Гладът е най-добрата подправка на света

  • 83 575
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 1 855
. се сещам само за едно - млечна супа. Няма такава гадост!
Същото. Най-отвратителното нещо, което съм опитвала някога.
Козе сирене също не мога да преглътна.
Бих останала гладна, ако съм гладна и ми предложат маса, отрупана с разни купени сладки, солети . Не обичам безалкохолни газирани напитки, сладки алкохолни напитки, както и готови уж натурални сокове. Колбаси също, ако не са домашно производство.
Ям всичко като основни продукти, важно е и как е приготвено обаче. Не ми допадат запръжки, разни чорбести манджи с малко зеленчуци, супи от типа супа с едно топче и едно кубче морковче, месни ястия с брашнено- яйчена заливка.

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 07:08 от Аmanda

# 151
  • Мнения: 2 127
Малеби  Sick

Крем карамел, мляко с ориз, онези розови, треперещи кремчета - това от десертите.
От солените - пача, бузи, мозък, шкембета, черва, кожи. И мазно месо. И много мразя гадно, разкашкано, плувнал във вода и олио, разварен ориз. Особено комбиниран със спанак.

# 152
  • Мнения: 2 627


Туй нещо може ли да се приготвя по някакъв начин, освен да се яде сурово? Като сладкиши и други подобни.
В Южна Корея ги сушат, но после как ги употребяват не знам.То сурово е хубаво, има повече витамин С от лимони, портокали и всички цитрусови взети заедно.Но трябва да е омекнало, иначе е много кисело и ти се спаружва устата.


Нарясват се на тънки резенчета и и се сушат - супер са след това и могат да се ядат и сурови, и на  ошав заедно с ябълки и да добавиш и малко шипки, сливи евентуално, сушен хинап - запарваш ги в термоса 12 часа и става супер!  newsm10 Grinning

# 153
  • Мнения: 61 828
Като ви прочетох, май само охлюви, жаби и влечуги не бих яла.

Малеби, крем-карамел, грис, мляко с ориз, обожавам! Heart Eyes

# 154
  • Мнения: 12 523
Охлюви и жабешки бутчета съм яла и ми харесват. Влечуги не съм, а бих. Буболечки бих опитала Wink, стига да са хрупкави, сурови - ако ми плащат или от това ми зависи оцеляването. Mr. Green Като ям скариди, правя асоциация с буболечки, но им махам хитиновата обвивка, на буболечките освен елитрите, друго не знам дали може да се махне tooth

Момичета, салмонелата не зависи толкова от начина на съхранение, ако кокошката е заразена,ще зарази и  яйцето /обикновено се пренася от акото и мръсното по  него, през черупката.  Единственото спасение е дезинфекциране в специални разтвори и по принцип  в заведенията, ако се предлагат яйца, те трябва да са обеззаразени уж. Може да се зарази човек от салмонела и от консумация на по-сурово пилешко месо.

И тъй като пилешкото е сигурно 99% заразено - чух го по телевизията, значи всяко яйце може да е заразено. Единственото спасение е термична обработка, виж статията (ако искаш, разбира се), ако не ти се чете цялата, слагам и извадка.

Салмонела в яйцата – как да се предпазим?

Цитат
Нормално яйчните съставки са стерилни. При наличие на салмонелна инфекция в репродуктивния тракт на кокошките обаче, в яйцата попадат различен брой живи бактерии. Първоначално, те са локализирани в белтъка и при съхранение на яйцата в хладилник бактериален растеж не настъпва. Такъв се наблюдава при покачване на темтературата. Тогава бактериите инфектират и жълтъка, където средата е богата на железни йони. Това допълнително ускорява увеличаването на броя на бактериите.
 
Съществува зависимост между температурата на околната среда и бактериалния растеж в контаминираните яйца. Например, контаминирано яйце, оставено на 20 градуса, ще стане заразно след 2-3 седмици. Ако градусите обаче, се покачат на 30, за достигане на инфекциозната доза ще са необходими 5-6 дена.


Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 09:05 от Ензим®

# 155
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Shocked Малее, такова не бях чувала.  Laughing  Представям си, ако ферментира.  Whistling
Райска ябълка много обичам и редовно си купувам. Досега не съм попадала на стипцава и неузряла, все си ги подбирам мекички и сладки като мед. Heart Eyes

# 156
  • sofia
  • Мнения: 9 237
Shocked Малее, такова не бях чувала.  Laughing  Представям си, ако ферментира.  Whistling

Компот не може да ферментира. Може да се развали.
Прави се точно като компот от други плодове и вкусът му ще се определи от вида използвано грозде.

# 157
  • Мнения: 1 455
Райската ябълка се избира и се яде преди да е омекнала, т.е. разкашкана отвътре. Съфорумките, които споменаха, че им е неприятна може би са я вкусили вече ферментирала и затова им е гнусна.

Цариградското грозде да не е ангрест? Много ароматно Peace
Ангрест:
Скрит текст:


Брат ми беше адски злоядо дете, чак душеше приборите за хранене и си търсеше извинение да не изяде порцията. Редовно ходеше в мизерните ни съседи да се нахради заедно с другите деца, там хич не му беше гнус и му се отваряше апетита. Така е, предполагам и с повечето деца, да имаш събеседник на масата, който яде всичко си е един вид мотивация и ти да вкусиш нови неща.

# 158
  • Paradise
  • Мнения: 3 104
Лошите спомени от детската градина все още ми държат влага - от този период не вкусвам кифла с мармалад, не пия чисто прясно мляко (само при мисълта се потрисам).

Не ям/не обичам агнешко/ярешко/овче. Смърди ми ужасно, няма значение как е приготвено.
Не обичам кожа пилешка, свински уши, бузи, крачета, пача и други "мърдащи" храни.
Ако сме на гости и има такива, си казвам, че не ги ям. Не мисля, че е обида за домакините. По-добре ли е да повърна на масата?!

# 159
  • Куциндрел
  • Мнения: 25 074
Обичам дроб, но пържен или по селски. Дроб сърма и чорба с дроб не мога да ям.
Аа, още нещо ми е много гадно на вкус - патладжан. Всичко направено с него не ям.

# 160
  • Бургас
  • Мнения: 11 026
Обичам компот от грозде.Преди 6-7 години майка ми го направи за първи път,че имахме много плод.

# 161
  • Мнения: 2 760
За миризливите сирена какво ще кажете?
Аз ги обожавам, вкъщи ме заобикалят отдалеч и мрънкат, че вмирисвам хладилника.

А, яла съм петльови бели бъбреци - не е гадно, но не бих повторила.

# 162
  • Бургас
  • Мнения: 11 026
И аз заобикалям сирената. Laughing

# 163
  • София
  • Мнения: 12 344
- пача, зурли, език и подобни
- всякакви буболечки, охлюви, влечуги
- от рибите - веднъж съм пробвала толстолоб - няма такава гадост  Sick
- в училище обожавах попара с чай, сега не мога да я погледна
- макарони на фурна, макарони със захар, тиквеник
- бамя
- салата зеле, краставици
- фъстъци  Sick
- касис

Ще допълвам

# 164
  • Мнения: 6 512
По принцип ям всичко, с изключение на мекотели и влечуги. А, веднъж опитах да ям здравословно и си приготвих елда, но не можах да я преглътна, при положение, че съм всеядна и лакома....

Общи условия

Активация на акаунт