Добре дошли, АПРИЛки 2016г

• 39 447
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте мили мамита! Бях днес при доки и бебко е добре,даже много големи сме цели 1 см и доки ни пусна да чиум сърчицето на нашето детенце! Приятно бременеене от мен! Прекрасен ден изпълнен с прекрасни емоции 💋

# 676
  • София
GrandMagnolia,много е неприятно подобно отношение от страна на доктора.А защо не потърсиш второ мнение?
Аз от здравната каса съм вдигнала ръце от много години,но в Неделя и с Токудя имахме случка,където отидох по спешност,понеже знам че имат спешен кабинет,а и ми е най-близо.Никакви мерки не взеха и един вид ми казаха, да си стоя вкъщи и да чакам да направя аборт,шансовете били малки и в тази ранна седмица никой нямало да се занимава с мен.Което представете си на мен как ми подейства,при първа възможност се вместих при моята докторка в Щерев,прегледа ме,успокои ме,назначи ми терапия и каза че всичко е наред.Все пак са инвитро болница и знаят през какво минават хората,за да имат деца,лекарката се бори за всяка бременност.Така и трябва!Може Щерев да нямат реанимацията и неонатологията на Токуда,но на тема грижи и отношение са светлинни години напред.Казвам го като дългогодишен пациент на Токуда и положителни мнения ... до неделя!
В този ред на мисли,имам час за Илиев за 01.09 ,някой ако го иска може да го предотстъпя.

За витамините,пия Фемибион,имат фолиева,но и отделно си пия фолиевата.

# 677
*Bubble* , аз съм от Велико Търново и преди 4години лежах в гинекология с 2 бременни момичета в начална седмица с кръвоизливи, единственото което докторите правеха бе да им поставят инжекции и да им казват да лежат, че нищо не зависело от тях! Разбирам, че за тези хора това е работа и всеки ден се сблъскват с какви ли не неща, но все пак са хора и не трябва да се държат така....

# 678
  • София
Здравейте. Аз се записах на женска консултация и вече са ми готови и кръв и урина.всичко е наред слава богу.имам огромен корем но четох и ми и казаха че при второ е така.организма вървял с 2 месеца на пред.много се вълнувам.искам да мине фетална та морфология за да съм по спокойна но лекарят ми ми каза че е много рано.
А ти в София ли си и ако да при кой лекар ходиш че нещо според всички е рано а моята ми каза между 11 и 13 седмица че се ходи на фетална

# 679
  • Пловдив
Аз да се похваля и оплача едновременно: вчера ходих на лекар за първи път, д-р Иван Димитров, София,много препоръчан.Хубавото е,че Чочко си е на място в матката, НО! Понеже бях с направление, още със сядането ми обесни,че това направление не му покривало нищо, даже консумативите, тоя кабинет сам си го бил направил- Взе ми 30лв като каза 5 пъти да имам предвид,че голяма отстъпка ми правел. Пита за закъснение, казвам 10 дни, 3 положителни теста, много рано било можело нищо да не се види. Е, видя, все пак съм сметнала, че съм в 5-6г.с.И накрая от нищото ми изцепи,че съм с двурога матка,но това не е притеснително. Ходила съм на 3 различни АГ до сега и никой не ми каза такова нещо.Трябвало по- внимателно да ме следи просто, т.e. да ходя по- често. Съжалявам,че не отидох първо при АГ, което ми препоръча IonnaD. Някое от вас момичета да знае дали може с вагинален ехограф да се установи двурогата матка и още повече, четох,че по- трудно се забременява, а при нас стана от първия път?

Тъпичко е постъпил този доктор. Мен ме гледаха с ехограф и нищо не ми взеха допълнително, а минала бременност с първото направление дори два пъти ме гледаха, сега тази просто на втория преглед може и да не отида. Обаче това за двурогата матка го виж и го вземи по-сериозно. На сестра ми също и казаха, че имат такава, а пък при нея от един път се получи племенника. Но пък при такава матка, трябва да се пазиш повече.

# 680
Здравейте и от мен,
престраших се най-накрая да се запиша в темичката, но пък съм ви изчела от самото начало.
Термин 27.04.2016г.

# 681
Dorotti - посъветвай се с лекаря си, но не спирай фолиевата киселина според мен!
За пътуванията - ако бременността е нормална и се чувствате добре, няма проблем да пътувате. Мисля, че със самолет не пускат от 7 месец нататък.
Относно кръвотечението в началото - прави са докторите, ако има проблем никой нищо не може да направи. Мисля, че след 3 месец вече се полагат повече грижи за задържане на бебето. Моята лекарка ми каза, че ако бебето е болно, тялото ще го изхвърли. Звучи ужасно, но природата си знае работата.

# 682
Здравейте мили мамита! Бях днес при доки и бебко е добре,даже много големи сме цели 1 см и доки ни пусна да чиум сърчицето на нашето детенце! Приятно бременеене от мен! Прекрасен ден изпълнен с прекрасни емоции 💋
При кой лекар ходите, защото на мен сърце нито ми пуснаха да чуя нито да видя а е 12мм само каза добре е за сега всичко...
Ми аз съм от пловдив и ходя при Асен Даскалов в поликлиниката в смирненски зад каспела!

# 683
  • София
Съгласна съм за първите три месеца,че не може да се върви срещу природата,но си има различни причини за едно кървене и не винаги трябва да се слагат всички случаи под общ знаменател.

# 684
UNynaeve, *Bubble* , благодаря за мненията  Hug
Ще потърся второ мнение, имам час вече за вторник. Просто имам големи съмнения, че това е истина, защото той не ми показа на ехографа, че имам двурога матка. Просто го каза и накрая с опипване с ръка каза :"Да, определено имаш двурога матка", а последния ми преглед профилактичен беше през април при една прекрасна докторка в Сити Клиник - Хаджиева- и тя ме опипа добре, гледа ме на видеозон, яйчници, матка и нищо такова не ми каза. Както и да е, има ли някакви физиологични признаци за това състояние, защото аз до момента не съм имала абсолютно никакви гинекологични проблеми освен едни хламидии. newsm78

*Bubble*, извинявам се, ако въпроса ми е глупав, но в репродуктивните клиники приемат ли обикновени случаи?

# 685
  • София
Приемат,аз забременях спонтанно и  дори неочаквано Simple Smile

# 686
  • Пловдив
Суши, то кървенето може и да не е от бебето, а от липса на прогестерон, например или генетичен проблем и мн. др. причини, които да са причинени от майката, а бебчо да го отнесе. В такива ситуации тичайте по ин витро клиниките, защото там се борят за бебето от първата срдмица.

# 687
Здравейте и от мен:)
Представих се във ФБ групата, сега и тук да се запиша: втора бременност, с термин 02.04, в момента съм по майчинство с дъщеричка на 1 г. и 4 м. Късмет и хубави емоции на всички Simple Smile

# 688
Плахичко, да се включа и аз. Промъквам се по пантовки, тъй като съм с 3 деца, 6-та поредна бременнст и два спонтанни аборта преди тази бременност.   Blush   Но този път се надявам да приключа темата с фанфари! Ако е рекъл Бог, разбира се! Всички мами, бъдете благословени и радостни, защото това е дар Божий!
Аз съм с термин 7.04.2016г.

# 689
 Rock mama, dafidjel, добре дошли!
Аз отдавна не съм писала, но когато не съм на работа обикновено спя Simple Smile Днес бяхме с половинката  на първи преглед. Бебето отговаря на седмиците си точно и е 13,66мм Simple Smile 7г.с. + 4дни. Видяхме и сърчице. Термин 12.04. До сега не бяхме казвали на никого, но като се прибрахме вкъщи казахме на каката и баткото - много са щастливи. И двамата предпочитат да е момиче, но лекарката каза, че пола се вижда най-рано 13та, обикновена 14 седмица, и пак не е  сигурно, че ще се види точно. Предстои да зарадваме бабата за рождения й ден другата седмица  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт