СЕДМИ клас - 3

• 82 583
  • 773
  •   1
Отговори
# 60
  • най-шареното място
По-важното е, не дали е отличен ученик, а дали предподавателите му са добри. Явно детето е умно и стрателно, но това не е достаъчно, ако не се преподава добре и на ниво. Ако се прави обаче, аз лично бих спестила курсовете в 6-ти клас /както съм го направила и сега/. Помисли и за такъв подход.

А конкретно на въпроса ти, на най-подсигуряващите се родителите деца също са там /за спокойствие/ и децата без трудности, но с лошо преподаване също /там си се налага/

# 61
Благодаря. Преподаването е на добро ниво, паралелката е математическа, държи се много на обучението, дори и в повече.

# 62
  • София
В такъв случай няма нужда да се товари с курсове. НВО съвсвем не са сложни за дете, което няма пропуски. Достатъчно е на курсовете в 7 клас да тренира решаване на тестове в съответния формат.

# 63
  • София
не за школата питам конкретно, а дали според вас въпросните курсове ще са в полза на детето ми, или на тях в шести клас се записват само ученици, които имат трудност с материала по БЕЛ и мат?

Синът ми е шестокласник и учи в СМГ. Виждам колко полезно е това, че имат повече часове по математика.
По БЕЛ броят часове е както навсякъде. По тази причина ходи на школа, веднъж седмично по час и половина. 8 деца са в групата. Домашните, които получава от школата, му отнемат 20-тина минути. Доволна съм, защото му е интересно, чувства се по-спокоен и уверен в знанията си, а не му коства много време и усилия. Ходят както деца с поропуски, така и деца, които искат да са наистина много добре подготвени. За догодина ще търся вариант за занятия от 3 учебни часа /2 астрономически/, но сега 2 учебни часа допълнително на седмица ми се струват оптимални.

# 64
  • София
Някой има ли отговорите на общинския кръг на олимпиадата по бел от 2015 , за теста става дума?

# 65
  • Бургас
Здравейте!
В Бургас утре е първият пробен изпит по математика от серията  4 поредни всеки следващ месец.
Моят син все още не ходи на уроци по мат. и се надявам изпитът утре да  ме осветли поне малко как се справя с материала.
По БЕЛ започна с уроците от началото на януари и каза, че госпожата много му "отваряла очите" /цитирам  Mr. Green/ за предстоящата матура Simple Smile
Пробни изпити по БЕЛ и той не е сигурен къде и кога ще има, та в понеделник мисля да звънна на госпожата им, за да проуча. Ако някоя бургазлийка знае, нека сподели  Peace

Относно желанията за гимназия, М. си промени за пореден път мнението и последно ми говори, че искал да се бори за паралелка "Компютърни мрежи" в Механотехникум. Това им е май паралелката с най-висок бал, че ще видим.

Зимната ваканция ще ходи на лагер във Велинград от училище. Повече се надявах на спортен такъв, от футболната школа, но уви няма да има. От училище изобщо не ми се щеше да го пускаме, че нямам много доверие на класната им ръководителка, но това ще е последният лагер с този клас, а той не е ходил с класа си никога заради тренировките по футбол. Отгоре на всичко няколко от момичетата в класа вече си били осигурили алкохол и чашки за шотове, та не ми се мисли какви изпълнения ще има. Да, правилно прочетохте - момичетата са по-дейни от момчетата!!! По наше време беше обратното  Rolling Eyes

# 66
  • у дома
Момичета, нали в 9.00 ч. е олимпиадата по БЕЛ?

Да, в неделя.
за София
Да-ние сме в провинцията и при нас беше днес...Съчинението разсъждение е било въпрос върху Немили-недраги,но забравих точната формулировка...
При нас нещо са разместили олимпиадите-по физика ще бъде в понеделник сутринта,а след обяд ще е по история,поради което моето е освободено от училище.Имам чувството,че се е записал на всички олимпиади само да ме ядосва и да не си е у нас да го хвана да решаваме аздачи Twisted Evil

# 67
  • столицата
Светле,гледай позитивно-все пак олимпиадите са краен брой:)  Ще има време и за задачите.
От друга страна,и учителите по  останалите предмети трябва да отчетат активност.

# 68
  • дядовата ръкавичка
Ние не успяхме да стигнем до олимпиадата. Закъсах с колата, и два часа се изравях от снега.
Трудна ли е била  Grinning в София?

# 69
  • Бургас
моето момче има 5-ци на класните по Бел и Мат и най-вероятно това ще са му оценките за срока
днес на пробния уж били лесни задачите, а като излязоха отговорите, си намери 3-4 грешки, та да видим какъв ще е резултатът като оценка

# 70
  • у дома
При нас е така - и продължава да вали сняг,обаче децата са си на училище утре  Twisted Evil

# 71
  • София
При нас олимпиадата по бел беше на косъм да се размине, след като час мъжа ми не успя да изкара колата, и след това чакахме твърде дълго за такси, но накрая успяхме да стигнем 5 минути след началото. Писала е без да има произведението, но добре че го  е знаела наизуст. Айяла, имам теста, но е с това, което е писала по него, ако искаш мога да ти го изпратя. Каза, че й било трудно, доста повече от училищните тестове и контролни.
Светле , и при нас е така, около 40 см сняг има около нашия блок.

# 72
Моето ще има 6 по математика и 5 по български първия срок. Беше и на олимпиадата по история в събота. Повече обаче ме притеснява пълната му незаинтересованост. Пубертет ли е, мързел ли е, що е.... Сякаш не го интересува нищо друго освен плейстейшъна. Сега съм го ограничила, напълно, до второ нареждане. Вероятно чак ваканцията ще му дам да поиграе. Позволявах му повече, защото съм наясно, че има нужда да разпуска. Но...  Пропуснахме дори пробния в школата по БЕЛ. Не ми е предал съобщението от тях, писмо. Не знам дали е умишлено или просто е забравил. Днес го открих и довечера ще говорим. Няма да му се размине, ще сваля от пощата друг и ще го направи вкъщи, включително преразказа. Но така се е пуснал по течението...
Има ли други като нас? Насила ли стават нещата или децата сами си имат желание? Наясно съм, че сигурно има и от двата вида деца, но кои са повече? Търся някакво успокоение, защото почва здраво да ме друса "нервата" и така няма да съм полезна нито за себе си, нито за детето. Оплаках ви се, извинете ме, но наистина ми е притеснено.

# 73
  • Пловдив
В интервю пред в. Монитор Зам-министър Кастрева казва, че тази година децата ще получат формулите по математика на изпита. Миналата година им дадоха формулите по физика. Сега остава да се научат да ги прилагат.  Peace

Betty L., ами различни са децата. Едни учат с желание и ентусиазъм, на други не им пука. Или поне не го показват. Моята беше от вторите. Пълно перде. Изпили ми нервите миналата година, но в крайна сметка влезе на първо класиране по първо желание. А и факторът разсеяност не е за пренебрегване. Има и деца, на които аз казвам "партизани". Не казват нищо излишно. Просто ще ти се наложи постоянно да питаш за това или онова. ПИ сега ще зачестят, така че ще може да навакса.  Peace

# 74
Според моето, олипмиадата по БЕЛ била лесна. Да видим резултата, пък тогава ще се съглася.  Joy
Също не е имал текста, а други деца са размятали напечатани текстове...
Доста се е забавил, понеже се е наложило да преписва преразказа с по-сбит почерк, защото не го побрал на 3 страници.
И от техния клас е имало деца, които не са могли да дойдат заради снега.  Peace

Betty L., мързела е повсеместен. Не мисли, че само при Косето е така.
Вероятно са единици тези, които без напомняне се готвят...
Моите не са от тях.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт