За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 49

• 56 958
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
Как се разбира, че дете на половин година е недохраненто? В смисъл лекарите какво гледат?
Наскоро четох в един медицински журнал, че не теглото, а непорастването на ръст е един от показателите при недостатъчно пълноценно хранене при малки деца.

# 706
Здравеите от скоро сам потребител вав вахия саит и сенадявам да ми одговорите.

моето бебче от  1м. ака мн зелено има и парченца в акото ходихме на док. но ми казаха че хте мине
но от скооро започна да има и растроиство и вече го боли дупето какво да правя никакво внимание няма от док. Cry  а тои не е настинал коремчето започна да го боли вече .
дАите ми савет  Cry
На каква възраст е детето, с какво се храни и давате ли някакви лекарства?

# 707
Как се разбира, че дете на половин година е недохраненто? В смисъл лекарите какво гледат?
Наскоро четох в един медицински журнал, че не теглото, а непорастването на ръст е един от показателите при недостатъчно пълноценно хранене при малки деца.
За теглото е ясно, особено при дете на тези месеци. Точно в ръста ми е чуденката. При все, че детето е спокойно, весело, спи си, играе си...  newsm78 Някой друг да знае нещо?

# 708
  • София
Ръстът е по-важен показател, но при положение, че детето е спокойно...надали е недохранено, гладуващ човек не е щастлив и спокоен.

# 709
Ръстът е по-важен показател, но при положение, че детето е спокойно...надали е недохранено, гладуващ човек не е щастлив и спокоен.
И аз на тази кълка лежа  Mr. Green Защото детето, което иначе за възрастта си хич не е малко, за един месец е качил около 150гр и нито един сантиметър. Докторката се опита да ме вкара в някакви филми, главно защото според мен не й хареса до къде сме със захранването.  Tired

# 710
  • София
Предполагам би имало и някакво изменение в кръвната картина.
Моите ако качваха повече на тегло не качваха много на ръст и обратното.
Щерката беше захранена по ранната схема и имаше нисък хемоглобин на 6м.
Кърмих сина ми до началото на 5тия месец. След това мина на АМ. Хемоглобина му на 6м беше висок.

# 711
Здравейте пак, от няколко дни се каня да пиша, но все немога да стигна до лаптопа.
Малкия е на 6седмици и все още има мнооого колики, тази нощ сме спали не повече от 3ч с него, заспива и се събужда с писъци и нищо не помага. Само търси да яде, но вчера след всяко хранене повръща и след малко пак иска. От снощи не е повръщал, сега спи вече от 1,30 ама вече почва да промрънква. Залъгалка не иска и рядко се съгласява да пие от шише. Как мислите да му давам ли, знам че докато има колики не трябва да яде през по малко от 2ч но незнам какво да правя.

# 712
Здравейте пак, от няколко дни се каня да пиша, но все немога да стигна до лаптопа.
Малкия е на 6седмици и все още има мнооого колики, тази нощ сме спали не повече от 3ч с него, заспива и се събужда с писъци и нищо не помага. Само търси да яде, но вчера след всяко хранене повръща и след малко пак иска. От снощи не е повръщал, сега спи вече от 1,30 ама вече почва да промрънква. Залъгалка не иска и рядко се съгласява да пие от шише. Как мислите да му давам ли, знам че докато има колики не трябва да яде през по малко от 2ч но незнам какво да правя.

Тоблеронка, консултирали ли сте се с лекар? По принцип 6та седмица е пика на коликите, но може да има и малко от рефлуска, което да го дразни и да иска да пие още. Моят така не спираше да иска още и още, много повече отколкото може да поеме. Според мен ти си единствения човек, който може да прецени дали да даде още.

# 713
  • Пловдив
Веселина, давай пробиотик Биогая на бебо той е точно за такива проблеми със сигурност ще помогне, може да се дава от първия ден на бебо до седмица ще се справите с проблема. Успех  Hug

# 714
Тоблеронка, при вас ли спи бебето? Нас това ни спасяваше в най-големите кризи. Гушнат между мен и баща му спеше най-добре в такива случаи.

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 22:46 от Didi i Mitko

# 715
Веселина, давай пробиотик Биогая на бебо той е точно за такива проблеми със сигурност ще помогне, може да се дава от първия ден на бебо до седмица ще се справите с проблема. Успех  Hug
мс за съвета ще  оптам  и това  Simple Smile

# 716
Забравих да добавя, роди се на 25.12 3,740 изписаха ни на 28.12 3,550, на 28.01 ни мериха 5,600 а в сряда 5.850. Затова се притеснявам че е прекалено яденето това са 2кг за 1 месец...

В темата за кърменето са задали подобен въпрос там пък са отговорили с 'скок в растежа' пак погледнах в нета, може и това да е- 5та седмица след темина сме. Каквото и да е дано по бързо мине, че нямам представа какво да правя

# 717
Искам да попитам дали на 2-седмично бебе може да се теглят сополите с помпа за нос? Притеснявам се от налягането да не се увредят ушите

# 718
  • София
Искам да попитам дали на 2-седмично бебе може да се теглят сополите с помпа за нос? Притеснявам се от налягането да не се увредят ушите
Какво налягане? Вие ще теглите, а няма да "духате".

# 719
  • София
Тегленето на сополи е 0+, няма абсолютно никакъв проблем, то реално нос-гърло-уста е отворена система, няма налягане.
Тоблеронка, нашият герой също наддаде 2 кила първия месец, втория 1.5, третия - пак 1.5 - после рязко забави, на 8 месеца е 9.100, а до 6 месечен беше само на кърма с 7-8 часа нощна пауза. Така че не бой се, няма проблеми. Хубаво е само да даваш вит Д.

Общи условия

Активация на акаунт