В момента чета...42

• 64 161
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Дочитам и много ми допада:
Скрит текст:
Може ли да ми препоръчате други подобни книги на Стивън Кинг? Едно време като малка съм чела "То" и "Мъртвата зона" и до там, но струва ми сега с "Джойленд" преоткривам Стивън Кинг и ми се иска да продължа, благодаря предварително! Hug
"11/22/63" - за мен лично, страхотна книга. По-различен Кинг от този познат в по-старите му творби е, до "Джойленд" още не съм стигнала, но като чета отзивите за нея, смятам, че препоръчаната от мен ще ти допадне също.

# 646
Това, което ми каза жената на щанда на Емас на Панаира е, че и издателят му, и самият Несбьо са държали така да се процедира т.е. да не се почва с австралийската история,  а с книгите, в които действието се развива в Норвегия.
В същия ред както в България са издавани и книгите на английски, пак не от първата.
За мен това е странна логика, но какво да се прави...?  Simple Smile

# 647
Този Х. Хуле така да не успя да ме грабне..... чета книгите, не са лоши, но не са ми и голямото Уауууууу.
И с мъка довършвам "Дъщерята на пеперудите" - тоооолкова да не ми хареса  Laughing Посредствена, банална, предвидима, сладникава..... не успя да ме трогне изобщо.

# 648
  • Belgium

И с мъка довършвам "Дъщерята на пеперудите" - тоооолкова да не ми хареса  Laughing Посредствена, банална, предвидима, сладникава..... не успя да ме трогне изобщо.

Мислех да ти го кажа още като спомена, че я четеш, но реших да не те настройвам негатвино  Laughing

Хари Хуле и на мен не ми е нищо особено.

Относно реда на издаването на книгите за него - нищо чудно желанието на Несбьо и агентът му да е било продиктувано от чисто маркетингови подбуди. Ако на другите пазари най-добре са вървели книгите с историята в Норвегия, е логично и тук да пуснат първо тях. След това, когато авторът вече има фенове, и да издадат по-слабите му заглавия, пак ще има кой да ги купува  Laughing

# 649
Li_Monka, а защо не ти хареса "Къде си, Аляска" би ли споделила? (Аз също не я оцених особено високо, но все пак имам предвид, че това е тийн литература, не може да се очаква нещо невероятно).  Wink

Ами да, тийн литература е и аз не трябваше да започвам с големите очаквания, ама пък много ми я похвалиха и така. Май просто трябва да спра да чета такава литература, но още си мисля че съм тийнерджърка  hahaha пък вече станах на 25  ooooh! Някакси ми беше много банален целия сюжет, а аз си падам по по-заплетени и интересни истории, даже непредвидими. А те книгите на Джон Грийн всичките са такива, така че повече няма да посягъм към него

# 650
Дочитам и много ми допада:
Скрит текст:
Може ли да ми препоръчате други подобни книги на Стивън Кинг? Едно време като малка съм чела "То" и "Мъртвата зона" и до там, но струва ми сега с "Джойленд" преоткривам Стивън Кинг и ми се иска да продължа, благодаря предварително! Hug
"11/22/63" - за мен лично, страхотна книга. По-различен Кинг от този познат в по-старите му творби е, до "Джойленд" още не съм стигнала, но като чета отзивите за нея, смятам, че препоръчаната от мен ще ти допадне също.
Благодаря! Hug И аз за нея си мислех! Wink Ще я прочета вероятно вече догодина..

# 651
  • София
Сиси, присъединявам се към препоръката на Мър-Мяу  Peace Мисля, че книгата много ще ти хареса. "Новият" Кинг е по-различен, но си остава истински майстор на перото! Радва ме, че с новите си книги печели все повече почитатели.

# 652
  • София
Сиси, присъединявам се към препоръката на Мър-Мяу  Peace Мисля, че книгата много ще ти хареса. "Новият" Кинг е по-различен, но си остава истински майстор на перото! Радва ме, че с новите си книги печели все повече почитатели.
И аз като клакьорка, ама да си кажа твърдото ДА за тази препоръка Simple Smile.

# 653
И аз като клакьорка, ама да си кажа твърдото ДА за тази препоръка Simple Smile.

И аз тъй.  Flutter Blush Blush Blush         

# 654
Благодаря ви, момичета!! Hug Отдавна съм я сложила на четеца, но все я прескачам, определено след прочита на "Джойленд" и след препоръките ви, ще я предвижа за четене, определено харесах "различния Стивън Кинг".. Peace

Сега съм с любимия ми проф. Боян Биолчев и романът му "Амазонката на Варое":

Имах удоволствието да ми преподава още като беше декан на факултета ни, а след това и ректор, имам само прекрасни спомени и срещи с него и сега ми е много приятно да го чета, все едно го чувам и виждам..

# 655
  • Belgium
И аз чета сега за пръв път "новия Кинг" след като му бях фен номер 1 още в 7-ми клас  Laughing

Ще се изкажа като приключа "Възкресяване".

"Амазонката от Варое" е голям смях, много съм я препоръчвала  Heart Eyes
Биолчев и на мен преподаваше, нямаше празно място на неговите лекции.

# 656
"Амазонката от Варое" е голям смях, много съм я препоръчвала  Heart Eyes
Биолчев и на мен преподаваше, нямаше празно място на неговите лекции.
Няма такова слово, обаяние, тембър, излъчване.. вероятно е имало и много влюбени студентки..  Wink

Само с приятни очаквания съм от книгата и макар и само в началото, вече се оправдават..

# 657
  • на североизток от Рая
 Аз сърдечно благодаря на Лу за препоръката преди време за Амазонката. Четох книгата с удоволствие, смях, наслада. Препоръчвам я навред. Преди по-малко от месец си я поръчах и като ми я доставиха, веднага я дадох на колежка. Още не ми я е върнала, но вече си я чакам. Ще си я отварям тук там, за да й се наслаждавам.

Как ви завиждам, че познавате Биолчев и сте имали пряк контакт с него.  Heart Eyes

# 658
Тъй като гледам, че на хартия книгата е изчерпана май в момента, само да вметна, че я има в електронен вид в MailBooks. Аз така я чета, някак съм я пропуснала във времето, когато се е шумяло за нея, но сега тя ме намери.. Пропуснала съм и дискусиите тук, но много се радвам на отзивите! Peace

# 659
  • Чукарландия
Тъй като гледам, че на хартия книгата е изчерпана май в момента, само да вметна, че я има в електронен вид в MailBooks. Аз така я чета, някак съм я пропуснала във времето, когато се е шумяло за нея, но сега тя ме намери.. Пропуснала съм и дискусиите тук, но много се радвам на отзивите! Peace

Ако някой го интересува, ето тук я има. Peace

Общи условия

Активация на акаунт