Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват монодиетите?
Какви са ползите и недостатъците на монодиетите?
Какви са препоръките за избор на продукти за монодиета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват монодиетите?
-
Какви са ползите и недостатъците на монодиетите?
Ползите от монодиетите включват бързи резултати, неограничен избор на храна, подобрена асимилация на изядената храна и удобство. Съществуват обаче и недостатъци като натрупване на едни и същи вещества в организма, забавяне на храносмилането на други храни, нетрайни резултати, дефицит на важни вещества и възможност за депресия.
-
Какви са препоръките за избор на продукти за монодиета?
-
Какви са препоръките за поддържане на монодиета?
-
Какви са основните принципи на рационалното хранене?
Благодаря ви за съветите и насоките
Явно нямаше какво толкова да свалям, но пък ми беше чудесно, буквално се натъпках с каквото исках
. Аз бих те посъветвала да не оставяш въглехидратите. Например закуска плод и обяд белтъчен, но с филия пълнозърнест хляб. Иначе тялото започва да си търси въглехидратите и като започнем пак да ги ядем, си трупа. Освен това дори фитнес-маниаците не ядат без въглехидрати, а правели диети без въглехидрати някъде 20 дни преди състезание. Мен това ме стресна, честно казано. И аз преди 2 години карах на кисело мляко с протеин, яйца, месо и салати. Доста време изкарах така, само един път в седмицата ядях ориз или картофи като въглехидрат. Цел - тялото да разгражда мазнините и да не с итърси сладко. И честно казано забравих за торти и други глупости, даже не ми се ядяха. В друга диета четох, че били нужни 12 дни на организма да се изчисти и да не е зависим към сладкото, а ние сега напрамихме точно 12 дни и мисля нарочно да не ям сладко. А и вече някак не ми се яде така, както по време на диетата