Отговори
# 375
Благодаря Софи   успокоих се  Hug

# 376
Днес на феталната ми казаха, че шийката на матката ми е 3,5 см- нормална, но иска пазене. Все си мислех, че това е в  нормата. Имало само малък отвор като отваряне и може би заради него се притесни. 21+2 ден седмица

Според двама лекари, при които ходих тази дължина си е супер. Единият ми каза, че под 2,5 см. се смята за скъсена...отваряне и аз имах, ама не знам още имам ли го никой нищо казва...единственото, което ме предупредиха е да не вдигам тежко, но заради контракциите, а не заради шийката.
На теб какви съвети ти дадоха за пазене? И как ти я мериха с вагинален ехограф ли?

Да с вагинален. Лекаря каза, че коремните не мерят правилно дължината и заблуждават само. Съвети почивки повече, но пък и аз доста се движа...Всичко е наред

Аз напоследък не се движа толкова, че много се изморявам и ме заболява кръста. По - скоро ми е интересно как стои въпроса с пътуването, дали е опасно, ще питам АГ, че много ми се ходи на море. Ама ако е опасно не ми се рискува с тия контракции...

# 377
  • София
Симонка, ръцете ми са като нахапани от бълхи целите, тук-таме петънцата са по-големички, АГ-то ми каза, че нищо не мога да направя по въпроса.
Веси, и аз така съм свикнала да седя, смъкнах стола надолу, че коремът ми да е под бюрото и сега надничам отгоре като джудже  Mr. Green Броя си дните до август...
Софи, мисля и аз да сменям препарата или дозата, затова и провеждам това проучване и като сравнявам моите 150мг на ден с 600-900-3000 и вече съм почти сигурна, че дозите не са ми достатъчни.

# 378
  • Пловдив
Аз напоследък не се движа толкова, че много се изморявам и ме заболява кръста. По - скоро ми е интересно как стои въпроса с пътуването, дали е опасно, ще питам АГ, че много ми се ходи на море. Ама ако е опасно не ми се рискува с тия контракции...
[/quote]

На 10,07 заминавам на море. Предния месец питак доки за пътуване- каза, че няма проблеми, стига пътя да не е дълъг. То аз така или инче пътува на ден по 2 часа на отиване и връщане от работа и съм свиканата по час на посока. Ако няма сериозни причини,не виждам смисъл да не отидеш

# 379
Привер дами Simple Smile

Симонка - на мен ми се появиха ситни червени точки по вътрешнаат страна на бедрата ми още преди повече от 2 месеца - приличат на лунички, само че по бедрата. Аз не съм се притеснила от тях, тъй като знам че по време на бременност може да се появи някаква пигментация и това е много индивидуално. Не ме болят, не ме сърбят, просто са си като лунички. Аз съм с много светла кожа, имам лунички по носа, и сметнах за нормално, че ми се появиха тези лунички и по бедрата.

За Магнезия - аз пия магнезиев диаспорал, от скоро 2 пъти по 2 на ден, но понякога си пия пак 2 пъто по едно. И при мен деиства разхлабващо, но аз предпочитам по-добре така, отколкото да се напъвам във WC. АГ-то ми каза ако искам да го сменя с Магнерот - в аптеката ми казаха, че прахчето Диаспорал няма нищо общо с таблетките които се продавали с магнезий. Имало разлика в химичния състав, не мога д аго обясня точно, диаспорала действа до минути, докато таблетките действат след часове. Не знам доколко е вярно или не, и аз засег апродължавам с диапсорала. Между другото този диаспорал си е и доста скъп.

# 380
Привет от мен
Денис.,не се бой за яслите. На нас ни е по-трудно.малките бързо свикват. Успех ви желая и да е здрав. Това е обикновено проблем като тръгнат.
Мисля., че диаспоралът е доста по-силен от магнерота. Предния път пих доста магнезий.,но единственото.,което ми помагаше за контракциите беше почивката. Моите контракции са чести.,но без болка. Менструални болки май е добре да се проверят от лекар
За пътуването., според мен е ок.,стига дане друсамного и да е с цел почивка  Wink

# 381
И аз имам напукани капиляри по краката. Това , което ме дразни повече са тъмните петна по челото, които ми излезнаха. Четох, че на тжва му казват маска при бремените и на някои им покрива цялото лице. Имаше снимки-ужас! След раждането уж изчезвала.
В информацията от болницата пише, че под 3,1 см го смятат за скъсяване на шийката.

# 382
За пътуването точно друсането ме притеснява да не ми засили контракциите и да не стане някакъв проблем. За километрите около 250-300 ще са в едната посока. Ще питам доктора за всеки случай.

# 383
Да, прахчетата Диаспорал са доста по-скъпи. Едно прахче е около 1 лв, като цената варира в различните аптеки. На мен ми го изписаха на ЖК в Щерев. Наистина е по-добре, отколкото да се напъваме и да сме със запек. Аз 1 час след приема задължително тичам към тоалетната, като ме свива за секунди корема.
Дано да е така за прахчетата, на мен в аптеката нищо не са ми казвали досега.

# 384
Ако освен контракции имате и крампи, схващания на прасците значи има сериозен недостиг на магнезий в организма. За магнезия знам, че му трябва натрупване за да се усети, че вече липсите са запълнени, така че не знам дали може с едно прахче или хапче да се усети, че действа приема му  newsm78

# 385
И на мен така ми казаха. Първоначално бях на 3*2 магнерот, което прави 3000. След 4 седмици намалихме на 3*1,но аз понякога си го взимам 4*1. Крампи и болки съм нямала, само стягане, което според док не било притеснително...но парен каша духа.

# 386
Ако освен контракции имате и крампи, схващания на прасците значи има сериозен недостиг на магнезий в организма. За магнезия знам, че му трябва натрупване за да се усети, че вече липсите са запълнени, така че не знам дали може с едно прахче или хапче да се усети, че действа приема му  newsm78

Да и аз така знам, че трябва да се натрупа, то не е обезболяващо.
А освен магнезий пиете ли някакви спазмолитици - но-шпа, папаверин? Или само с магнезий сте ок?

# 387
За петната по кожата на лицето моят АГ ми каза да се мажа всеки ден със слънцезащитен крем с 50фактор. Уж предпазвал от пигментация. Аз засега не съм видяла да имам никакви петна, но все пак купих крем и всеки ден го ползвам.

# 388
Здравейте,
аз пия Pregnacare plus , но след като края на май не ме подмина вирус ми предписаха Биозин мама.
Спя само на ляво, ама вечер малко ми се схваща крака.Лягам по гръб да ми мине и пак се обръщам на ляво :> Simple Smile
поздрави

# 389
Здравейте,мамита! Аз пия Магнерот 3 по 1, но при мен няма диария, а точно обратния ефект..всъщност явно не е от него. Сутрин на гладно пия малко топла водичка с мед и това ме спасява Mr. Green От както пия Магнетор контракции нямам, първите след като ме боля лекерката ми включи и но шпа, но само временно. Сега еднократно,ако ме заболи си пийвам но шпа и минава. Контракции те са определено по-вредни,а и но шпа-то просто отпуска гладката мускулатура,така че няма страшно. Да ви се похваля днес ходих и на преглед и на училище за родители и целият ден ми е бебешки Heart Eyes дребното вече е 327 гр 20г с , но пол още не може да види! Училището за родители е в Майчин дом и беше много интересно и полезно. Връщам се,да ви чета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт