Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 3

• 123 888
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
marigold_, в момента мисля, че фактор 30 е ок.
Няма да се учудя ако белезите се повлияят - ретинолът стимулира клетъчната обмяна. Пиши как върви след 2-3 седмици  Peace

# 496
Благодаря, дано наистина да ми хареса  Peace Отдавна не съм пробвала нищо ново, карам си с няколко крема и серума от години.

# 497
  • София
Зари, звучи добре. Ти с какъв тип кожа си?   Аз хем съм с нормална към суха, хем трябва да ексфолиирам и почиствам 2-3пъги поне седмично, за да не ми се запушват порите и да не ми стават комедони...

# 498
Благодаря за помощта Hug Купих Фрийман от Ремедиум, дано и при мен има ефект върху тена на лицето Praynig
Letsgo      серумът под крем ли го слагаш или е първо кремът и после серумът newsm78

# 499
  • на земята
Благодаря за помощта Hug Купих Фрийман от Ремедиум, дано и при мен има ефект върху тена на лицето Praynig
Letsgo      серумът под крем ли го слагаш или е първо кремът и после серумът newsm78
Първо серум нанясам аз,изчаквам и след това нанасям крема Peace
Коя маска си взехте,днес и аз отивам за маска,но кожата ми е много суха та ще видим каква ще взема.
А с какво ексфолиирате кожата?

# 500
Dancer, винаги под крем. Някои вечери ми е бил достатъчен като хидратация и по него съм оставала.

# 501
Зари, звучи добре. Ти с какъв тип кожа си?   Аз хем съм с нормална към суха, хем трябва да ексфолиирам и почиствам 2-3пъги поне седмично, за да не ми се запушват порите и да не ми стават комедони...

Нормална към суха, но комедони нямам.
В същото време ми е нещо чуствителна и от много антиейдж продукти ставам на червени петна или почва да ме сърби, цяло състояние съм изхвърлила в кошчето за боклук.
Тази маска я взех първо за дъщеря ми, пробвах и ми хареса.
Тия дни си замислих за вредните влияния на града в който живеем.
От седмица съм си вкъщи , традиционно почивните дни си направих маски и въобще всички домашни процедури изискващи повече време и тази събота и неделя пропуснах лицето и косата ми си бяха още добре, а като ходя на работа от вторник сряда вече ми помътнява тена колкото и да си чистя лицето с тоник и измиващ гел, косата ми никога не е изкарвала 5 дена без да има нужда да я мия.
Та мръсотията на града явно си  е основен проблем.

# 502
  • оттам, откъдето започва България
И аз имам същите наблюдения в случаите, когато съм си у дома, че косата ми издържа по-дълго време без миене и кожата ми е чиста.  Peace

# 503
  • София
Определено стоенето вкъщи щади кожата и косата Simple Smile Аз също стоя вкъщи напоследък, по медицински причини. Иначе работата ми е много интензивна и е в помещение, в което преседяват 50-60 човека дневно. Т.е. към следобед вече е супер прашно и задушно, осветлението е луминисцентно... Имам 1 час път в едната посока с кола и това значи излагане и на автомобилни газове, прах, наночастици, слънце, сух въздух... Всички екстри. Следобед лицето ми лъсва и си го чувствам жестоко дехидратирано, вечер от многото мимики в допълнение на всичко, имам и мимически бръчици... Няма как да не се икззъпя и измия щателно всеки ден и няма как да не се намажа с тонове продукти... А като се замсиля за хората работещи нощни смени - например лекари в спешни отделения...

# 504
Взех си мостри на серум и крем Estée Lauder Perfectionist и Estée Lauder Resilience Lift. Кожата ми изглежда супер с тях, но имам чувството, че това се дължи на някакъв силиконов филм. Чудя се дали изобщо имат съставки, които да проникават в кожата и да имат някакво дългосрочно действие. Пробвах и Clarins Super Restorative  и двуфазния серум Clarins Double Serum. Те също добре ми понасят на кожата и нямам усещането за силикон. От друга страна Estee Lauder има видим ефект веднага. Та се чудя кой от двата варианта да бъде.

# 505
Dancer, винаги под крем. Някои вечери ми е бил достатъчен като хидратация и по него съм оставала.

bouquet

# 506
  • Чукарландия
И аз при вас, т.к. съм на 44. Wink

Любими продукти са ми: измиващ гел, тоник, серум (околоочен и за лице), крем за лице, дневен. Нощни не ползвам. Не оставам и без ексфолиант за лице. Също и мицеларна вода или мицеларен гел за почистване на лицето. Марките ги сменям след всяко привършване на поредната опаковка. Сега си поръчах козметика на Кристиан Бретон след много положителни отзиви. Надявам се и аз да съм доволна. Peace

Ще ви чета с интерес. Hug

# 507
  • София
BBeLLa, откъде поръча Кристиан Бретон? Искам и аз да ги пробвам и се чудя откъде да поръчам.

# 508
  • Чукарландия
BBeLLa, откъде поръча Кристиан Бретон? Искам и аз да ги пробвам и се чудя откъде да поръчам.

Заповядай! bouquet

# 509
Относно стягането на контура, лифтинг ефект казват, че има маската с парафин. Неотдавна, една мила и отзивчива съфорумка MiraBu  Heart Eyes ми сподели, че си е правила парафинова маска при козметик. Реших да пробвам в домашни условия и се получи добре. Ето едно видео, в което подробно се обяснява как се прави в домашни условия:
https://www.youtube.com/watch?v=mLU3rBm1FS8
Купих си пречистен парафин от аптеката, 500гр. за 5-6 лв. Ще ми стигне сигурно за една година.
Маската е изключително лесна. Правя я след душ, когато са отворени порите. Преди нея с лек масаж нанасям масло или серум. Слагам парафин колкото кибритена кутия в пластмасова /еднократна/ чаша за кафе и разтапям на водна баня. Става много бързо. Нанасям на лицето на 2-3 пласта с обратната страна на пластмасова лъжичка за сладолед. Може да се използва и шпатула. Трябва да се внимава да не е прекалено горещ парафина. Той се втвърдява буквално при самото нанасяне. Стоя половин час. Отлепвам парафина с пръсти. Ако има дребни остатъци ги отстранявам с домакинска хартия. Изплаквам лицето с вода и нанасям крем или само серум. Наистина кожата светва от засиленото кръвообращение и овлажняване.

Да върна малко на темата.
Реших и аз да пробвам както и за ръцете, обаче където попитах в аптеките все ми показват някакъв течен парафин в шишенце.
Ако не те затруднява и има възможност би ли дала снимка или линк, какъв точно парафин си купила

Общи условия

Активация на акаунт