За пушенето вкъщи и вредата за пасивните пушачи

• 8 632
  • 117
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Аз пуша на терасата,майка ми е асматичка,пазя нея,както и детето,това,че аз пуша не означава,че искам да ги притеснявам.Преди години като студентка имах съквартирантка,която пушеше в стаята и имахме големи разправии,като лягам искам да ми мирише на чистичко,а не на ....

# 76
Вътре вкъщи не се пуши.

Повечето хора около мен са пушачи. Малко сме тези, които не пушим. Отначало ме дразнеше дима и почервенявах, но с течение на времето свикнах и не ми прави впечатление.

Косата не ми се вмирисва, защото през повечето време е вързана.

# 77
  • София
Времената се менят. Имаше време, когато си беше съвсем нормално да се пуши вкъщи, в самолета, в автобусите, във влаковете и къде ли не. Спомням си преди 15 години се обиждах на приятелка, че ме кара да ходя да пуша на балкона у тях. Струваше ми се адски невъзпитано! Сега ми се струва абсурдно дори да си помисля, че мога да запаля в затворено помещение.

Много точно! Всичко е въпрос на нагласа.

Тежък пушач съм - до преди 4-5 год. по кутия на ден, сега намалих до 1/2.
Баща ми пуши от ученик, дядовците ми умираха с цигара в ръка, аз пуша от 15 годишна, брат ми също - на фона на толкова пушачи, само в разцвета на 80-те години вкъщи (у майка ми) се е пушеше вътре само при гости. Как пък толкова много заклети пушачи в родата и никой не си е и помислял да си пали вътре.   Laughing. Майка ми е с доста тежка астма и усеща миризма на цигари от километри (костваше ми нечовешки усилия обезмирисяването като пропушвах Mr. Green) - в къщи никога не е миришело. (Само не знам как живее с баща ми толкова години, но явно люботва освен сляпа е и без обоняние Rolling Eyes.)

Не допускам цигари и в моя дом - няма значение дали навън е -20 или + 40, щом ти е толкова зор, ще търпиш и излизаш на балкона, без изключение за моя милост - замръзвали са ми ръцете понякога докато държа цигарата. Не понасям дом миришещ на цигари, когато излизам на балкона затварям плътно след себе си. Когато съм на гости, дори и там където се пуши, ставам и излизам - не ми е комфортно да кадя около себе си в заятворено помещение.

А иначе съм от тези, които нямат проблем да ходят по улиците с цигара, особено пък ако бързам или съм напрегната. Но на спирка на ГТ пак не пуша, мърдам 5 м встрани. Laughing

# 78
 Пушенето вкъщи е супер мега отвратително нещо. Просто не мога да разбера, как преди години - поне 20 - сме пушили вкъщи, сигурно сме миришели отвратително.

Мъжът ми е пушач все още, и наскоро се научи да пуши под абсорбатора. Нямаше как да го санкционирам на момента, имахме по-сериозни грижи. Е няма такава отврат, всичко се пропива от тая гадна смрад, филтъра на абсорбатора вони на квартална кръчма. Сега се бием за всяка цигара да го изкарам навън и ако продължава така ще го напускам.

# 79
Пушенето вкъщи е супер мега отвратително нещо. Просто не мога да разбера, как преди години - поне 20 - сме пушили вкъщи, сигурно сме миришели отвратително.

В родния ми дом никога не се пушеше (освен през комунизма при гости Twisted Evil). После като заживях отделно и димяхме в квартирата (боксониера Mr. Green) всеки път като се връщах вкъщи и си отварях сака се стрясках откъде идва тази воня  hahaha

# 80
  • тук и там
И аз съм от тези -израстнали сред цигарен дим.И майка ми и баща ми пушеха и то вкъщи-беше през онези времена-80-те,когато си беше в реда на нещата да се пуши вкъщи.Да не говорим какво се случваше като дойдеха гости-разбира се и те пушачи,и те с децата си съответно.По мои наблюдения си беше масово явление да се пуши в присъствието на децата,в kъщи.Пропуших много рано съответно и до преди няколко години бях от тежките пушачи-по кутия на ден,в продължение на 20 години.Ние специално със мъжът ми пушихме тогава на терасата,никога вкъщи.Случавало се е да пушим под абсорбатора-но инцидентно,иначе -дъжд,сняг,вятър-ние на терасата.От три години не пушим и двамата.Майка ми продължава да пуши-вече е със астма,и пак пуши.Продължава и да си пуши в нейната къща,само като пращам детето при нея-пуши навън,и проветрява няколко часа преди да отидем.Като идват гости пушачи-пушат на терасата.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 16:42 от Kaisia

