Гладът е най-добрата подправка на света

• 83 583
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 165
А за приготвянето на дадена храна съм и съгласна с Янечек, и не съм. Защото пържолата е от бута (например), пачата е от ушите на прасето, по същество са с различен вкус. Предполагам де  Mr. Green Ама за винения кебап със сигурност твърдя, че е различен от пържолата. Мъжът ми не докосваше спанак, чак до пререкание стигнахме първия път защо ще го готвя и че да си знам - друго ще яде. Елате сега да видите дали не яде спанак, просто го готвя различно. Като дете мразех мусака, сега моята я харесвам ужасно много, тази на майка ми отново не мога да я ям. Ако не се бях пробвала сама да направя, щях да прибавя и мусаката към нехаресваните ястия.
Варени яйца също не харесвам, по принуда ям сварените белтъци като съм на режим или омлет от белтъци, но в нормални условия не бих ги яла. И да не забравяме попара, само при споменаването й нещо ми се обръща, като дете ровех в чинията докато не хванех мускулна треска, защото в съчетание с прясното мляко ми идваше прекалено.
Но пък ям други "неприемливи" храни - например трътки с картофи и бира на фурна, обичам много (но малко защото са мазни и става тежко после). Пилешки дробчета, сърца, езици (не пилешки де  Laughing) - също ям. Морски дарове всякакви ми дайте, само без стриди - това не можах да се насиля да пробвам заради вида.

Мър, заглавието на темата ме подведе, че е по-сериозна Simple Smile. Тъкмо се зачудих къде се загуби.
А не, лежерка е за разтоварване от празниците  Mr. Green Иначе съм си тук, само по Нова година ме нямаше няколко дни  Wink Бях заета да ям  Laughing
Ая и аз не успях да приготвя елда, стана нещо ужасно, трябва да потърся някаква рецепта и да пробвам пак, все пак цял пакет имам.

# 166
Пффф, колежките ми рускини редовно ядат елда и все ме канят  Sick
Сладка, солена, не мога да я ям.
Мър, искаш ли оригинални руски рецепти с елда да ти пратя?

# 167
Елдата е една от храните, с които трябва да се свикне, странна е на вкус. И аз не я преглъщах в началото, но после свикнах и вече ми е любима. Правя я със зеленчуци, с доматен сос, с масло и сирене.
Има и едни уникални елдени кюфтенца, които обаче не съм правила лично, трябва да се пробвам.

Руснаците са закърмени с нея и нямат проблем да я ядат.

# 168
  • FRANCE
Всякъкви манджички от стола, яхнийки  Sickплуващо олио и червен пипер., грис халва; мляко с ориз, млякото с плуващи каймаци и пилешка супа с кожи е ясно. Пържен шаран и вобще такива риби които миришатна блато

# 169
На мен елдата ми стана любима като я смесих с едро смяна лютеница. Пробвайте така, ако все пак държите да я приемете в менюто си. Тя е доста калорична и веднъж като се поднесете, може дори да се окаже бич за талията ви.

# 170
  • София
Никога няма да разбера хората мразещи каймак,за мен това е най-вкусното от млякото.Обичаме и горния, и този по дъното.Научих и внука.Аз дори затоплям пак млякото, за да изстива и прави отново каймак.

# 171
Дайте рецепти с елдата, макар че като казахте, че е толкова калорична, със сигурност щя бягам от нея като от попара  Crazy

# 172
  • софия
От детската нямам лоши спомени,към храна,явно не са ме карали насила да ям.Дълги години не близвах супа топчета,бях си внушила,че хълцам от тях Crazy.Преди време опитах пак,сега ми е една от любимите супи.Не обичам каймака на млякото,маргарин,пастет,кренвирши и салами.Месо ярешко, овнешко и производни.Пача.шкембе,дреболии и подобни храни с извратени имена също не ям.Различни кухни съм склонна да опитвам без притеснения.А иначе детето,след като е била накарана насила да си изяде рибата в детската,не я кусва вече втора година,а преди това и беше една любимите храни.

# 173
  • постоянно
О забравих да включа стриди. Таквоз нещо съм опитвала два пъти  и със сигурност мога да кажа че е отврат .  Sick Sick
Гречка ( елда ) обичам много - най вече като гарнитура с  масло .
Обичам киноа и кус кус за гарнитура също.

Всичко козе - Ноу танк у  Stop

# 174
Никога няма да разбера хората мразещи каймак,за мен това е най-вкусното от млякото.Обичаме и горния, и този по дъното.Научих и внука.Аз дори затоплям пак млякото, за да изстива и прави отново каймак.

Хубаво е онова, което всъщност е сметаната, но кожичката, която се захваща върху млякото, е неприятна.

# 175
Дайте рецепти с елдата, макар че като казахте, че е толкова калорична, със сигурност щя бягам от нея като от попара  Crazy

Аз не мисля, че е чак толкова калорична. Даже се препоръчва за разтоварване и диети.
Тези кюфтенца са много вкусни: http://www.supichka.com/2011/08/blog-post.html

С доматен сос я правя като яхния, ето подобна рецепта: http://www.e-kulinari.com/index.php?area=1&p=recipe&id=2186. Не слагам всички подправки, които са написани тук, но те така или иначе са на вкус.

Все пак, ако никак не ти харесва, не се мъчи, пробвай с киноа или нещо друго зърнено с по-фин аромат.

# 176

Въпросът, писах, не е във вкуса, а във вида му- аз не обичам дори да докосвам неща, които се разтягат и лигавеят. А да сложа такова в устата си- никогаш!  Laughing Все едно да лапна гол охлюв.

# 177
  • Оптимист по принуда
...липсвало ми е специфичните подправки от  пот и синя мазна гъбичка  Thinking
Нали? И моят домашен не мога да го докарам на вкус точно. Ше бягам за духалка и синя гъба.

# 178
Мър, права си, от различни части на прасето са пържолите и пачата, но се обзалагам, че ако вместо в тава, сипя пачата във форма за хляб, наръся я отгоре с билки, аранжирам я в красив поднос с някаква чикиджийска украса от доматени люспи във форма на роза или ябълка във форма на лебед, и я представя на гостенките си като "терин със свинско и билки", ще си хапнат Simple Smile Или я нарежа на красиви кубчета и направя шишчета от пача, кисела краставичка и цвекло... Дафинов лист слагате ли в пачата Simple Smile

# 179
  • Paradise
Миризливи сирена обичам и ям с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт