За пушенето вкъщи и вредата за пасивните пушачи

• 8 625
  • 117
  •   1
Отговори
# 60
  • Русе
Аз пуша в апартамента, половинът не е пушач. В спалнята не се пуши, така беше и у дома, при положение, че всички вкъщи пушеха (родителите ми и баба ми и дядо ми). Прозорец затварям само зимата. След като аз пуша вкъщи, гостите ми, които са пушачи също пушат вътре, но когато съм на гости на непушачи не ми пречи да излизам навън или пък да не пуша изобщо. Уважавам избора им и не ми пречи. Същото важи и малки деца и бременни. Дори когато съм някъде навън, ако има деца наоколо гледам да не пуша.

# 61
Цитат
Сутрин първо пали цигара, после става от леглото. Преди лягане също изпушва по 1.

звучи ми доста гадно  Confused

какъв ли дъх има този човек  Rolling Eyes

# 62
  • София
Пушим, проветряваме, не смърди вкъщи. От 5-6 години сме на свити цигари с хубав тютюн, миришат много по-малко и по-добре от готовите, които са пълни с гадни примеси. Хубаво или не, това е положението. И у нас беше така.

# 63
  • София
Мъжът ми също си свива цигари, от години е свикнал. Не постоянно, редува ги с готови когато е по-зает, но винаги се връща към тютюна. Има си любими марки и т.н.
Потвърждавам, че не мирише така както с готовите цигари..не вярвах в началото, но е факт.

И все пак ми се иска да ги откаже, в името на здравето.

# 64
Никога не съм пушила, съпругът ми също. У дома няма вариант някой да запали. Обаче не мога да спра съседите под нас да пушат в тоалетната.

Ау, тоалетната. Сигурно е отвратително за вас. В офиса над нас имаше майстори, които явно пушеха и те там, та при нас на долният етаж  миришеше ужасно в тоалетната.

Докато пушех аз също пушех в тоалетната, сега само мъжът ми пуши там, но само сутрин. После отива на балкона, защото откакто ги отказах много ме дразни да ми мирише на цигари. Толкова ме дразни, че даже усещам през отворен балкон, ако съседите пушат отгоре на терасата.

Моят мъж също си свива тютюн. Да, различна е миризмата, ама пак си е гадна. Е и аз така като теб, много ми се иска да ги спре. Точно заради здравето. Аз поне се чувствам много, много по - добре сега като непушач, отколкото преди.

# 65
  • на плажа
Преди да се роди детето пушехме вкъщи, но никога в спалнята. Сега пушим на терасата или под абсорбатора, когато е студено. Не ходим с детето по заведения, където се пуши.

# 66
В тоалетната миризмите са по-концентрирани  Simple Smile. Няма възможност за допълнително проветряване, освен през отдушника.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 09:30 от cordelia

# 67
Никога не съм живяла в дом, в който се пуши, ние с мм сме непушачи, повечето ни приятели също, така че рядко се налага да надушвам цигарената смрад и е едно от най-гадните неща, които могат да бъдат помирисани. Отвращава ме вонята в домове, в които живеят пушачи, това, че на тях не им смърди, не означава, че е така, просто те не го усещат. Точно както собствениците на котки казват, че у тях не мирише, а още от врата те блъска вонята на котешка пикоч. Двете миризми са съвсем сравними по гадост.

# 68
  • Пловдив
Никога не съм живяла в дом, в който се пуши, ние с мм сме непушачи, повечето ни приятели също, така че рядко се налага да надушвам цигарената смрад и е едно от най-гадните неща, които могат да бъдат помирисани. Отвращава ме вонята в домове, в които живеят пушачи, това, че на тях не им смърди, не означава, че е така, просто те не го усещат. Точно както собствениците на котки казват, че у тях не мирише, а още от врата те блъска вонята на котешка пикоч. Двете миризми са съвсем сравними по гадост.

Напълно съвпада с моето мнение. Пушачите си мислят, че като проветрят е достатъчно. Но не виждам как могат да проветрят наслоената миризма в стените и мебелите. Жилищата просто си миришат на цигари, независимо, че в момента не се "произвежда" цигарен дим и е проветрено. Дори и когато се пуши под абсорбатора или на балкона част от дима си се разпространява в стаите и миризмата се "настанява" в жилището.

