За пушенето вкъщи и вредата за пасивните пушачи

• 8 637
  • 117
  •   1
Отговори
# 45
Предполагам, че няма да успея изцяло да заместя цигарите с наргиле, но ще пробвам. Пробвала съм с електронна цигара - няма такава гняс Close , нищо не постигнах, даже май още повече почнах да пуша Close ...

# 46
Отказахме ги със съпруга ми дружно преди година и половина, сега сме на електронни цигари.
Когато идват вкъщи гости пушачи ( в компанията ни всъщност вече са малко) пушат вътре, особено ако е зимно време - не ги натискам да излизат на терасата. Спомням си добре на мен като страстен пушач какъв проблем ми бяха гостита в домове на непушачи, с постоянното излизане навън. Така че - макар че вече не понасям цигарен дим у дома - имам ли гости пушачи гледам да им осигуря комфортен престой, все пак не идват всеки ден, пък и не пушат кой знае колко.
Майка ми, която често ми идва на гости, директно обаче я опътвам към терасата - всеки ден не бих търпяла  да ми се дими вкъщи.

# 47
  • На топло
Пушете, но никога на гладно цигара + кафе!
Никъде по света не съм виждала такъв вреден навик, само в България. всички жени, които познавам и го правят, изглеждат + 20 год.

# 48
  • out of space
Никъде по света не съм виждала такъв вреден навик, само в България. всички жени, които познавам и го правят, изглеждат + 20 год.

Това ме разсмя и то сериозно  Laughing

# 49

Аз пък нямам такива наблюдения.
На гладно, на жадно, все тая. Само по външния вид не мога да определя и дали един човек е пушач или не...

Отказахме ги със съпруга ми дружно преди година и половина, сега сме на електронни цигари...

От трън, та на глог  Mr. Green
Не сте ги отказали, просто сте ги сменили с други.

# 50
  • На топло
Кафето на гладно е много вредно за стомаха, като добавим и цигарите, които са много вредни за здравето....много пушачки така си потискат апетита и карат на фотосинтеза. Кафе+цигари+ липса на витамини, в дългосрочен план е нещо много опасно. След 40 години много лесно се познава, кой е на такъв режим.

# 51
Погледнах се в  огледало - да, на 60г. изглеждам. Хората си мислят, че съм на тридесетина, но лъжат, аз си изглеждам на 60, почти колкото майка ми.

# 52
  • На топло
Ензим, дай снимка да видим   Mr. Green
А защо не закусваш сутрин?

# 53
Що не закусвам - не ми се яде сутрин, кафенце обичам

# 54

Отказахме ги със съпруга ми дружно преди година и половина, сега сме на електронни цигари...

От трън, та на глог  Mr. Green
Не сте ги отказали, просто сте ги сменили с други.
[/quote]

Е, не е баш така. Поне никому не вредим и не смърдим. Mr. Green
Освен това в течността, която използваме, няма нито никотин, нито катрани. Демек нищо общо с истинска цигара. Peace

# 55
  • София
Цял живот съм била пасивен пушач.
От първо дядо ми пушеше като бях малка. Възрастен човек, едвам се движи - нямаше как да го кара майка ми да излиза на балкона. А пък и да ги спре заради внучката - няма как.
Майка ми и баща ми не пушеха, но много често имаха гости - никой не е излизал по балкони и коридори.  В къщи винаги имаше  вносни цигари, когато в България пушеха само БТ и Стюардеса. Съучениците ми много обичаха да идват в къщи и да употребяват. Никога родителите не са ми направили забележка.
Скъпия пуши от 8годишен, по негови думи. Сутрин първо пали цигара, после става от леглото. Преди лягане също изпушва по 1. Проветрявам често, почти винаги сме на отворен прозорец. Роднините му пушат от бебе до баба. Имало е случаи, майка кърми новородено и пуши с другата ръка. На никого не прави впечатление, проветряват и си пушат. Той опитва да ги спре - не става. Пробва електронна цигара - боли го глава от нея. За сега ги е намалил, забавя запалването.
Дъщеря ми пропуши в 7 кл. и няма отказване. Сега живее в чужбина, там цигарите са скъпи. Но може да се лиши от друго, не от цигари. Куриозно е, че гаджетата и са все непушачи.
Никога не ми е пречел дима. Даже, ако дълго време съм сама започва да ми липсва цигарения дим.
И сутрин ия кафе на гладно, но без цигара. Изглеждам си на годините от ЕГНто.

# 56
С електронната ми пораснаха ушите от дърпане. Купих я преди 5-6 години от известна верига аптеки, струваше над 80лв. И, о, изненада - спрели вноса на пълнителчета Whistling . "Купете си течност" ми казаха... Купих - като дърпам, поглъщам течност Sick . Опитвах известно време, дали ще свикна - не можах. Накрая й скъсах изпарителя без да искам и отиде на боклука.
Не мога да спра да пуша. Гледам да не тровя детето, вътре не пушим.
Опитваме да ги намалим, ама мъкаа baby_neutral ..

# 57
Е, не е баш така. Поне никому не вредим и не смърдим. Mr. Green
Освен това в течността, която използваме, няма нито никотин, нито катрани. Демек нищо общо с истинска цигара. Peace

Остави ги другите. Въпросът е, че ти още си зависима.
При цигарите физическата зависимост е пренебрежимо малка (никотина), аз така и не я усетих като ги отказвах. Виж, психическата е доста по-силна и в нея е цялата работа. Но пък пребориш ли я веднъж си напълно свободен човек  Simple Smile
А за вредата от електронните ще знаем след време, рано е още  Simple Smile

# 58
  • Варна
За мен ел. цигара е глупав заместител. Пълен бул шит.
Пробвах и нямах търпение да запаля истинска.  ooooh!

# 59
С електронната ми пораснаха ушите от дърпане. Купих я преди 5-6 години от известна верига аптеки, струваше над 80лв. И, о, изненада - спрели вноса на пълнителчета Whistling . "Купете си течност" ми казаха... Купих - като дърпам, поглъщам течност Sick . Опитвах известно време, дали ще свикна - не можах. Накрая й скъсах изпарителя без да искам и отиде на боклука.
Не мога да спра да пуша. Гледам да не тровя детето, вътре не пушим.
Опитваме да ги намалим, ама мъкаа baby_neutral ..

Встрани е от въпроса, но съдейки по описанието, мисля, че не сте попаднали на подходяща електронна цигара, което е често срещан проблем. Искрено препоръчвам тази поредица от теми http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=798654.0
Разбира се, за вредите още нищо не е ясно, но поне се елиминира пасивното пушене.

Общи условия

Активация на акаунт