Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 675
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
И аз заради третата кошница  вчера едвам наместих всичко с триста пререждания. При мен, ако горната кошница е в горно положение, малките чинийки от чаени чаши опират в третата кошница , ако се смъкне  надолу, обаче няма проблем и си има място.Нямаше как да я сваля, че ми трябваше височина заради тавата от фурната. Голям зор видях докато стане. Иначе си е удобство, според мен третата кошница. Другата обикновенна не я слагам, доста място отнема.
Странно, нашата втора кошница има достатъчно пространство и когато е вдигната на горно положение. Освен това третата може да се махне, ако пречи и пак да се сложи.

# 376
При мен съвсем  леко опираха чинийките  и то при затваряне на кошницата, но те са малко по-големи от кафените, може би затова. На каква програма миете чашите за вино, аз два пъти ги пуснах на 70 градусовата и чак сега се замислих дали няма да се счупят от високата температура. И някакви петна като зацапано се появиха, но се виждат само срещу светлината. Какъв може да  е проблема?

# 377
На каква програма миете чашите за вино, аз два пъти ги пуснах на 70 градусовата и чак сега се замислих дали няма да се счупят от високата температура. И някакви петна като зацапано се появиха, но се виждат само срещу светлината. Какъв може да  е проблема?
Обикновено на еко (50 градуса). Петната може да са от неправилно дозиран гланц, но дано се включи и още някой с мнение.

# 378
А на мен пък ми се струва голямо удобство третата кошница (може би, защото нямам). Сега само се чудя къде да сложа по-големите ножове или черпаците.
И пак да попитам, има ли някой с такава миялна http://www.tehnomix.bg/whirlpool-adpf-941-ix. Харесвам я точно заради третата кошница, но не съм я виждала на живо.

Не става ли да ги сложиш във втората кошница просто?
Сега правя точно така - слагам  ги във втората кошница (или където има място), но заемат много място. Случва ми се върху ножа или черпака, да сложа чаша. Предполагам, че като имам трета кошница, ще й намеря и на нея кусури. Ама сега понеже нямам, ми се струва върха на сладоледа  Grinning

# 379
   kati_v гланца на 1 съм сложила, от къде тези петна, може от солта да е! Незнам изобщо дали съм направила настройките правилно, а и отделно на лявата страна на миялната  отвътре има един отвор с някаква решетка и степени и в центъра има едно малка оранжева джаджа,   и от там се регулира солта, освен с бутоните.Това нещо не се върти на никъде. Явно ще бера ядове с тия настройки за сол. Някой има ли такъв кръгъл отвор? И как става регулирането, пише, че трябва да е на същата степен, която съм направила и с бутоните? Оф, много съм зле  с техниката и това е!

# 380
Здравейте искам да  си купя съдомиялна харесах си една в техномаркет но можели някои да изкаже мнение ако е ползвал или има такаваhttps://www.technomarket.bg/products/09133323/hotpoint-ariston-lfb-5b019-eu

# 381
  • Пловдив
Вчера вечерта за пръв път пуснах съдомиялната. Сутринта се изненадах какво заварих. В долната кошница всичко беше чисто и лъскаво. В горната бяха мръсни и мазни чиниите чашите и всичко. Бях я пуснала на мултитаб и на ауто. От какво може да се е получило така?

# 382
Нещо от долната кошница е пречило на горната перка да се върти.

# 383
В третата кошница може да се слагат само прибори, но не и черпаци. Тях си ги слагам на 2 кошница
merita неправилно редене е имало при теб, или си блокирала перките

# 384
  • Пловдив
Нещо от долната кошница е пречило на горната перка да се върти.
дааам може като се замисля

# 385
  • Варна
Много ги пълните тия съдомиялни затова Simple Smile
Ние с майка ми сме с един и същи модел съдомиялни,при нея съдовете не се измиват при мен блестят от чистота  Peace
Тя като вземе да трупа само дето не пъха и котката в съдомиалната  Mr. Green

# 386
Здравейте свети ми, че солта е свършила. Намерих къде се сипва, като отвих капака си имаше вода.
След това почнах да сипвам, но видях че тази сол не се трупа, а отива някъде. Това нормално ли е?
По едно време спрях да сипвам, защото бях сипъл към 400 грама. Бръкнах вътре и нямаше нищо. Идеята ми, е къде отива тази сол ? Нормално ли е това. Ако сипя всичката сол да не стане да иде някъде Simple Smile
След като сипах тези 400 грама идикатора пак си светеше, че няма сол.
Миялнята е LI 480
Имам същия проблем. Взех си Бош/втора употреба/ и няма инструкции. В Брусарци , Монтанска област съм и водата е много твърда. Ползвах два- три пъти без сол. Прочетох всичко и си купих сол, но..... казанчето е пълно с вода, сипвах, сипвах.... водата не свърша, солта не се вижда.... сипах 400 гр. Да сипвам ли аз до видимо пълно със сол казанче, или си имам проблем?

# 387
  • София
Сипвай, при първо зареждане понякога събира и над 1кг.

Последна редакция: вт, 29 дек 2015, 11:40 от anita7

# 388
  • София
При положение, че при първо зареждане може да побере миялната и 2 кг сол, ако ти е светнал индикатора ми се струва малко 400 гр. Но предполагам не е проблем и с по-малко да работи, ако в момента не ти свети индикатора.
Това само по пътя на логиката, сол не ползвам.

# 389
  • Варна
Във Варна водата е твърда и слагам по 500гр сол на две седмици Simple Smile
Първоначално сложих 1кг

Общи условия

Активация на акаунт