Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 26

• 118 730
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
И ние не сме намерили решение на кризите. Вечер баща й става луд да я разнася на ръце из целия апартамент, да правят разни кълбета и какво ли не, не се трае въобще.

# 541
  • София
Някой правил ли е лабораторни изследвания на децата?

Да, кръвен в Токуда и уринен тест в САЩ.

# 542
Би ли дала подробности за кръвния тест в Токуда и уринния тест в САЩ? Как се правят, някой трябва ли да ги назначи, как се изпращат пробите?

# 543
  • София
Би ли дала подробности за кръвния тест в Токуда и уринния тест в САЩ? Как се правят, някой трябва ли да ги назначи, как се изпращат пробите?

По принцип той ходи в Тацитус и там беше консултацията с д-р Анджи Усман. Тя посочи какво да се изследва тук. В конкретния случай, за късмет, че някой се беше отказал от поръчан контейнер и по нея бяха пратени пробите. Резултатите излязоха онлайн през нейния портал. В края на ноември ще има скайп връзка - консултация и на базата на конкретните му резултати ще се определят добавките.

# 544

По принцип той ходи в Тацитус и там беше консултацията с д-р Анджи Усман. Тя посочи какво да се изследва тук. В конкретния случай, за късмет, че някой се беше отказал от поръчан контейнер и по нея бяха пратени пробите. Резултатите излязоха онлайн през нейния портал. В края на ноември ще има скайп връзка - консултация и на базата на конкретните му резултати ще се определят добавките.

Римар какви бяха резултатите?  Ако е проблемно коментирането не ми отговаряй, знам че е деликатна темата.

# 545
  • София
_re_geq само от урината са поне 6-7 страници. От кръвта тук излезе, че има много завишени антитела на рубеола и морбили.  Не помня всички, но това ми направи впечатление.

# 546
Аз изследвах магнезий и желязо, мляко и глутен с кръвен тест на Рамус.Всичко е в норма и отрицателен за алергии. 
Момичета, може ли тези, чиито деца са на индивидуална програма на обучение да се включат в темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=91330.new#new ?
Благодаря предварително! bouquet

# 547
Ние правихме кръвни изследвания за Ca, Mg, vit D, Серумно Fe, имуноглобулини, хемоглобин, нетолерантност към глутен, амоняк и лактат в генетичното, метаболитни в урина (МПЗ), ЕЕГ и ЯМР.
Повечето са в норма. Завишен ни е амоняка в кръвта, гранични серумното желязо, калция и МПЗ... и нищо.
За амоняка нищо не ни изписаха, по повторно пускане си беше в норма, МПЗ гранични отново, за желязото казаха, щом хемоглобина е в норма да не се притеснявам. Глутена излезе ОК, но детето се обрина и стана хиперактивно, затова пак го спряхме. За тежките метали нямало смисъл да пускам, нищо нямало да ми кажат. И аз вече не знам дали има смисъл нещо да се пуска и какво да се търси, може би наистина, ако се прави само при ДАН лекар, за да следва протокол.

# 548
Наскоро имаше въпроси свързани с безсънието и хиперактивността. Пускам част от пост във фейс групата и се надявам да е полезен. Не мисля че е нередно.
LDN(low-dose naltrexone)- това е лекарство ,което се използва в спешната помощ  да противодейства при свръхдози на морфиноподобни лекарства.В тези случаи се прилагат дози от 100-200 мг.При аутистичните деца ние използваме  дози от 3-5мг всяка вечер преди лягане ,за да предотвратим събужданията и бодърстването с часове през нощта.То причинява сънливост в рамките на 6-10 часа, така че не го давайте много рано, за да не изгуби ефекта си посреднощ.Ако е под формата на крем го нанесете преди да сложите детето в леглото  и ефекта ще е до сутринта. Успокоителният ефект може да продължи и до обеда на следващия ден, така че е добро средство и при хиперактивност. Дългата му употреба за повече от няколко месеца стимулира и имунната система.‘

# 549
  • В заешката дупка
Абе самоназначаването на лекарства не е най-умното нещо. И моето дете отскоро пие мелатонин за съня, който на много места по света може да се купи без рецепта, само че без консултация и препоръка от лекар аз не давам нищо по-различно от парацетамол. Моето дете си има рецепта и дозировка от лекар.

