Искам да кажа ... (50)_17.08-23.08

• 49 153
  • 952
  •   1
Отговори
  • Ямбол
Идва сезонът на бурканите.
Ще правите ли?

Предишните теми:

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 23:03 от Лилянa

# 1
  • В Космоса
Са преместя. Crazy

еХО! Hug

За зарзават ли си хортувате? Вчера до като бяхме не сваБда, на милото майка му на вилата, докато гледаше малката Grinning, направила 20 буркана с домати и няколко с чушки. Машинка! Sunglasses

# 2
Ше правим. Чакам мама да се върне от почивка и да решим. Със сигурност кьопоолу, лютеничка, за мен пукана туршия. И още малко компоти, сладка и ако има дюли тая година  Praynig освен сладко и компот, ще направим и пелте.
И малко черен бъз.

# 3
  • Пазете Гор
Троянският чесън е забележителен  - освен че е едър - пуска и цвят. Няма описан такъв чесън в литературата, в която се рових по случая.

Като сме подкарали - да се оплача - чесънът ми тая година го налегна някаква болест невярна. Извадиш го -едър, бял, твърд като камъче, вътре млечен и нежен, мирише на таратор от портата още, абе да му се не нарадваш. След седмица две става един прозрачено-стъклен, мек и лигав, и неизползваем.

Така ме е най яд. Обереш го, нарадваш му се, а то се скапе в склада. Хич да не се добие - по-добре. Големият глад в Ирландия почнал точна така подличко - прибрали картофите в зимниците, а там ги напъплила някаква гъба, и всичко се смило на пихтия. И измрели една трета от жителите на Изумрудения остров, от глад. Ужас, нали.

Заблудили са се нещо, малцина са наистина информирани, Джо. Повечето пляскат готови лафове.

Ще правя буркани, то вече доста и направих, де. Искрено се забавлявам с това занимание. Малко мои забавления са така полезни.

# 4
  • В Космоса
По-другия уикенд, че другия ще хоцкаме пак Embarassed, ще се включим и ние със заниманието - лютеница и кьопоолу.  Party

# 5
Наистина ли за чесъна, Куркума, троянския  Blush
Ехааааааааа, ако е така.
Там дето дядо го гледа, преди години биваше краварник. Настилката още е естествена Simple Smile кравешка
Трябва да се науча и аз на някои тънкости за зимната от мама.

# 6
  • Euskal Herria
Хайде в новата тема!   bouquet
Тази година ще пропусна.

# 7
  • Телиш/Плевен
Благодаря за новата тема!  bouquet

Вече втора година няма да правя зимнина, а ще чакам наготово. Blush Но догодина, живот и здраве, малката ще е поотраснала и ще мога активно да се включа (много обичам и да правя, и да ям туршия, лютеница, компоти, мармалади... eat)

Последните страници от предишната тема малко набързо ги прегледах, та вероятно изпускам много неща, но да кажа на Ванини, че много се радвам, че вече са си вкъщи заедно. Hug

За есента е станало дума - на мен това ми е любимият сезон откакто се помня. Heart Eyes

# 8
Буркани не правя
А с какъв мерак си купих чушкопек Blush

# 9
И на мен, Лаленце,  ми е много. А авгус и септември ръсят магия връз чушкопеците.   Heart Eyes Ние имаме един с три отделения, за три чушки наведнъж.
Рамацоти, изпечи си чушчици за фризер.  Hug

# 10
  • В Космоса
За сезоните - пролетта май ми е малко с превес над есента, после зимата и най не харесвам лятото, въпреки, че само купон и лешперстване. Може и заради това да е. Но най-вече заради жегите, гадното, пържещо слънце и леещата се пот отвсякъде.

# 11
Точно такъв си купих, за да мога да пека и патладжан в него.
Веднъж съм го ползвала Blush

# 12
  • Ямбол
Хм, няма го заглавното изображение. Сигурна съм, че като публикувах, беше там.

# 13
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Заблудили са се нещо, малцина са наистина информирани, Джо. Повечето пляскат готови лафове.
Може, а аз ги оправдах, че поне някаква полза има от яденето на пластмасови домати. Сега пак ме хваща яд на тях и земеделския им мързел Crossing Arms

На тематичния въпрос- нищо не правя и нищо няма да правя. Консуматор съм.

# 14
  • Телиш/Плевен
Хм, няма го заглавното изображение. Сигурна съм, че като публикувах, беше там.
Значи наистина има някакъв проблем с това. Пиши на модераторите. Във втора тема ми се случва да чета, че е качено изображение, а да не се вижда от никого. Peace

Едит: появи се. Hug

Общи условия

Активация на акаунт