Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 34 888
  • 613
  •   1
Отговори
# 90
Колкото до това, че й е обяснил да си намери и тя какво да прави, на мен ми говори, че тя е обсебваща жена, която не дава глътка въздух на партньора си...

Нямам представа откъде си вадиш изводите. Тя написа, че намира за напълно нормално мъжът й да обикаля кръчмите нощем. И той си ги е обикалял. Като и той от своя страна явно се е чувствал длъжен да й каже, че тя има същото право.
Ама се е оказало само на думи явно.

Не разбрах - омъжена жена не може да се прибере сутрин, но женен мъж - може, ако жена му не го намира за нормално, значи е обсебваща. Брех.

# 91
На фитнес може да ходи преди работа или в обедната почивка. Може и да си вземе вкъщи тежести и един уред + да го съчетае с нещо семейно - дълги разходки, плуване, колоездене, катерене на планини и т.н.
Човек ако има желание няма проблем при планирането на тези неща.

И на кафе с приятелки може да се ходи сутрин или в обедната почивка, но аз предпочитам вечер след работа.

# 92
Нали за фитнес ставаше дума?
За кафето - лошо няма. Стига да го имат това право и двамата и да могат да разчитат един на друг, в смисъл единият да е на кафе, другия да събере децата от градина примерно, утре пък обратното.
А не само той да ходи по подразбиране или да се разберете ти да идеш на кафе след работа, а той да ти сервира - не става, пак аз ще пия бира, ти си се оправяй с децата.

# 93
  • София
Колкото до това, че й е обяснил да си намери и тя какво да прави, на мен ми говори, че тя е обсебваща жена, която не дава глътка въздух на партньора си...

Нямам представа откъде си вадиш изводите. Тя написа, че намира за напълно нормално мъжът й да обикаля кръчмите нощем. И той си ги е обикалял. Като и той от своя страна явно се е чувствал длъжен да й каже, че тя има същото право.
Ама се е оказало само на думи явно.

Не разбрах - омъжена жена не може да се прибере сутрин, но женен мъж - може, ако жена му не го намира за нормално, значи е обсебваща. Брех.

Ами аз написах откъде си вадя изводите. Ако искаш, върни се и прочети пак. Щото си извадила само едно изречение от контекста на това, което съм написала. Peace

# 94
Абе явно не могат да се разберат с излизанията, което е пък най-елементарното нещо в едно семейство.

Лично аз никога не съм ограничавала мъжа ми, излиза си чат-пат, и аз излизам, но за първи път чувам за бизнес вечеря, която след отиване на бар ли беше, клуб ли, прераства в сутрешно кафе newsm78
 Това си е чист опит за натриване на носа Laughing

# 95
Сигурно много хойка, щом свършва работа в 16, а в 18 тя вече е притеснена. И се прибира О, ужас - в 20.30 пиян.

# 96
Ами аз написах откъде си вадя изводите..

Ти си ги вадиш от написаното след като вече нещата са избухнали, но ги прехвърляш като проблем от преди това.
Аз виждам, че той си е живеел съвсем свободно, излизал си е колкото иска и никой не го е спирал. Но човек трябва и сам малко да се контролира, не можеш да обещаеш, че ще присъстваш на изява на детето си и да се обадиш в последния момент, че няма да идеш, защото ще пиеш с колеги. Разбирам да е на работа, дори да е извънработно време, но да е изскочил допълнителен ангажимент, но заради пиене с колеги е подигравка с детето.
За всяко нещо си има време.

Всъщност, ако погледнеш първия пост проблемите са започнали, когато е стартирало приятелството му с разведения приятел, това е причината. Иска да живее като ерген, без да има отговорности към дом, жена, деца. И понеже жена му не е съгласна да се оправя с всичко сама, значи го е обсебила, лоша, лоша жена Laughing

Сигурно много хойка, щом свършва работа в 16, а в 18 тя вече е притеснена. И се прибира О, ужас - в 20.30 пиян.

На мен ми е интересно той как би реагирал, ако тя почне да го прави това и той запретва ръкави с децата, готвенето и т.н. след работа сам. А тя се прибира - о, ужас, в 20:30 пияна. Сигурна съм, че той ще подскача на един крак от щастие  Mr. Green

# 97

И по 4 часа семейството му няма контакт с него!  Shocked

# 98
  • София
Скрит текст:
Ами аз написах откъде си вадя изводите..

Ти си ги вадиш от написаното след като вече нещата са избухнали, но ги прехвърляш като проблем от преди това.
Аз виждам, че той си е живеел съвсем свободно, излизал си е колкото иска и никой не го е спирал. Но човек трябва и сам малко да се контролира, не можеш да обещаеш, че ще присъстваш на изява на детето си и да се обадиш в последния момент, че няма да идеш, защото ще пиеш с колеги. Разбирам да е на работа, дори да е извънработно време, но да е изскочил допълнителен ангажимент, но заради пиене с колеги е подигравка с детето.
За всяко нещо си има време.