# 550
# 551
Наскоро имаше въпроси свързани с безсънието и хиперактивността. Пускам част от пост във фейс групата и се надявам да е полезен. Не мисля че е нередно.
LDN(low-dose naltrexone)- това е лекарство ,което се използва в спешната помощ  да противодейства при свръхдози на морфиноподобни лекарства.В тези случаи се прилагат дози от 100-200 мг.При аутистичните деца ние използваме  дози от 3-5мг всяка вечер преди лягане ,за да предотвратим събужданията и бодърстването с часове през нощта.То причинява сънливост в рамките на 6-10 часа, така че не го давайте много рано, за да не изгуби ефекта си посреднощ.Ако е под формата на крем го нанесете преди да сложите детето в леглото  и ефекта ще е до сутринта. Успокоителният ефект може да продължи и до обеда на следващия ден, така че е добро средство и при хиперактивност. Дългата му употреба за повече от няколко месеца стимулира и имунната система.‘

Цяла тема е имало за това лекарство в бг маммата. Има дори и начин на приготвяне на лекарството в домашни условия:
ПРИГОТВЯНЕ НА ПРЕПАРАТА LDN И ЛЕЧЕНИЕ С НЕГО

# 552
Днес превеждах една епикриза/това работя основно/ на център детско здраве/ и бяха описали вътре диагноза- атипичен аутизъм, но по-интересното беше за мен, че като причина беше описана след преживян стрес. /това предизвика интерес в мен, защото съм го срещала и в други материали/, а лично моето дете прояви аутистични черти именно след стрес и след едно тежко боледуване. Но към момента е под наблюдение и върви повече от в норма, което ме навежда на мисълта, че първоначалните подозрения на невролога съвсем не бяха насочени в правилната посока. Добре, че попаднах на психолог и арт терапист, та може би това обърна камъка, иначе до ден днешен детето можеше да си е още в черупката и невербално, а аз да усложнявам положението с излишно притеснение и напрежение

И другото което силно ме притесни /в епикризата/ е противоречието, че детето уж не може да изгради пълноценни емоционални връзки с другите, ама освен с майката.........ся тя не е ли друг от него.........и много ми се струва, че бая е омлецана диагнозата тука/ при все, че уча и психология, верно само 2ри курс съм/ ама и на мен ми се струва много подозрително написаното и се чудя сега......дали и как слагат диагнозите и колко ли са обърканите родители, които е трябвало да насочат усилията в друга насока и диагноза  Thinking Thinking

# 553
когато моят син го слагаха в графата атипичен казваха че той смята че аз съм нещо като част тялото му - примерно ръка. Т.е. може да има с мен емоционална връзка дотолкова доколкото ме смята за част от себе си.

все пак атипичния макар и да се смята са по ниско в нивото на интелект и самооблужване от другите не е идиот/имбецил/дебил за да не разбира че ръката може да го заболи.

# 554
а този център, познат ли ви е и дали може да се вярва там или да се опитам да намекна на клиента......макар, че щом търси превод, най вероятно ще праща документите за становище в чужбина  Thinking Thinking

В епикризата всъщност пишеше атипичен аутизъм, но останалото беше , че е приентирано в пространството и обкръжението, проговорило и проходило навреме и след 2 годишна възраст, след стрес- регрес. Към момента има само връзка според написано пълноценна с майката, има експресивна реч, не изпълнява команди , но е способно да повтори  някои показани неща...........това по спомен го пиша, че ми остана в офиса докуемнта на компа  Thinking Thinking  като цяло ми изглеждаше обаче много противоречива информацията и се чудя изобщо имат ли капацитет да поставят тази диагноза, че и с код я бяха изписали  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт