Новини на турски език в националните медии?

• 4 414
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
  • Ямбол
Образованието в България до 16 годишна възраст е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Защо трябва да се мисли за тези, които не спазват законите на страната, в която живеят?

# 46
Именно.
Вместо да понесат наказания, че не знаят официалния език, ще им се осигуряват новини на техния. smile3515
Айде бе! smile3513
Докога с тия реверанси към ДПС???

# 47
Крайно против съм. Щом имат толкова огромна нужда от чуване на майчин език - един сателит от раз лови безброй канали и станции, щом баща ми гледаше мача Китай срещу Саудитска Арабия значи не липсват възможности.

# 48
  • Другата България
Новините на турски са бял кахър вече, след решението на просветния министър да им даде допълнително ваканция заради Байрям, Рамазан или какъвто и да е друг аман просто аз поне съм безмълвна.

# 49
  • София
Новините на турски са бял кахър вече, след решението на просветния министър да им даде допълнително ваканция заради Байрям, Рамазан или какъвто и да е друг аман просто аз поне съм безмълвна.

A защо да не им даде? Това са около 10% от населението. България е светска страна, и ако не дават почивни дни на мюсюлманите за техните празници, то да не дават и за Коледа и Великден. Все религиозни празници. Всъщност, имаше такова време. Комунизъм.

# 50
  • Другата България
Защото не са по - различни от другите деца - ученици с нищо.
А доколкото знам, за Коледа и Великден ваканцията е за всички - българи, цигани, мюсюлмани?
Или ти имаш друго инфо?
За Банго Васил да даде на циганетата тогава? Те със сигурност са над 10%.

# 51
  • София
Лошо.

# 52
  • Другата България
Кое по - точно?

# 53
  • София
Имах предвид, че решението не ми харесва.

ПП Съжалявам, не се изразих ясно - пиша от тел. и ми е трудно.

# 54
  • Другата България
Ясно.
Схванах. Peace
За мен това е безумие, ако се приложи в действителност и е пряко свързано със случващото се в момента с едни хора с подобно вероизповедание в една съседна нам държава.
Но това е друга тема и не е за тук.

# 55
Хайде за всеки един празник да се дава ваканция, но тогава ще има само няколко учебни дни.

# 56
  • Другата България
Значи аз не претендирам, че съм наясно - някой в сферата на образованието да ме поправи, ако греша, но мисля, че ваканциите се определят преди началото на учебната година със Заповед на министъра и са за всички ученици, без разлика според пол, религия, етнос или някакъв друг признак.
За малките имаше някакви извънредни ако не бъркам, доста отдавна детето ми беше в малките класове, а и нещата може да са се променили все пак.
В тази връзка сравнението с Коледа и Великден ми се видя смешно предвид това, че Коледната всъщност е зимната ваканция на децата и е за всички, а Великденската е съвпадала през годините пък с пролетната /ако вече не се бъркам/, но тези ваканции са за всички.
Откъде накъде за 10 или там колко процента от децата ще има още два дни само защото са мюсюлмани?
В България?

# 57
Коледа и Великден е за всички.
Да не би мюсюлманите да работят тогава?
Или пък и аз да почивам на техния Рамазан?
Не съм съгласна! Naughty

# 58
  • Ямбол
Извинете, но дори в трудовото законодателство има възможност за отпуск за религиозни празници, различни от източноправославните.
Аз нямам нищо против децата да почиват, щом православните си имат почивки и те нека си имат. Това е съвсем различно от новините на друг език и няма връзка с религията.
Коледа и Великден е за всички.
Да не би мюсюлманите да работят тогава?
Или пък и аз да почивам на техния Рамазан?
Не съм съгласна! Naughty
Аз не искам да почивам за Коледа и Великден, но не мога и да работя.
Лошото е, че съм прецакана, като не мога да почивам на друг празник, понеже не съм вярваща.

# 59
Новините на друг език нямат връзка с религията ,точното това си е в пряка връзка именно с нея .

Общи условия

Активация на акаунт