Север-Юг и проектите на актьорите след него; С Русия в сърцето - 38

• 38 368
  • 729
  •   1
Отговори
# 600

Фенче Heart Eyes, по скоро съм съгласна с теб. за да го поддържа това тяло-трябва да има основа Peace
и на мен като стайлинг не ми харесва особено Confused
н като визия ме кефи определено Peace

половината серия изпуснах заради тела smile3511

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 21:31 от Airra

# 601
  • София
Хубаво е, че този път не скри Сеит от кого е писмото ... А Яхя как ревнува вече  ooooh! ooooh! ooooh! всичко му е ясно, тя Гюзиде се издава непрекъснато, де  Laughing

Е то остава, и да не се досети. newsm78 Тя, още щом видя Джелил припадна.И той, след това на няколко пъти и проследи погледа и се светна. То и на нея и личи. Но Яхия сложи ред в кухнята, типично по турски "Ясно ли е"- и онези двете клатят глава. Mr. Green smile3555

Айре Joy Joy Joy

Скрит текст:
кВи са тези балдъри! Whistling Whistling Whistling Joy Joy Joy
Направо се задавих от смях! smile3532 smile3532 smile3532

# 602
Айрич  Laughing нее, така не става, вижда се само , че са ти дълги краката. В цял ръст, моля  Laughing Шегувам се, супер си!  txtloves
Много важен разговор между Сеит  Али, но го кръцнаха отново  #Cussing outи после, дето мисли цяла нощ не го дадоха  #2gunfire
Ето , още от сега Шура започна да прави грешката винаги да защитава Петро  ooooh!
Ох, много е красив Сеит, когато и прави предложението  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 21:37 от queen_fenka

# 603
Камелке, кво означава балдъри? #Crazy
я покажи твоите smile3534

Айде лека ви!

# 604
  • София
Айре Hug сори милинка! Praynig
Аз помислих, че това в спойлера е нещо за Башак, нали нейната фигура обсъждахме!
 rotfImbo rotfImbo rotfImbo Joy Joy Joy
Изобщо не очаквах това! Joy Joy Joy
И сега два пъти, чета постовете! Браво! Много смело беше!    love001
За да видиш, че съм с добро сърце мога да ти изпратя оригиналния епизод с бг. суб!

# 605
Много важен разговор между Сеит  Али, но го кръцнаха отново  #Cussing outи после, дето мисли цяла нощ не го дадоха  #2gunfire

Пак само това като беше.   Peace

Айра, като ти гледам снимката и ми иде да пея,  "беше тя хубава жена, беше тя цялата в крака...."  Mr. Green

И може да ме овикате, ама на мен сцената, в която Сеид казва, че тя трябва да му вярва безрезервно и си тръгна без грам обяснения ми се стори все едно са ми я изкарали от приказките на Шехерезада. После, се връща след цяла нощ скиторене и тя щастлива му приема предложението без да знае какво, аджеба, точно става и защо след три години мълчание едва след като го е видяла в къщата на баронесата идва предложението му за брак.  Peace

# 606
Камелке Hug щи простя Wink
Киарче Hug, тенкю Wink
уффф нищо не видях тая серия ooooh!
ще я коментирам утре....
но определено Али поддтикна Сеит към предложението за брак Peace
и пак толкова са играли с ножицата тия тъпанари #2gunfire
в момента дават финала на Карадай Peace
гледам дали наистина ще умре Махир Cry......

# 607
В тази част на сериала все още проследяваме натрупвания, очертават се тенденции, които към финала на първи сезон ще видим  като резултати.
Сеит и Шура дойдоха на другия бряг, за да спасят любовта си. Но Истанбул ги разделя: въпреки че са заедно и се обичат, двамата трайно се движат в различни посоки; разделят се и се отдалечават, без те дори да осъзнават това.

Шура: търси руските си роднини, ще помага и на Аля за брат и.
Руските приятели, спомените и  роднините я теглят към руското. Непрекъснато виждаме Шура с  албума от снимки в ръце.
Учи се да прави манти, да работи – тя не само по турски не може, но не е научена да работи въобще. Но турското, на което се учи, е повърхностно - в кухнята, и по-важно е, че навлиза в него сама, БЕЗ Сеит.
Обединените интереси на баронесата и Петро и ситуациите, създадени от двамата, също теглят към миналото и руското: баронесата – безуспешно се домогва до Сеит, но Петро – напълно реално отдалечава Шура от Сеит, тегли я към себе си и към руското. Шура доста добре е разбрала лошата му роля за вкарването на баронесата в живота им. Но май дотам. Петро си остава най-добрият приятел.
А Шура си остава рускиня и върви към възстановяване на изгубеното от руското.
Сеит: навлиза все повече в турската проблематика на съпротивата: освобождаването на Галип, снабдяването с оръжие; става в истанбулското ежедневие все повече само турчин, отдалечавайки се от надграденото върху турското  руско от Русия, което вече няма реалност.
Конспирацията го кара да премълчава истината и да измисля обяснения.
Сеит обича Шура, чуваме го да го казва, виждаме го какво прави. Но все по-често се дразни от нейни думи, реакции, иска тя да му вярва (но коя жена би издържала случващото се), да не работи, подсъзнателно я обвинява, че заради нея се е скарал с баща си, вече му е навик вместо обяснение да иска да остане сам.
Предложението за брак
То е естествено продължение на тяхната любов.
Но едновременно с това изразява все още неосъзнатото противоречие между любовта и променената реалност.
Предложението  Сеит прави на Шура, прегърнала албума със семейните снимки: руското в нея „крещи“.
Сеит  нарича Шура „моето бъдеще, моето..."(силни думи за това, какво е Шура за него).
Но формулира това бъдеще чрез нещо, което е минало:
„Ти си Алуща, която оставих зад гърба си.“
Интересно и важно е, че Алуща Сеит мисли чрез Шура. Руското „покрива“ турското в съзнанието му; още по-силно това ще прозвучи в негово писмо от затвора по-късно. Шура е не просто Шура; тя е душата и лицето на този изгубен свят: Алуща и Русия. Руското е дало лице на неговата любов към родния край. Точно с това руско, което е било доминиращо в неговото съзнание на отвъдния бряг и от което е останала само Шура, но то няма вече реалност в Истанбул, Сеит мъчително се сбогува.  То ще остане само в сърцето.
Подсетен от Али, Сеит взима решение на брега на морето: сякаш взрян в миналото и очакващ отговор от баща си от отсрещния бряг. Неслучайно на същото място ще видим в края на сезона един вече друг Сеит.

За Сеит Шура е все още Шура от Петербург (спомни си запознаването им, когато я видя на стълбата; пропуснато от бтв)

Тук е мястото да кажа нещо за интродукцията на сериала.
Съдържа кадри от Русия: Петербург, войната, Алуща.
Завършва с приказните герои от вълшебната приказка от съня на Сеит, които след малко виждаме вътре в една от познатите от детството ни  стъклени топки, в които около фигурките се реят снежинки. Постепенно изображението потъмнява и се отдалечава. Смисълът на последните кадри може да се разтълкува като: капсулиране на това, което е вътре, отделянето му с невидима (стъклена) преграда и накрая то изчезва от реалния свят, вероятно, за да съществува в невидимия на сърцето и спомените.

Към такова тълкуване насочва и начинът, по който интрото е използвано в оригиналните епизоди.
То е включено само в първите шест епизода, т.е. докато героите са в Русия и в Алуща.
С това са ни показали краят на този свят и началото на неговия друг живот в Истанбул - „в сърцето“.
Еп. 7 – без интро; започва със съня на Сеит и бебето Осман.
До 18 еп. вкл. без интро; епизодите започват само с надписа „Курт Сеит и Шура в Истанбул“.
Второто ннтро, включващо лица от Истанбул, е  начало на еп. 19, 20, 21.
По този начин създателите на сериала сами са ни дали насоки за това как да мислим.
Много сполучливо интро.
(При обработката на сериала от бтв, освен че са преформатирани самите епизоди, но интрото присъства и в последния епизод от тази вечер, т.е. вече и в Истанбул. Вероятно ще го излъчват до последния. Всеки може да прецени каква е разликата.)

# 608
Ваня  Heart Eyes благодаря!  newsm51 newsm10 обичам да те чета!
Познахте ли я ?

страхотни сладури са всички ...
Лека и синеока, дружки!  smile3524
нова

# 609
Ваня Hug  newsm10

нова от самия Киво Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Фенче Heart Eyes,
майката на Сеит Peace, една позната вика, че това била Сема/Хандан Grinning
лека и на теб  Hug

# 610

ох, колко е готин тука ...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Айрче  Heart Eyes благодаря! Сема е , ама друг път  hahaha
Вече наистина лека!  Laughing

# 611
Привет Hug wavey

хубав ден     bouquet

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 10:36 от Airra

# 612
Добър ден,  Hug

Ваня,  smile3501

Фенче,  newsm51

# 613
Привет, дружки!  Hug Hug Hug
Айрче  Heart Eyes Hug Киара  Heart Eyes Hug wavey
Ммм ... какви хубави фотки ... тази нова ли е , дето е с Башак и Берк Айрич ?
по едно следобедно кайве да ви предложа в хубава компания

# 614
Киара Hug
Фен4е Heart Eyes, от ИГ на Берк е снимката Peace
ехеее  компанията е нъмбър уан Crazy

сега гледам снощната серия....
когато Сеит й подари цветята на Шура, и й каза, че в живота му няма други жени.....
Шура му отговори, че не й дължи обяснение и че му вярва, и сигурно има серозна причина за поведението му.....
Лицето на Сеит изведнъж се промени в усмивка , любовта му пролича , а когато разбра, че Шура му е напраила и мантъ-вече грейна . Не ви ли се струва, че му проличава турския манталитет-жената да не пита много и да си гледа женските задължения Peace
Много ми хареса, това, което Ваня написа снощи, че независимо, че са заедно, май не гледат в една посока, Шура я тегли руското, търси сестра си, гледа албума, иска да помогне на рускинята Аля. А Сеит намира своето поприще в това, което прави най-добре-битките. Преди се биеше за руския цар, сега помага на турската съпротива Peace
И накрая-когато Али подсказа на Сеит, че трябва най-после  да се ожени за Шура-физиономията му беше такава, замислена, несигурна, дори отегчена Confused

но на сутрина, когато й предложи брак беше искрен и чист Heart Eyes

Cлучайно ли е , че й даде пръстена на баща си?

Джолева къде из4езна? липсват ми коментарите й Peace
до скоро Hug

Общи условия

Активация на акаунт