# 81
Аз започнах да пуша от много малка и навъртях едно 15 години стаж като пушач. Вкъщи от както се помня се е пушело. Вече съм бивш пушач, но докато пафках все вкъщи си пуша. В момента баба ми и майка ми продължават да пушат и го правят вкъщи. По специално в кухнята. Само пред детето не пушат.

# 82
Майка ми и баща ми винаги са пушели в кухнята, изключения когато са имали гости.
Много ми беше странно като отидох за първи път у мм, тогава живееше с техните и те пушеха навсякъде, майка му даже си палваше и в спалнята и тръскаше по саксиите. Още си го има този навик, особено като дойде у нас, излезе на терасата, на масата има пепелник, а тя тръска в саксията, че и цигарата забоде вътре.  Sick Неприятно е.
Иначе у нас се пуши само на терасата, като имаме гости също, те си знаят.

# 83
zveti81, как така у вас ще си гаси цигарите в саксиите?!?! Това видя ли го, ще полудея.  Crazy
Не пуша, приятелят ми също. Бащата на МП пуши (в един апартамент сме), но винаги на терасата - зиме, лете... свикнал си е така много преди да дойда аз и съм много щастлива от този факт. Случвало ми се е на гости да се пуши в стаята. Е, много гадно мирише.
Гостите ни също са свикнали да пушат на терасата. Не мога да си представя в хола, където седя по цял ден и ям, да ми мирише на фасове. Още по-малко в спалнята. Sick

# 84
emerald_eyes , може може, правила съм забележка, но без резултат.

Аз също не понасям да се храня и да ми се дими. Неприятно ми е. Още малко като има и деца.

# 85
  • Варна
Има ли още някой, който да пуши вкъщи?  newsm78

Ммммда, има.
И двамата сме пушачи и си пушим във всекидневната. Нямаме деца. Ако имаме, ще спрем да пушим в къщи, Въобще не си въобразявам, че като проветряваме редовно, значи не мирише. Но не не ми пука как им мирише на другите моят дом.
Ако ходим някъде, където не се пуши, въобще не ми пречи да излизам навън.
Ако у дома дойдат на гости непушачи или хора с деца, също се излиза навън.

Това за пушенето и на колко години изглеждаш е пълна глупост и въобще не е вярно.

Да зарежеш мъжа си, защото не иска да спре да пуши, също не го разбирам. Освен ако не е пропушил  след началото на връзката ви...

# 86
  • Once there was a Hushpuppy...
И в нас за щастие не се пуши Simple Smile
Аз ги отказах отдавна, вече..... 7 години и няколко месеца Thinking
Мъжът ми пуши само на вън. Той също правеше опити да ги спре, но не му се получи.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 19:04 от Hushpuppy

# 87
Да зарежеш мъжа си, защото не иска да спре да пуши, също не го разбирам.

И аз не го разбирам, но и не смятам, че точно това е била причината, може да е едно от нещата, които се изтъкват като минус на човек, когото вече не обичаш. Има една особеност - цигарата на любимия изобщо не мирише и не дразни, както цигарите на всички други, любовта прави чудеса Simple Smile

# 88
  • София
От години не съм попадала на хора, които да пушат в домовете си, макар и да са страстни пушачи.

# 89
  • Варна
Да зарежеш мъжа си, защото не иска да спре да пуши, също не го разбирам.

И аз не го разбирам, но и не смятам, че точно това е била причината, може да е едно от нещата, които се изтъкват като минус на човек, когото вече не обичаш. Има една особеност - цигарата на любимия изобщо не мирише и не дразни, както цигарите на всички други, любовта прави чудеса Simple Smile

Нали?  Laughing Абсолютно си е така...
Всъщност това го написах по повод поста малко по-назад на една потребителка, дето щяла да го зареже, ако не успее да го дресира...

Общи условия

Активация на акаунт