яд ме е ,че опропастявате тема след тема

Щом смяташ, че темата е "опропастена", сподели как точно си представяш идеалното развитие в една такава тема. Примерно в тази.
Кой да пише/не пише в нея? Какво да се пише/не се пише в нея? Какви съвети да се дават? Кой да ги дава?
Аз говоря от абсолютно личен опит. Имах не особено успешна връзка. Влюбих се - разтърсващо, с цялото си същество. Разделих се с приятеля си, след девет години съвместен живот, и чак тогава дадох шанс на новата си любов. Докато бях във връзка, не съм си позволила нищичко с новото ми увлечение - дори елементарно докосване, въпреки че сме оставали насаме и въздухът около нас можеше да се реже с нож... За мен е неестествено и нечистоплътно да целуна един мъж, а след час - друг.
Мъжът, заради когото обърнах живота си на 180 градуса, е до мен вече 14 година, и е баща на детето ми. И много пъти след това сме говорили, че с това си отношение съм го спечелила напълно, и че ако съм му станала любовница преди да се освободя от предишната си връзка, може би нещата между нас е нямало да се развият точно по начина, по който се развиха.
Е, имам ли ми право да се изказвам за морала, свободната воля и личния избор, или не

Аз не казвам кой да пище, а кой пище в нея с цел да се заключи темата.