За пушенето вкъщи и вредата за пасивните пушачи

• 8 640
  • 117
  •   1
Отговори
# 90
Не пуша .  У нас който иска да пуши излиза на балкона, не ме грее зима ли е , жега ли е.
Но това много рядко се случва, приятелите ми не пушат,  но се е случвало някой да домъкне пушач и тогава  му/ и показвам балкона.

# 91
  У нас не пушим и никога не се е пушило вътре. Гостите излизат навън. Баща ми като дойде му казах да излезне навън, той ми каза, че в кухнята може  Crazy Оставих го за два дни, но тя кухнята ни е отделно от трапезарията и е непрекъснато отворено там, та го преживях. За друг никои не давам.
  Иначе в бащиния ми дом се е пушело винаги в трепезарията и кухнята, в хола и спалните не, но то си осмърдява цялата къща. Като идем с малката баща ми се мъчи да излиза навън, докато сме будни му се получава, като заспи малката спира да излиза обикновенно.

# 92
  • Бургас
От 1 година ги отказах от раз ММ пуши,не ме дразни,на приятели не забранявам да пушат вкъщи.Вкъщи се пуши само в хола или на терасата,немога само едно да разбера защо спрът ли се цигарите и се почва ама къди ми,офф пушек,пушека към мен идва и т.н.,ами преди защо не е пречело

# 93
  • София
''ами къди ми''  newsm78  Thinking

# 94
От 1 година ги отказах от раз ММ пуши,не ме дразни,на приятели не забранявам да пушат вкъщи.Вкъщи се пуши само в хола или на терасата,немога само едно да разбера защо спрът ли се цигарите и се почва ама къди ми,офф пушек,пушека към мен идва и т.н.,ами преди защо не е пречело

Ами аз си писах - и когато бях пушач ми пречеше да се пуши вътре и никога ме съм позволявала - нито на друг, нито на себе си. Зимата в студа, лятото в жегата - само на балкона.

# 95
Аз не пуша, даже съм анти. Моя мъж отказа цигарите преди 4г и съм много щастлива от този факт. Разбира се, той ги спря защото искаше. Вкъщи не давам да се пуши, дори да имам гости пушачи. Правили са ми коментари защо да не пушат вътре в нас а в същото време те в тях си не пушат, което ми направи лошо впечатление за тези хората. Моите родители винаги са пушели и даже пушат в дома си и не отварят прозорци. Не веднъж като съм ходила при тях, не мога да ги видя в стаята от цигарения дим. Стените и мебелите са се пропили от цигарения дим и и направо миризмата е ужасна. Майка ми като изпере дрехите миришат добре но вкара ли ги вътре, след час миришат ужасно, все едно не са прани. Изпира пердетата и все едно нищо, няма грам свеж полъх на пране. Whistling

# 96
  • Оптимист по принуда
Пушех доста сериозно, но като се 'загаджихме' с мм, ги спрях, той е непушач. Вкъщи баща ми пушеше навсякъде, но като дете не съм обръщала особено внимание. Напоследък забелязвам, че хората все повече се съобразяват, особено около детето.
Любимото ми клипче по темата

# 97
  • София
Пушим и двамата, целогодишно на балкона.
Малко встрани от темата, но пък полезно.  Wink Прочетох, че доста от вас са отказали цигарите. Моля, споделете опит.

# 98
Малко встрани от темата, но пък полезно.  Wink Прочетох, че доста от вас са отказали цигарите. Моля, споделете опит.

Ние ги отказахме с хапчета (вече не им помня името). Но все пак трябва да имаш и вътрешната нагласа, че ще го направиш. Тогава цигарите, които пушехме бяха по 1,60лв. Парите, които давахме всекидневно за тях ги събирахме и лятото отидохме на почивка. Един вид ни излезе безплатна  Simple Smile Не че иначе нямаше да отидем, но бяхме решили просто да събираме парите, като един вид стимул.

# 99

Това мисля, че значи: "ами кàди ми", демек опушва те някой Simple Smile

Аз цигарите ги спрях веднага щом видях положителният тест за бременност единствено със силата на съвестта.Добре, че теста беше възможно най-ранен. Просто нямаше как повече да си позволя да запаля. Да,но по същата логика вднага щом спрях да кърмя три години по-късно пак започнах да пуша. Просто през цялото време, когато не пушех имах периодични кризи, когато ми се припушваше и явно главата ми така и не се беше оттървала напълно от зависимостта.

# 100
Ние също сме непушачи, родителите ми също не пушат, т.е. в дом, в който съм живяла, не се е пушило.
Изключително неприятно ми е дори на терасата в дома ми да искат да пушат гости, защото държат отворено, за да си говорят с нас и димът пак влиза в хола  Confused Добре че нямам много познати пушачи, които да идват.  Laughing

# 101
Я си признайте, да не четете темата сутрин в тоалетната?  Thinking

# 102
Я си признайте, да не четете темата сутрин в тоалетната?  Thinking
Aз не. Аз по това време съм дошла в офиса и пия кафе  Mr. Green

# 103

Начинът е само един - с инат  Laughing
Заповядай тук Hug

# 104
Когато имам личен позитивен опит винаги споделям- може да помогне на някой.
Отказах цигарите през 1996 г. и до сега не съм запалвала, та опитът ми е доста ... солиден. Sunglasses

Пушила съм още в основното и средното училище, а след това и като студентка. На около 20-21 пробвах да се откажа с намаляване на бройката, с по- слаби- това не работи. Тук винаги съм казвала, че не съм съгласна с М. Твен, колкото и да уважавам този писател. Навикът се изхвърля веднъж за винаги точно през прозореца, да се утрепе, та да се не връща, а не се изпраща полека по стъпалата, т.к. я той, я домакинът нещо взели, та размислили. Simple Smile

Та преди държавните си изпити взех твърдо решение да скъсам с отровата и да припаля по една цигара само след всеки от трите, както и направих. Не съм си позволявала никога след това да запаля, т.к. много добре знам, че това е връщане към порока и умножаване по нула на всички усилия и години до сега.

Успех желая на искащите да се справят. Без лично желание не се получава.
Иначе оправданието е като задника, нали знаете, всеки си го има.  Laughing

...............

У нас /в дома ни/ никой никога не е пушил и докато аз и мъжа ми живеем там- никой няма да пуши и занапред.

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 13:46 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт