С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 591
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Леле, че сте писали...

Отначало и аз бях на мнение да позволи виждане, но след още няколко нейни поста мисля, че не си струва.
+1

Какви извинения и защо да е изперкал?

Извинения за обидите, за неизпълнените обещания, за игнорирането, за деленето, за това, че дори РД им е забравил...
Ако имаш желанието да възобновиш някакви отношения, то наистина би трябвало да си "изперкал", ако не се замислиш за причините довели да краха им, а още по- зле- да ги търсиш у отсрещната страна - децата
Не мисля. Да преговорим:
Вчера пристига и от тук от там, подхвана темата за него.Аз само мълча и слушам ,как в такъв тежък и труден момент той трябвало да има нашата опора и подкрепа и виждаш ли аз трябвало да пречупя магарешкия си инат и да позволя на децата си да имат дядо. Rolling Eyes Shocked защото не можело аз категорично да им забранявам.Щях да изчакам да се изкаже и тогава да и кажа какво мисля спокойно, но последните и думи преляха чашата ми. Трябвало да отстъпя защото той тази тежка болест я е получил от притеснение и мъка по внучките си.  Shocked
И този човек ще иска прошка от децата? Не мисля. Точно обратното, ще опита да надъха децата, да им вмени чувство за вина и съвсем да ги обърка.

Ако все пак е тотално изперкал и проблем у себе си не вижда, то девойките, определено ще успеят да го наврат ... където му е мястото. И пак ще са моралните победителки
Е, не мисля, че е най-християнско и възпитателно оставиш децата ти да овикат и излеят негативните си чувства върху един умиращ (предполагаме, че е такъв). Даже напротив.

# 676
Боряна, защо неопитни?

Защото цялата теория  отива на кино в първите мигове и  вярвам се чудиш -сега какво?Което минава бързо и  няма нужда от свидетели....

# 677
Не мисля, лично аз не познавам жена, признала нужда от помощ за новороденото. Със сигурност има разбира се, но не е задължително. Е, моята любима снаха, която нещо не се справи с кърменето в болницата, не я знам пита или не пита някой, но след продължителния рев на бебето го даде на една циганка да го накърми Rolling Eyes
Всъщност жена на брат ти снаха ли е, обърках се вече?!

# 678
Да  ,снаха ти  е...Мисля,че не ме разбра.Става въпрос за вътрешна несигурност и липса на опит,разбира се,че  всяка майка ще се справи,баща-също.Но  в присъствие  на публика е  нормално да се оглежда за  оценка ,одобрение  или със смущение.Все пак това  е нещо,което прави за пръв път,независимо къпане ,кърмене или преобуване.Няма рутината на опита.Дано ме разбра сега.

# 679
Снаха е да.
Е, как? Аз съм казвала, че имах нужда от помощ вкъщи, просто не ми хареса начина, по който ми я натресоха.
А в частната болница като раждах по пет пъти ги виках да ми показват всяко нещо - как да къпя, как да оригвам бебето, в каква поза да го кърмя, как да използвам помпата за цедене, дори една акушерка ми помогна да се изкъпя, защото в родилното отделение нямаше как да пуснат мъжа ми. Peace
След като ми показаха всичко за бебето и то медицински персонал не смятам, че е редно друг да ми се меши.
Виж, бабата да къпе бебето - да. Внуче й е, нека му се порадва, но да ми седи на главата и да дава акъл, не ми допада. Не съм някаква некадърница и съответно, ако бабката се опитва да ми иззема функциите аз как ще се науча да се грижа за детето си?

# 680
Точно,че всяко присъствие   води до  акъли...поради това се избягва в някои  моменти.

# 681
Трещи, не се боря Wink
Щедро ми е спуснат свише да го ползвам без наем.

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 21:48 от dobra

# 682
  • Някъде там
Нямаше ме и съм изпуснала всичко това което сте писали,сега ще го прочета, но влизам да ви кажа че няма да се срещнат с него защото въпросния "дядо" е бил меко казано гаден в изказването си към сина си:Или ще ми доведеш децата  на пук на жена си или или и теб не искам на погребението си.И това при положение че той не знае ще умр е ли скоро или не.Тия деца трябва да научат лично от мен каква е майка им.И как ти направи магия за да не даваш да ги виждам.
До сега нито за миг не съм настройвала децата си в омраза.Искала съм да имат дядо.Молех му се да ги взима по често заради самите тях,защото като бяха малки постоянно питаха,защо изведжа само другите,защо вози с колата другите а тях не.Той не им ли е дядо и на тях и подобни..за това правех всичко това но след тези думи,съжалявам,може да ме обвинявате в каквото искате.Но съм категорична,както и мъжа ми че те с него няма да се видят.До сега те не искаха,сега аз не давам.Той не иска да ги вижда..той иска да ни отмъсти и на двамата че не му угаждаме.

# 683
  • Варна
Ехх daviz магьосница и чародейка те докарват и ти сърдита  Joy
След подобно дебилно изказване подобен екземпляр не заслужава и на снимка да види децата.

# 684
  • при късмета
Нямаше ме и съм изпуснала всичко това което сте писали,сега ще го прочета, но влизам да ви кажа че няма да се срещнат с него защото въпросния "дядо" е бил меко казано гаден в изказването си към сина си:Или ще ми доведеш децата  на пук на жена си или или и теб не искам на погребението си.И това при положение че той не знае ще умр е ли скоро или не.Тия деца трябва да научат лично от мен каква е майка им.И как ти направи магия за да не даваш да ги виждам.
До сега нито за миг не съм настройвала децата си в омраза.Искала съм да имат дядо.Молех му се да ги взима по често заради самите тях,защото като бяха малки постоянно питаха,защо изведжа само другите,защо вози с колата другите а тях не.Той не им ли е дядо и на тях и подобни..за това правех всичко това но след тези думи,съжалявам,може да ме обвинявате в каквото искате.Но съм категорична,както и мъжа ми че те с него няма да се видят.До сега те не искаха,сега аз не давам.Той не иска да ги вижда..той иска да ни отмъсти и на двамата че не му угаждаме.

Проблема ви е напълно решен, забравете този изнудвач и не си помисляйте да имате угризения. Сигурна бях, че мъжа ти ще направи каквото трябва и ще реагира адекватно за да предпази децата, както предишния път. Браво на него и си живейте живота.

Ама и друго се сетих. Защо не се разбра коя е анонимната, дето си изкарваше гнева на децата на (пак забравих роднинската линия)  newsm78 сестрата на мъжа си ли беше? Знаете а си траете, нали  Crossing Arms
Пък мен още ме гложди, че сега се присетих  Laughing

# 685
  • Някъде там
Ехх daviz магьосница и чародейка те докарват и ти сърдита  Joy
След подобно дебилно изказване подобен екземпляр не заслужава и на снимка да види децата.
Трябва да се гордея нали Wink.То изказването не е било само това,доста още такива простотии е имало но мъж ми му е казал че си тръгва и да забрави за децата иначе ще се наложи да го набие.Много го е вбесил.

# 686
  • Някъде там
Да ма ко така е.Единствената му цел е да използва болеста за да умилостиви сина си и да използва децата за гадните си игри.За него аз съм тази която не дава да се виждат децата(сина му е син)аз просто съм му направила магия. Rolling Eyes Laughing Щом той самия ми казва...ако не ми беше баща и аз нямаше да го погледна след казаното няма какво да се притеснявам че греша в преценката си.

# 687
Dobra, дай един апартамент, аз ще ти купя шестица. Не BMW, ама телефончето не е лошо. Сделка?
Добра сделка наистина. Ама под "дай" имаш предвид само да ползваш, нали? И Добра да сии идва когато и за колкото си пожелае там?
Ами, Кали, ползването не е безплатно.
Всъщност, колкото и да нищим случая, проблемът не е в свекърва ти, която има право да идва в дома си. Проблемът е както в твоето нормално желание да имаш дом за своето семейство- ти, мъжа ти и детето ви (да се роди живо и здраво), така и в мъжа ти, който навремето е клекнал пред мама. Това, че мама е досадно мрънкало и човек, който изобщо не ти импонира, е без значение. От значение е фактът, че в нейния дом ти не можеш да се почувстваш господарка в свой дом. И вината за това не е на свекърва ти а на мъжа ти. Но през цялата дискусия, мъжът ти не влезе в полезрението на дискутиращите. Ти самата "насочваш огъня" към свеки, за да забравиш или скриеш и от себе си неприятния факт, че всъщност мъжът ти те е насадил на пачи яйца. И точно това подхранва неприязънта ти към свеки и всеки път като си дойде, тя все с нещо те дразни и се започва размятането на чаршафите. Свеки може да е кръгла идиотка, но вие сте приели сделката с нея. Да, може би тя не спазва своята част от сделката. А нима когато ти прие тази сделка си имала илюзии, че тя ще постъпи другояче? Но ти въпреки това не излезе сама на квартира без мъжа си, както беше поставила ултиматум, а си затвори очите и прие сделката. Аз много пъти казах, че не те обвинявам, защото може би и на мен нямаше да ми стиска да изпълня такъв ултиматум. Но на твое място не бих прехвърляла яда си от съпружието върху свеки и всеки месец като се появи жената да я размятам по форумите.
Колко си права, но Кали няма да го проумее и ще продължава да се оплаква. Сега съм сигурна, че ще ми скочи, защото и на двата ми поста реагира. Тези дни имах много свободно време и ъй като Тарти даде линк към старите теми се зачетах. Има потребители, които не са сменили плочата от години. Кали е една от тях. Тя от 2011 се оплаква от свекърва си. Първо беше договорът да се изнесат, ако свекърва и не си замине, ама мъжът и не иска, след това процедурите. те са наистина скъпи и не особено приятни, но аз не видях и един пост, в който да пише, че работи. Ако работи, се извинявам, но съм останала с впечатление, че не го прави, а си домакинства, в което няма лошо, ако може да си го позволи, но не на чужд гръб. Имам доста приятелки, които родиха или се опитват чрез инвитро и им струва много, но те работят и си плащат и останалите сметки.

Мен лично не ме дразни факта, че живеят в дома на свекървата. Вярвам, че жената с удоволствие им го е отстъпила, срещу малка цена - да я търпят от време на време. Дразнещо е отношението към тази жена. Тя е наричана проста, мърлява, досадна, клюкарка и как ли още не. Още по-странно ми е, че въпросната Кали е жена на възраст, а не 20 годишна фръцла, но се държи като такава.

За болния дядо - децата са достатъчно големи, за да вземат решение. Бих им обяснила ситуацията и бих ги оставила сами да преценят. Каквото и решение да вземат, може да съжаляват, но поне ще си е тяхно.

# 688
  • Варна
Daviz, сега трябва да черпиш. Дядото с просташките си изказвания директно ти  дал в ръцете решение, спестил ти е нуждата да избираш. Сам се е закопал, дето има една дума.

Down Under, Кали работи открай време, не е домакиня. Просто професията й позволява някои неща да се вършат от вкъщи, но никога не е спирала, доколкото аз знам, даже и по време на процедурите.

# 689
Извинявам се тогава. Просто не е споменавала явно.

Общи условия

Активация на акаунт