# 69
Аз не пуша и моята приятелка и тя,в апартамента и в колите не се пуши!Когато дойдат родителите ни,или не пушат или пушат на терасата! Simple Smile

# 70
...или на балкона част от дима си се разпространява в стаите и миризмата се "настанява" в жилището.

Само за това не мога да се съглася. Влиза не повече дим, отколкото ако пуши съсед Simple Smile а ако е затворена вратата нищо не влиза (зависи и от дограмата).

# 71

Напълно съвпада с моето мнение. Пушачите си мислят, че като проветрят е достатъчно. Но не виждам как могат да проветрят наслоената миризма в стените и мебелите. Жилищата просто си миришат на цигари, независимо, че в момента не се "произвежда" цигарен дим и е проветрено. Дори и когато се пуши под абсорбатора или на балкона част от дима си се разпространява в стаите и миризмата се "настанява" в жилището.

Подкрепям!

Родена съм в семейство на пушачи през 80-те, когато беше "нормално в хола да има пепелник" и от дете ме опушват. Даже съм спала в хола докато сме имали гости и са пушели. Това изобщо не подлежеше на обсъждане по онова време. Като тийн пропуших и си пушех докато не забременях с второто дете в края на 2009-та. С първото не пушех много. Само като ходех до тоалетната.
Като забременях (втория път) ги отказах от раз и това продължи докато спрях да кърмя, когато детето беше на 2 години. Три години май м исе събраха без да паля. Мъжа ми ги отказа 6 месеца след мен по време на бременността ми, но пушеше на балкона. Сега и двамата пак пушим. Той устиска да е непушач само една година след като аз птропуших отново. Аз обаче не съм страстна пушачка.Пуша по една,две,три...максимум 5 цигари на ден, но има дни, в които и пропускам. Той обаче си пропуши като стой та гледай и даже започнах да с епритеснявам от финансова гледна точка. Ние също сме в чужбина при скъпите цигари (една кутия струва около 15 лв), а не сме богати и това ни пречи на бюджета.
В нас вътре да с епуши е тема-табу! Абсурд! Няма гости, няма майки, няма бащи. Всичко на вън, но тук това на никой не му е чудно и необичайно. Аз лично не познавам някой при който се пуши вътре. Всички пушачи (които познавам и съм познавала) пушат на терасите си.Това за чужбината само важи. При майка ми в София обаче е проблем. Тя си пуши вътре и .....там си дишаме цигарен дим. На мен не ми пречи, даже и аз си пуша с нея, но неискам детето да го диша и все го изолираме по другите стаи. Косата и дрехите му обаче пак си миришат на цигари дори и било то в изолатора:) Ние обаче си ходим за по две седмици и част от престоя ни е и на село, където си пушим и стоим предимно навън.

# 72
Времената се менят. Имаше време, когато си беше съвсем нормално да се пуши вкъщи, в самолета, в автобусите, във влаковете и къде ли не. Спомням си преди 15 години се обиждах на приятелка, че ме кара да ходя да пуша на балкона у тях. Струваше ми се адски невъзпитано! Сега ми се струва абсурдно дори да си помисля, че мога да запаля в затворено помещение.

# 73
  • Пловдив
...или на балкона част от дима си се разпространява в стаите и миризмата се "настанява" в жилището.

Само за това не мога да се съглася. Влиза не повече дим, отколкото ако пуши съсед Simple Smile а ако е затворена вратата нищо не влиза (зависи и от дограмата).

Ами обикновено вратата остава открехната и влиза по малко дим. Поне там, където имам наблюдения е така. Иначе ако се затваря винаги, може би е така, склонна съм да се съглася.  Peace

# 74
Ясно. Нашата щраква и се затваря, затова не е имало проблем, но на отворена си влиза, аз и сега ставам да затварям като пуши съседът. Но - няма какво да му кажа като знам аз пък колко години съм димила по същия начин  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт