Новини на турски език в националните медии?

• 4 417
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
Аз съм против и тези по БНТ, но кой ме пита? Twisted Evil

# 16
 Според мен за да могат да се интегрират такива хора на първо място трябва да знаят български, все пак живеят в България, а не да се насърчава обратното с такива новини. По БНТ за глухонемите май вече няма превод, обаче важното е че турците ще могат да се информират. Whistling Whistling Против съм и по БНТ и по радио и където и да е.

# 17
  • Най-красивата страна
Против съм. Twisted Evil

# 18
  • София
Два въпроса за размисъл:

1. Искате ли новини на български за българите от Западните покрайнини.

2. Откъде искате да се информират турско говорящите:
    а) от БНТ
    б) от турските телевизии

# 19
Два въпроса за размисъл:

1. Искате ли новини на български за българите от Западните покрайнини. те са коренни жители и имат това право, за разлика от нашите поробители

2. Откъде искате да се информират турско говорящите:
    а) от БНТ от официалните бълг. медии по националните канали, иначе който иска на друг език, да се снабди с интернет устройство
    б) от турските телевизии

# 20
  • София
"те са коренни жители и имат това право, за разлика от нашите поробители"   ooooh!

# 21
Против, както по БНТ, така и по БНР. А съм чужденка.

# 22
Аз се чудя ,нужни ли са тези новини на някой наистина ?В смисъл не мога да приема ,че има голяма част българи ,които не разбират родния си език?

# 23
  • София
Аз се чудя ,нужни ли са тези новини на някой наистина ?В смисъл не мога да приема ,че има голяма част българи ,които не разбират родния си език?

Това и на мен ми е странно.

# 24
Аз пък познавам наши ''турци'', които не ги гледат тези новини, защото не разбират нищо т.е. не знаят дори уж техния си език.

# 25
И аз се чудя, каква е ползата от този вид новини, въобще някой гледа ли ги? Освен това, реално погледнато турците са по-малко мисля като брой от ромите. По тази логика би било нормално и за тях да има новини. Въобще защо трябва държава с население 7 млн. да има новини на други езици? Разбирам да сме голяма мултикултурна държава, ама ние не сме. Освен това, защо трябва да има и новини на турски, след като те са родени в България и би трябвало да говорят официалният език на нашата държава.. дразня се, защото се дават едни пари, които биха могли да се вложат в нещо много полезно. Наскоро присъствах на радиотеатър и искам да ви кажа, че това си заслужава на 100%. Бига могли да разширят културната дейност, вместо да ми пускат новини на чужд език..

# 26
Против съм . И да , попадала съм на места в България , където не се говори български .

# 27
Между другого и аз съм попадала на места, в които българският е .. непознат. Бяхме спрели в едно село, за да се ориентираме и аха да питаш някой и той аха да ти отговори на български, но не би. За мен това е... направо ненормално. Обвинявам обаче държавата, че е оставила тези региони на България в пълна изолация

# 28
Моя случай е в град , на бензиностанцията , в 3 през нощта , питах за пътя към магистралата . Е , такъв отговор получих  Shocked , че съм се смяла като луда .

# 29
Моя случай е в град , на бензиностанцията , в 3 през нощта , питах за пътя към магистралата . Е , такъв отговор получих  Shocked , че съм се смяла като луда .
Еее, разкажи, де!

Общи условия

Активация на акаунт