Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 191
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 410
Софи,

B&C спамеше английската тема месеци наред с клипове за едно или друго отнето дете.
Отделно на всяко запитване на някой решил да заминава се намесваше да обяснява да не емигрира в Англия, че едва ли не на границата още ще им вземат децата.
Обяснихме и толкова пъти да си отвори тема за социалните в Англия и да си пише там.
Отделно, че нещата, които пише не са верни.
Тя не може да разбере, че от майката, от родителите социалните не се интересуват.
Интересуват се единствено и само от детето. И пак ще кажа, ако им видите майките на тези деца и какви неща им причиняват, лично ще ги отнемете.
Някои от нас работят със социалните постоянно, не четем само жълти вестници.
И тя си няма представа, колко всеотдайни хора са социални работници и колко деца и семейства са спасили.
Горното да не се разбира като отричане на грешките и че всичко е мед и масло.

# 1 411
  • На земята, която е всъщност звезда.
Понеже вече имаше интерпретации за поведението на Александър и ПАтрик. Според мен , възможно е, преценката й да е била повлияна от личната й история. Майка й умира, докато е малка/ на 12 май/, отглежда я баща й т.е. в нейните очи мъжете добре се справят с гледането на деца.  Впоследствие детето, поради една или друга причина няма баща. Докато е гледала как синът й си играе с Александър е решила, че така ще компенсира липсата на мъжко внимание.
И сега не започвайте, че е безотговорно, че е тинейджър и т.н. Ясно е. Има хора, които са наивни, някой белег от живота ги повлиява и така. Убедена съм ,че не е възприемала свиренето на кораба като кариера, а като начин за печелене на пари. Да, вярно, може и с по-малко. Но е искала да компенсира детето, да му даде най-доброто.

Peace + Бащата на А също го е отгледал сам, както нейния баща, т.е. с момчето са имали допирни "житейски" точки.

# 1 412
  • Ямбол
Цялата тема се е захванала да се обяснява на B & C , тя не поема и мели едно и също, обикновено несвързано и неадекватно. Като виждате, че не поема, оставете я.

И още един призив - от всички тези случаи става ясно, че не трябва да си затваряме очите при наличието или ако видим родители, които да създават опасност за децата си. Никой няма да ви се смее, ако подадете сигнал. А дори само да предупредите родителите, че имате намерение да го сторите, пак може да има ефект.
Ако децата са обхванати в образователна институция, тогава, ако не свидетелите, то отговорните там лица сигнализират и започват да работят се децата в риск. Поне моята практика и наблюденията ми тук показват, че това се случва.

# 1 413
  • България-Швейцария
Мдааа, ти изненадана ли си? Аз само от една определена съфорумка, тоест, от виждането ѝ по тази тема, всички останали бяха ясни като Карнобатска без лед.
Аз лично от доста повече се изненадах, и двете посоки.
Или наистина хората се променят, или на някои им е много трудно да повярват, че понякога като се обърне монетата животът показва едно наистина грозно лице и се налагат извънредни решения.
По ирония на съдбата в момента работя точно по проект за деца и семейства в риск, някои постове определено ще ми послужат за Warning.

ПП.  Има си определени критерии, по които едно дете се класифицира като такова в риск, не става по собствените ви виждания за това какво е опасност.

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 18:25 от CTramell

# 1 414
В Англия се отнемат деца веднага след като са се родили и се дават за осиновяване.
На родителите не се дава шанс. А като попитат родителите защо им отнемат детето, социалните отговарят: понеже предишните ви деца са успешно осиновени.  Sick
В Англия за да бъде осиновено едно дете въобще не е нужно съгласието на биологичните родители и социалните се изживяват като богове. Една част от отнетите деца се осиновяват бързо, друга час от децата ги водят по разни партита и ги показват на потенциалните осиновители все едно са завели говеда за продан, а не деца. Има и деца, които прекарват детството си при различни приемни семейства и някои от тях се гаврят по много жесток начин с тях.
Горното да не се разбира като отричане, че има и свестни социални работници и приемни семейства.

# 1 415
  • Ямбол
...
ПП.  Има си определени критерии, по които едно дете се класифицира като такова в риск, не става по собствените ви виждания за това какво е опасност.
Това във връзка с мое изказване ли го казваш или си говориш по принцип?
Според тези критерии Христо в риск ли е бил?

# 1 416
Имаме напредък.
А сега се позаинтересувай и за правото на децата да знаят кои са им истинските родители и за всичката рбота, която се върши, за да се поддържа връзка между осиновените деца, техните биологични родители и братята и сестрите им.
И да, има майки, на които им отнемат децата още при самото раждане.
Защото се мисли за детето. Да не се осакати от малко. Пак ти казвам, никой не го интересуват чувствата на майката, ако има и най-малкото съмнение, че може да е във вреда на детето.
Знаеш ли колко време чакат децата да бъдат осиновени? Няма осиновители. Никой не иска деца с живи родители.
Аз имам родители, с които се работи постоянно. Дават се сума пари да им се налее в наркоманските, алкохолизирани, брутални кратуни как да се грижат адекватно за децата си. С години.
А през това време децата им си растат и след време е просто твърде късно.