Всъщност, ако погледнеш първия пост проблемите са започнали, когато е стартирало приятелството му с разведения приятел, това е причината. Иска да живее като ерген, без да има отговорности към дом, жена, деца. И понеже жена му не е съгласна да се оправя с всичко сама, значи го е обсебила, лоша, лоша жена Laughing

На мен ми е интересно той как би реагирал, ако тя почне да го прави това и той запретва ръкави с децата, готвенето и т.н. след работа сам. А тя се прибира - о, ужас, в 20:30 пияна. Сигурна съм, че той ще подскача на един крак от щастие  Mr. Green

Още в първия пост е ясно какъв е проблемът, чиито последствия са сближаването с разведен колега и промяна в поведението - както казах назад, човекът е осъзнал, че на жена му не й пука за него, че е контролираща и обсебваща. Ето, цитирам ти авторката от първия пост:

"И така до началото на тази година - съпруга ми напълня драстично след спиране на цигарите и след забележка от ръководството започна драконовска диета и тренировки. Килограмите са свалени, но диетата и неговата изнервеност сложиха началото на непрестанни скандали у дома. Той вечно е уморен и не иска да го закачам със себе си и децата."

За скандали са нужни двама.

# 99
Да се включа малко в спора и аз с малко пояснения:
Аз намирам за нормално следното - свършва работа и решава да излиза. Звънва един телефон и казва: Жена ми ще излизаме за по бира с колегите. Ок, чудесно, аз съм предупредена, не се надявам на помощ с децата, минимизирам някои домашни ангажименти и се заемам с най-належащото.

А какво става на практика, той решава да излиза, не звънва, ако случайно звънна, не вдига телефона. През това време аз може да съм се заела да сготвя, да чистя - неща, които ако знам, че няма да имам помощ няма да захвана въобще.

След това смятам за редно след повече от 1 бира да остави колата пред пред заведението. След пиене трябва да се прибира пеш, с автобус, такси, но не и с колата. А какво прави той качва още 3 човека и ги разкарва по-домовете пиян. Е не е редно. За мен поне.
Как да съм спокойна като знам, че в 100% от случаите на такива излизания той кара пил. И аз повтарям и моля и няма полза

# 100
На мен ми е интересно той как би реагирал, ако тя почне да го прави това и той запретва ръкави с децата, готвенето и т.н. след работа сам. А тя се прибира - о, ужас, в 20:30 пияна. Сигурна съм, че той ще подскача на един крак от щастие  Mr. Green

Е, тя се е прибрала на сутринта.

# 101
  • София
Да се включа малко в спора и аз с малко пояснения:
Аз намирам за нормално следното - свършва работа и решава да излиза. Звънва един телефон и казва: Жена ми ще излизаме за по бира с колегите. Ок, чудесно, аз съм предупредена, не се надявам на помощ с децата, минимизирам някои домашни ангажименти и се заемам с най-належащото.

А какво става на практика, той решава да излиза, не звънва, ако случайно звънна, не вдига телефона.

След това смятам за редно след повече от 1 бира да остави колата пред пред заведението. След пиене трябва да се прибира пеш, с автобус, такси, но не и с колата. А какво прави той качва още 3 човека и ги разкарва по-домовете пиян. Е не е редно. За мен поне.

Не се правИ сега (както казват младите хора). Wink Истината е, че искаш да знаеш всяка негова крачка и да му казваш какво и как да прави. Нещо, което е недопустимо между възрастни хора, защото все пак, всеки си носи глава на раменете.

# 102

Да, прибрах се сутринта и бях с колата и бях пила точно половин чаша бяло вино. И това ми е първо излизане след Коледния банкет.

# 103
  • София
Популе, от цитирания от теб пост, кое в поведението на мъжа намираш за нормално и редно?

Аз не знам една и съща тема ли четем с теб и колежките ти по мнение, честно  ooooh!

Как пък няма да намирам за редно да се грижа сама за дом и деца след работа и дори да не знам къде е и кога смята да се прибере любимия. На майка си може и да не дължи обаждане откакто е пълнолетен, на жена си категорично дължи.

# 104
Е, все пак след като цял ден човек е бил с колегите си, по-нормално е да има нужда да бъде с тях, не със семейството.
Ще се прибере, когато децата са си легнали, защо да го прави в часовете, когато са будни?  Mr. Green

Скрит текст:
Не знам как е в другите семейства, при нас единственото време, в което можем да си видим очите са точно към 4 часа от след работа до преди сън. Затова, ако мъжът ми започне И тогава да с колеги, ще е О, ужас, просто защото няма кога в други часове, това е единственото време, в което детето може да има контакт с него.
Не става дума за нещо инцидентно, разбира се, а за регулярно, както го иска мъжът на авторката.
Аз съм си и мързелива, определено няма да се навия той да пие, аз да гледам дете и да въртя черпака, за да яде после.

Цитат на: panika22
не се надявам на помощ с децата,

Помощ? Децата не са ли негови?

Още в първия пост е ясно какъв е проблемът, чиито последствия са сближаването с разведен колега и промяна в поведението - както казах назад, човекът е осъзнал, че на жена му не й пука за него, че е контролираща и обсебваща...

На мен ми се струва, че до това приятелство той си е излизал с колеги и т.н. в рамките на нормалното, за което всички тук говорите. Но след това е искал въобще да няма никакъв ангажимент към децата си и към семейството като цяло. Само да се прибира от време на време да облече чисти дрехи и пак навън.
Намирам за напълно нормално да му се напомни, че има отговорности, и да, те са обсебващи. Като искаш деца и дом си ги гледаш, нали, не се правиш, че ги няма. Ако не искаш, тогава вече е друго.

Веднъж. И веднага беше определено като неприемливо. Но пък за него й обясняват, че може да прави каквото си иска и въобще да не се интересува кой и как прибира/гледа децата му.

Общи условия

Активация на акаунт