Румяна Илиева - инструктор по фитнес и хранене - Тема 8

• 113 343
  • 758
  •   1
Отговори
# 15
  • SA
Птичке, нищо ново под слънцето - яжте маргарин, маслото е вредно. Това се повтаря вече половин век и хората макар да наблягат на маргарин, по-здрави не са станали. Другото ще го сложа в скрит текст да не ми се кара Мерито, че оспамвам темата.  Simple Smile
Скрит текст:
Понеже виждам, че диетоложката пътьом е споменала все пак, че тези меки маргарини се прoизвеждат с процеса трансестерификация, да допълня, че този въпрос е много добре коментиран в книгата на Нина Тайхолц "The Big Fat Surprise". Това е процес, при който се разменят местата на мастните киселини във веригата на триглицеридите ( които са основен структурен елемент на всички мазнини). Резултатът е напълно нови триглицериди, които не съществуват в природата и не се откриват естествено в човешкото тяло. Тъй като тези продукти са на пазара от няколко години само, ясно е, че няма никакви дългосрочни наблюдения за това какъв е техния ефект при хората. Твърде възможно е последствията от тяхната консумация да се видят след десетилетия, както се получи и с хидрогенираните и транс-мазнините. Последните два вида изкуствени мазнини по същия начин в началото, а и доста години след това, са се препоръчвали като особено полезни заместители на наситените мазнини и едва напоследък бяха обявени за вредни и вече даже на продуктите се изписва процентното им съдържание.
А продукт, който се приготвя в къщи чрез разбиване на олио с емулгатор е по-скоро майонеза, а не маргарин.
За наситените мазнини... в научната литература отдавна е прието, че с епидемиологични проучвания като цитираното от Харвард, причинно-следствена връзка не се доказва. За това има контролирани, експериментални проучвания.
И нещо съвсем елементарно, как може да е вредно едно вещество, което нашето тяло ежедневно произвежда и си го складира за "черни дни" като източник на енергия?

# 16
  • София
Направо ток ме бие като ги чета тия идиотизми  smile3511 Много се нервирам!

# 17
Направо ток ме бие като ги чета тия идиотизми  smile3511 Много се нервирам!

Еййй и пак калории гориш значи  Mr. Green

# 18
Записвам се отново в новата тема, този път в мотивация и желание за постоянство  Hug

Поизостанах последните не знам вече колко на брой месеци с тренировките. Лятото правих програмата за начинаещи, лесна ми е, но все пак бе нещо. Последно преди две седмици правих някаква стара тренировка от сайта на Румяна, на вид съвсем нищо особено. По време на изпълнение ми беше много лесно дори, но на следващия ден вечерта... Такава зверска МТ никога не съм имала. Все едно някой ме ръгаше с нож и режеше всяко малко незначително мускулче по тялото ми  Crazy Confused Естествено, една седмица усещах болка и починах хубаво, заедно с обилно хранене и пълен разплуж... Резултатът - гадно настроение, липса на движение и надут търбух  Tired

Писна ми, затова се записвам с надеждата да бъда стриктна ако не от друго то поне от срам  Laughing

Днес се мерих, теглих, направих си таблица и започвам за да видя резултатите нагледно, поне и това да ме мотивира допълнително. Целта е минус 3-4см от ханш и талия и -1-2 от бедра.
Но най-желаното е да мога пак да правя нещата, които можех преди да спра да тренирам - 70 нормални лицеви в един ден, 70 клек на един крак в един ден  Grinning , нормално "гмуркане" , гребане с две гири и въобще всякакви такива силови и не само нещица, които ми липсват. Липсва ми усещането за сила, контрол и баланс на тялото. Стойката ми пак се изкриви, преди ми беше неудобно да стоя изгърбена  Crazy Искам да си върна формата не толкова за визия, колкото за вътрешен мир и здраве.
Скрит текст:

# 19
  • Пловдив

Да се оправяш Жижи и да си почиваш! Hug
Благодаря ти,днес ще направя един плах опит,но си права,че Румяна е много бърза и по-бавничко трябва да действат новаци като мен Laughing.

# 20
  • София
Ооо, и аз съм новак  Laughing Ама ще ги преборим тия тренировки, веднъж като свикнеш с някое упражнение си е направо забавно и приятно (аз много обичам да скачам, въпреки килата ми Embarassed Embarassed) Sunglasses

# 21
Привет момичета  Simple Smile Значи не само на мен ми се налага редовно да връщам видеата, че да мога да настигам Руми. Аз стигнах до ден 12 от ниво 2 на 90 ДП и се наложи да почивам, заради силна мускулна треска и цикъл, но от утре съм пак на линия с възстановени сили. И храненето оклепах, но утре ще лунувам и в други ден се вземам в ръце.
Я кажете, тези на които Руми ви е изготвила режим, налага ли ви се да готвите отделно за себе си, въобще как се справяте, замислям се и аз да пиша на Руми за режим, но ме притеснява това, че ще трябва да готвя отделно за семейството и отделно за мен....и ако се налага да прекарвам голяма част от времето си в кухната, опасявам се, че ще се откажа бързо.
Относно маргарините,
Скрит текст:
на мен една педиатърка, която смених отдавна, ми препоръчваше маргарин за децата, по полезен бил, защото не бил животинска мазнина, това педиатър  Laughing.

# 22
Маргаринът знам от доста време, че е много вреден и няма нищо истинско в него. По принцип са го създали за заместител на маслото, за бедното общество (такива спомени имам, когато съм чела преди). От години не го консумирам. То понякога и кравето масло не е съвсем масло... Най-добре кокосово.

# 23
  • София
Драсти, вкъщи сме само аз и приятеля ми и като готвя за мен, го питам дали да готвя за него  Laughing ако не иска, сам си намира папане. В началото исках да опитам от всеки режим( в моя има за 14 дена) да видя рецептите, коя колко време отнема, как ми е на вкус и т.н. Simple Smile Сега готвя през 2-3 дена по 2-3 неща ( днес за обед ми е салата с варени яйца, а за вечеря е пиле със зеленчуци) таа 2 дена така и съм с 1 готвене и 1 варене на яйца. По принцип режимите са доста разнообразни и ги изготвя на принципа какво обичаш/не обичаш да ядеш, таа предполагам може и заедно да се готви за всички, просто на тях да им правиш допълнително сосове, разни такива неща, зависи кой какво обича да хапва. И поне при мен( понеже не бях много по готвенето на солени неща, в началото беше седенето в кухнята) Сега вече е по-бързо.

# 24
  • София
Я кажете, тези на които Руми ви е изготвила режим, налага ли ви се да готвите отделно за себе си, въобще как се справяте, замислям се и аз да пиша на Руми за режим, но ме притеснява това, че ще трябва да готвя отделно за семейството и отделно за мен....и ако се налага да прекарвам голяма част от времето си в кухната, опасявам се, че ще се откажа бързо.
Аз използвам НЕоптималния вариант и готвя отделно. По-лесно ми е да спазвам количествата, които дава Руми, отколкото да умножавам по броя на членовете на семейството и после да деля, за да преценя на кой каква порция. Е, разбира се, много от храните мога да ги съчетая със семейството - боб, леща, меса...
Другото ми съображение е, че режимът на Руми (поне моят вариант) е доста скъп - месо, риба, авокадо, броколита, айсберги... На мъжете трябва по някой картоф да сложа, иначе фалитът не ми мърда.
Ако ти е трудно да готвиш отделно за себе си, можеш да си готвиш по-голямо количество - да речем за 2-3 дни и тези дни да се храниш по една и съща схема.

За маргарините - човек с висок холестерол ми е казвал, че ги консумира вместо маслото, защото не влияят на холестерола. Някак си обаче, не мога да го повярвам. За съжаление хората ги купуват и заради по-ниската им цена.

# 25
  • Kyustendil
Здравейте! Някой може ли да ми каже как да стана член на клуба? И колко струва? Благодаря ви

# 26
Масло - да живеят бабите по селата които все още имат крави , та мама ме снабдява с истинско от тях
маргарин осма година в къщата ми не е влизал
относно готвенето 90% отделно готвя , моите ядат традиционни манджи и супи ,където мръвката я с картоф я с ориз , сладичко си търсят нон стоп та да не е купешко и сладкиши правя Sad мнооого ми коства да не ги ям
за седмицата виждам че имам в режима примерно 6 хранения общо с пиле или риба купувам, разделям на порции колкото е грамажа даден в режима ,варя на пара или пека на фурна и в хладилника , като му дойде времето вадя и решавам на яхнийка със зеленчук или със салата свежа
зеленчуци предимно в уреда на пара , на три нива ми е едното брокол,другото карфиол и трето морков примерно , пак в кутии и в хладилника
знам че е най добре прясно приготвено но нямам време всяка вечер да готвя и за тях и за мен , затова и често варианта мръвка със салата предимно го превръщам маруля с риба тон , бързо и практично и засищащо Simple Smile

# 27
  • Пловдив
Здравейте! Някой може ли да ми каже как да стана член на клуба? И колко струва? Благодаря ви
Ами пиши и на Руми и тя ще ти обясни,цената май беше 70лв. за 3м. и 125лв.за 6м,но получаваш и най-различни бонуси,така че си заслужава.

# 28
А за клуба има ли някакъв срок за достъп? Бях пробвала преди да си вляза за да изтегля видеата от ниво 2, тъй като на компютъра ми са само тези от ниво 3, но не ме пусна. Предположих, че вече не може да се влиза и тегли, но пак да съм сигурна?

# 29
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Здравейте,
Аз да се отчета - само на режима на руми /защото от първокласници не мога да се организирам да тренирам - не че е извинение - но е нещо/ - 42 дена - или един 28 пълен цикъл + половината от втората врътка при мен е равно на минус 6 кг.

не мога да намеря метъра - затова не ми се сърдете - но пък от друга страна като започвах режима прерових да търся свалени килограми и трудно намирах - и така да си се похваля. иначе ако някой се чуди съм 160 см и бях 66 кг. - за годините 30++
аз готвя отделно - по лесно ми е - но от моите режими по лесно решавам какво да сготвя на домашните.
късмети на вас и на менннн  bouquet

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 15:43 от elizabet_s

Общи условия

Активация на акаунт