# 1 417
  • София
В общи линии с Даун говорим едно и също. Тя говори за работа с родителите, аз казвам на същото "броене до три" и 4съветване".

# 1 418
...
Това във връзка с мое изказване ли го казваш или си говориш по принцип?
Според тези критерии Христо в риск ли е бил?
И да не е бил в риск преди, то след тази случка ако социалните не вземат някакви мерки ще е престъпление.

# 1 419
Няма осиновители. Никой не иска деца с живи родители.
Не е вярно!
Осиновителите много добре знаят, че биологичнит родители на детето си го искат и се борят за негo, но това не им пречи.
http://www.adoptionuk.org/forum-topic/bm-doesnt-agree-adoption-o … ys-matching-panel

А сега се позаинтересувай и за правото на децата да знаят кои са им истинските родители и за всичката рбота, която се върши, за да се поддържа връзка между осиновените деца, техните биологични родители и братята и сестрите им.
Две писма годишно НЕ е много работа, а децата нямат никакви права и никой не се интересува от тях.
Братя и сестри се разделят за цял живот за да им повишат шанса за осиновяване.
Защо двете големи деца на Kellie Cottam не си контактуват с малкия си брат и малката си сестра?

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 19:56 от B & C

# 1 420
Не знам. Както и ти не знаеш.
Аз пък познавам деца и семейства, които си общуват.
Твоето инфо е само от медиите. Едностранчиво. Аз ги виждам реални хората тук.
Била съм и на срещи с родители с отнети деца-реват, молят, тръшкат се, да ти се скъса сърцето.
Само ако не си виждал докладите за това, какво са причинии на децата си.
Идва ти да ги смачкаш.

И продължаваш да пишеш неверни неща. Братята и сеастрите се разделят едва когато е минало твърде много време в приемни семейства и никой не ги иска заедно.

Мисля да послушам съвета на Лиляна.

# 1 421
И продължаваш да пишеш неверни неща. Братята и сеастрите се разделят едва когато е минало твърде много време в приемни семейства и никой не ги иска заедно.
Какво означава това "никой не ги иска заедно"?
Ако гледаха интереса на децата и ако се съобразяваха с техните желания и потребности, никога нямаше да ги разделят по толкова жесток начин!
И наистина ли е в интерес на децата да се подготвят и водят на тези партита все едно са говеда, а не живи същества?
Това не е загриженост за децата, а търговия с тях и на тези деца се гледа като на стока.

# 1 422
Това че и е трябвала детегледачка за 3 месеца и условието е било тя да живее в тяхното жилище я е ограничило доста в избора. Дълбоко се съмнявам, че е имало много кандидатки, които са били готови да и гледат детето.

Ако искаш си направи ескперимент и пусни обява в Джобс-а. Бас държа, че за тези условия ще се явят един куп кандидатки, които поне ще изглеждат прилично. Не много отдавна по този начин на два пъти намерихме жени да се грижат за последните години от живота на възрастна двойка. Не за три месеца, за доста по-голям период с един почивен ден седмично - обгрижване и поддържане на дома за по-малко пари от това, което Невена е давала. А двама възрастни на легло се гледат далеч по-трудно от едно 3-годишно.

# 1 423
Понеже вече имаше интерпретации за поведението на Александър и ПАтрик. Според мен , възможно е, преценката й да е била повлияна от личната й история. Майка й умира, докато е малка/ на 12 май/, отглежда я баща й т.е. в нейните очи мъжете добре се справят с гледането на деца.  Впоследствие детето, поради една или друга причина няма баща. Докато е гледала как синът й си играе с Александър е решила, че така ще компенсира липсата на мъжко внимание.
И сега не започвайте, че е безотговорно, че е тинейджър и т.н. Ясно е. Има хора, които са наивни, някой белег от живота ги повлиява и така. Убедена съм ,че не е възприемала свиренето на кораба като кариера, а като начин за печелене на пари. Да, вярно, може и с по-малко. Но е искала да компенсира детето, да му даде най-доброто.

Peace + Бащата на А също го е отгледал сам, както нейния баща, т.е. с момчето са имали допирни "житейски" точки.

Да, и на мен ми изглежда много логично и аз смятам, че това са били мотивите й. Отделно според мен е смятала, че детето ще слуша и ще се разбира с Александър като млад човек, отколкото с възрастна жена.

# 1 424
  • София
Да го беше оставила на 5-годишен тогава. Колкото по-малка им е разликата, толкова по-добре ще се разбират.  Crazy
Никаква логика няма в действията й, а за мотивите й може само да се предполага.

Общи условия

Активация на акаунт