахъсана от коментарите и до там.  Най-много да даде на охлюва да прочете написаното тук и той или да се обиди , или  да увеличи леееко процентите си на подкрепа  Stop

# 83
  • Бургас
Ох, Джули, че тя до сега дори не смяташе, че има проблем  с човека, камо ли да го е схващала като охлюв. Мама и тати са виновни и темата е за това. Според мен нищо няма да направи, освен да се понацупи нахъсана от коментарите и до там.  Най-много да даде на охлюва да прочете написаното тук и той или да се обиди , или  да увеличи леееко процентите си на подкрепа  Stop
И аз така мисля. Е, друго си е да увеличи процента на 12-13% например. Уау....

# 84
Супер много грешите,но не смятам да се оправдавам пред накого за каквото и да е.

# 85
Аз мислех да не пиша повече по темата, но след Великденската случка и изискванията за аборт ...

Проблемът, че детето ти си е легнало гладно не е толкова голям, колкото примерът, който си му дала. Децата трябва да бъдат научени, че такова отношение към тях е неприемливо и не трябва да се толерира. Иначе рискуват утре да попаднат на същите идиоти и да смятат, че е нормално някой да ги подритва. Не те обвинявам /аз не знам как бих реагирала на такава простотия/, просто те подсещам, че го има и този момент.  Hug

# 86
  • Перник
Виж сега, ти ни представи нещата така и това, че коментарите на повечето са негативни не означава, че са неправилни. Според мен също трябва да напуснеш този човек. Никой не те кара да се обясняваш, но не е лошо да дадеш и някоя и друга добра постъпка на мъжа ти. Ако не друго, за по реална преценка

# 87
Деси, до тук не видях ролята на твоите родители къде е.
Те какво отношение имат към това което се случва в твоето семейство?
Не вярвам да са безучастни към случващото се, при все това, че свекърва ти тръби навсякъде за твоите недостатъци и нахъсва сина си срещу теб.
Аз, като майка не бих преживяла, някой да се държи така с детето ми, още повече с внучето.

# 88
Деси,  не мисля, че някой те напада или изисква да се обясняваш, просто  случката, която разказа за детето ти и  кухото отношение на партньора ти в тази ситуация е  показателно. Твоето невземане на мерки - също! Не знам колко хора от списващите тук биха преглътнали такова нещо, а и сигурно не е само това. Мъжът до теб може да е мил, чувствителен и по някакъв начин твой любим, който сигурно  искаш да си търпиш.  Обаче лошото отношение към децата дразни...все пак форума е за  жени, които са майки или имат намерение да бъдат такива, за това ескалираха  коментарите. Пуснала си тема, надявам се, за да свериш гледни точки, не да оплюем дружно гадните ти свекъри. Щото ако това ти е било целта - да - гадни са -алелуя! По-добре ли ти е от това съмислие?
П.П. И аз работя от вкъщи, никой до сега  не ми е подценил труда, дори ми съчувстват, защото работя повече като време /все пак не мога да си тръгна в определен час  Laughing /

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 23:03 от ЗАНДАЛИ

# 89
  • Бургас
Ох, Джули, че тя до сега дори не смяташе, че има проблем  с човека, камо ли да го е схващала като охлюв. Мама и тати са виновни и темата е за това. Според мен нищо няма да направи, освен да се понацупи нахъсана от коментарите и до там.  Най-много да даде на охлюва да прочете написаното тук и той или да се обиди , или  да увеличи леееко процентите си на подкрепа  Stop
Супер много грешите,но не смятам да се оправдавам пред накого за каквото и да е.
В кое грешим? Стоиш ли при него. Стоиш. Смяташ ли да го зарязваш? Май не. Само се надъхваш, но утре като ти каже някоя друга добра дума, ще мирясаш.........до следващия път, когато ще бъдеш натирена като сираче. И да, не ни дължиш обяснение. Дължиш го само на детето си.

П.П. Може ли да ми отговориш честно какво толкова видя в мъжа ти, че да се обвържеш с него?

Общи условия

Активация на акаунт