За пушенето вкъщи и вредата за пасивните пушачи

• 8 614
  • 117
  •   1
Отговори
# 105
  • Оптимист по принуда
Навикът се изхвърля веднъж за винаги точно през прозореца, да се утрепе, та да се не връща, а не се изпраща полека по стъпалата, т.к. я той, я домакинът нещо взели, та размислили. Simple Smile
И според мен е така. Една сутрин просто се събудих и не запалих с кафето. Щом това успях, значи и след като се наям ще удържа - и удържах. И така, ден след ден, постепенно спряха да ми липсват. Имало е само отделни моменти, може би през първата година след отказването, в които ми се е щяло да припаля, но не съм. Мисля, че е по-лесно нещата да станат от раз.

# 106
Навикът се изхвърля веднъж за винаги точно през прозореца, да се утрепе, та да се не връща, а не се изпраща полека по стъпалата, т.к. я той, я домакинът нещо взели, та размислили. Simple Smile
И според мен е така. Една сутрин просто се събудих и не запалих с кафето. Щом това успях, значи и след като се наям ще удържа - и удържах. И така, ден след ден, постепенно спряха да ми липсват. Имало е само отделни моменти, може би през първата година след отказването, в които ми се е щяло да припаля, но не съм. Мисля, че е по-лесно нещата да станат от раз.

И аз от раз ги спрях. Много бях мотивирана, но си признавам, че дъвчах дъвки "Никорет".
Сега съм толкова доволна, че се отървах от тази смрад.

# 107
Моето спиране беше от страх. Бях почнала с пушаческата кашлица сутрин и яко се уплаших да не би да ме почва хроничния бронхит. Хипохондрията можела и да е полезна.

# 108
Не съм пушила никога, но мм пушеше, спря ги от раз. Реши, че няма да пуши и не запали повече. Зет ми и той така - веднъж завинаги. Около мен доста от пушачите вече са бивши такива и до един споделят, че решават и край, никой от тях не е ползвал заместители, намаляване на дозата и т.н. Причините им са различни - едни заради болести, други осъзнаха, че робуват на вреден навик, а една баба от квартала заради цената, иначе много обичала да пуши, казва Simple Smile

# 109
Отдавна не пуша, но дори когато пушех, никога не е било вътре.
Само на терасата.
Не понасям дим в затворено пространство.

Цигари се отказват с воля и мотивация.
Аз го направих като забременях, в деня на положителния тест.
После си дадох сметка колко години съм си пиляла парите да се тровя, да се вмирисвам и да си вредя на сърцето и кожата. ooooh!
Само минуси! Naughty

# 110
В дома ми вече не се пуши. След освежителен ремонт, дълги години по 2 кутии на ден вече пуша само на терасата или двора, по 8-10 цигари на ден. Не можах да ги откажа напълно. Не ме дразни цигарения дим, даже предпочитам някой около мен да пуши за да не запаля аз. Но предпочитам да се дими на открито иначе смърди на лисичарник.
Забелязах че сина намрази цигарите докато пушех повече. Дано не забравя негативния ми пример и никога не пропуши

# 111
  • София
Отдавна не пуша, но дори когато пушех, никога не е било вътре.
Само на терасата.
Не понасям дим в затворено пространство.

Цигари се отказват с воля и мотивация.
Аз го направих като забременях, в деня на положителния тест.
После си дадох сметка колко години съм си пиляла парите да се тровя, да се вмирисвам и да си вредя на сърцето и кожата. ooooh!
Само минуси! Naughty

И аз спрях от раз когато видях двете черти  Simple Smile После кърмих почти 3 години, та нямаше как да паля. След това вече беше нелепо да започна пак, бяха минали години..и така до днес.

Хубавото е, че покрай мен виждам все повече бивши пушачи. Като чета темата, мнението ми се затвърждава.

# 112
Преди да родя се пушеше вкъщи и то по много. И гости са идвали и те са пушили.

# 113

Докато беше бременна, не се ли съобразяваха с теб?

# 114

Докато беше бременна, не се ли съобразяваха с теб?

Тогава почти никой не идваше. Беше им неудобно да гостуват. Само две-три приятелки ама те бяха непушачки.

# 115
  • София
Който иска да пуши у дома - марш на балкона. Без изключения!  Sunglasses #2gunfire

# 116
  • Младост/София
Никога не съм пушила, така и не се научих-много сложно ми се видя на времето Laughing Пък и миризмата винаги ме е отблъсквала. Сега бих казала че буквално живея в пепелник, цялата смрад от цигари и манджи на съседите от долу е в къщи. Няма отмирисване. Денонощно.

# 117
спряхме ги и двамата със съпругата ми когато тя разбра,че е бременна първия път.Вече почти 7 год. не пушим.В началото ми беше кофти вечер на заведение с питието.Но като цяло не се оказа голям проблем.Обаче ние пушехме  около половин кутия на ден.Не знам ако пафках две кутии дали щях да успея. Виж с правилното хранене ми е далеч по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт