Писна ми ! Не знам как да го тълкувам , досадна ли съм?

• 8 318
  • 88
  •   1
Отговори
# 45
Ън   Confused Hug  Hug

На мен описаното ми звучи като симптоми на старчески пубертет, може и преждевременно да го е хванал. Душевна криза след загубата в семейството, депресия и вместо да потърси още повече сближаване с жена си, той изпада в инфантилизми, обвинения и крайна несъобразителност към чувствата и нуждите ѝ. Много неприятно, наистина.

# 46
  • София
Като гледам, ти си на 37 години, сигурно и той е някъде там. Баща му починал - ами тъжно е, но не е дете на 20 години да не може да се възстанови. Нормално е децата да погребват родителите си все някога.
Явно човекът обича да се слуша как говори и да философства на всякакви теми. На това аз му викам "дървен философ". Извинявай, но ми е смешно как ТОЙ ще намери лек за заболяването ти, да не е изследовател или нещо подобно?
След като няма належаща нужда да стои буден нощем - направо го обвини, че не иска да общува с теб и затова спи, когато ти си активна. За биологичния часовник има приспивателни или поне хранителни добавки.
Знам какво е да обичаш някого и същевременно нещо у него да ти е писнало. Както го обичаш и писването се трупа - един ден без никаква сериозна причина или повод откриваш, че човекът вече ти е безразличен.

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 20:41 от Cuckoo

# 47
Изглежда , че вече започва да отива в тази категория , въпреки че го обичам.
Ън , благодаря за съвета ! Реално теябва да приема факта , че не мога да нося всичко на раменете си . Ще дойде момент , в който ще съм безполезна за децата ми и за себе си.

# 48
Дразнещо е то много . Тази сутрин в 6ч. сутринта ме събуди със съобщение колко самотен се чувства , колко много му липсвам и ми звъни през час, за да си говори с мен , без да си дава сметка , че аз приготвям деца за у-ще, закуски , имам работа и т.н . Та нали за това отиде на ваканция , да се усамоти и постигне душевно равновесие . Сега ме информира , че са му дали по-голям апартамент и собственика на хотела му предложил и момиче , а между другото на ъгъла имало стриптийз бар , но аз съм била единствената жена за него ! Какъв е смисъла да ми казва за тези екстри и да ми пълни главата с глупости . Убедена съм , че няма да бъде с друга , но никога не можеш да си на 100% сигурен . А на него му е скучно в момента Simple Smile
Toffi , дай ми идеи като мъж какво да направя в тази ситуация , моля те .

И като ти се обади ти какво му казваш на тия глупости? Мълчиш послушно ли? Това което си написала в тоя пост би трябвало директно да кажеш на него, а не нас.

# 49
Alex, не знам защо слагаш децата в сметките. Ти си се разделила с баща им, тоест преживяла си къде - къде по-голям стрес по отношение на разделите. Сега сама си реши какво и как искаш. Светът е пълен с мъже, сама няма да останеш.

На мен не ми е ясно как ще се озове мъжът ми без мен в джакузи, но ако все пак се случи и от джакузито се похвали, че му предлагат девойки в хотела, въобще няма да си го сложа на сърце - честно. Просто ще затворя телефона и няма и да му вдигна повече. Прежалвам го на секундата и окото ми не мига - както и да звучи. Не може аз да гледам деца и да работя и за награда да слушам такива простотии  ooooh!

# 50
Не съм мълчала послушно , казала съм му каквото съм сметнала за необходимо.
Децата ги слагам в сметката , защото те го възприемат като баща и не мога да си играя с чувствата им , не са малки вече.
Във всяка връзка се правят компромиси , аз съм отишла по-далече от необходимото , но понякога везните натежават в полза на компромисите . Аз не искам да го очерням , но вашите мнения ми отвориха очите за неща , които виждах , но не исках да си призная.

# 51
Не съм мълчала послушно , казала съм му каквото съм сметнала за необходимо.
Децата ги слагам в сметката , защото те го възприемат като баща и не мога да си играя с чувствата им , не са малки вече.
Във всяка връзка се правят компромиси , аз съм отишла по-далече от необходимото , но понякога везните натежават в полза на компромисите . Аз не искам да го очерням , но вашите мнения ми отвориха очите за неща , които виждах , но не исках да си призная.

Хубаво е, че мислиш за децата. Но трябва да мислиш и за себе си.

# 52
Той е нахален, а ти очевидно имаш железни нерви  Peace

Знам, че хората преживяват трудни периоди по различен начин, но всички тези мейли, снимки и т.н. ми се струват малко пресилени. Въпросът е защо го прави?

# 53
Или да я дразни или да и привлече вниманието. Трети вариант не виждам.

# 54
  • Тра-ла-ла
Или да й разклати малко почвата под краката, че видиш ли тя може да го изгуби, а той ще си живее живота и без нея и какъв купон ще пада. Не подценявайте мъжете Wink

# 55

Спането вече съм го приела , защото мога да си свърша работата , докато спи , а не да ме обвинява , че го игнорирам.

На мен твойта позиция също ми е странна. Два или три пъти написа ей това нещо. Ами странно е да ти е удобно човека, който уж обичаш да спи. Ако е буден го чувстваш сякаш ти се прекчка. Замисли се. Може да си му иззела всички функции, без той да иска. Достатъчно е за всяко неяо да мрънкаш, че той не се справя или не се прави така. С времето на него му е останало да се примири със ситуацията и да си изживява това по свой си начин. Не казвам че е така. Само гадая. Ти може да кажеш така ли е или не. Но ако дори донякъде е така. Замисли се как му влияе на един мъж някой ежеминутно да му казва не така, не това, аз ще се оправя по-добре, остави. Няма мъж, чието его да не замине на вятъра. Говоря за бизнеса ви. И в крайна сметка на него не му остава друго освен да прави някви крайни неща, за да го забележиш.

# 56

На мен ми звучи като смешен бунт срещу нещо, което не му допада - вместо да говори директно, използва подобен подход - детински.

Само си гадая, де

# 57
  • София
Има си такива хора, зависи как са си установили отношенията.
Има хора, които открито говорят за тези неща - напр. мъжът казва Ей ква мадама, жената и тя не остава назад, и то без да влагат нищо сериозно. Има други, които скачат като попарени само ако се спомене нещо такова, най-вече жени.
Но ако единия го дразни, другият трябва да се съобразява. Или първият (ти) да започне с неговите камъни по неговата глава.
Ох, децата....Трудно е, наистина всеки родител се съобразява най-вече с техните чувства. Но те са си твои, не му ги отнемаш, както би било, ако са общи. Ти си знаеш ситуацията, но опитай да играеш по неговия начин. Изключваш телефона сутрин, какво ще ти обяснява за почивката си.
Или заведи децата някъде след у-ще и се прибирайте само за да спят. Ако пита защо - кажи, че му оставяш време да медитира и релаксира.

# 58
  • София
Абе децата ... Не знам колко хубаво е децата да живеят в такава конфигурация. Не те ли притеснява, че свикват с мъжки модел на поведение, който е кошмарен?
Честно казано, и без настоящата случка, подобно чудо в дома си не бих търпяла, то е направо страшно бе.

# 59
Не го обичаш. И никога не си го обичала. Хванала си се за него като за спасителна сламка след развода и разни други проблеми, въпреки че си усещала, че не онова, което трябва да бъде. И си се оказала права. Времето не ти е помогнало, за да го приемеш и заобичаш искрено. Той си е давал сметка за това и се смачквал все повече. А може би и ти си го мачкала съвсем открито. И сте затъвали и двамата - той в посока самосъжаление, а ти като си самовнушаваш, че си жертвата. И бизнесаът е бил всъщност твой, той после се е включил, нали? Само че и там не е успял да се впише. Това, което описваш е силно депресиран човек, а не просто мързелив. Може напълно да греша в преценката си и се извинявам, ако е така, но всъщност тръгнах точно от там - на твоят мъж изглежда му е много тежко от нещо, за да се държи така (и спането по някое време, и самотното пътуване, и т.н.) Той търси вниманието ти, но не го получава. Ужасно е, че не те дразни фактът, че не прекарвате време заедно и че дори предпочиташ да не ти се мотае особено много през деня. Поне на мен така ми звучи. И какво очакваш да ти се каже тук? Че си горката жена. Ами казаха ти го, но май е мааалко преувеличено, защото аз мисля, че нито с нас си напълно искрена, нито с него, нито със себе си. И пак извинявай, ако греша.

Общи условия

Активация на акаунт